10 Haziran 1947 yılında Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu yerde, ortaokul ve liseyi Aydın'da okudu. Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü (1971) , Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü (1991) yıllarında bitirdi.
İlk görevine Kastamonu'nun Cide ve Şenpazar ilçelerinde başlayan yazar, daha sonra birçok okulda idareci ve öğretmen olarak çalıştı. Söke İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü olarak görevliyken, kendi isteğinin dışında önce Bağarası Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine, sonra Şırnak-İdil İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Son görevinden vazgeçen Bıldırki, Kuşadası Atatürk İlköğretim Okulu'na kendi isteğiyle gitti. Daha sonra Kuşadası Kaya Aldoğan Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni oldu. Burada çalışırken (1997) emekli oldu.
İlk şiirini Aydın'da Ses gazetesinde (1962) yayınlayan Bıldırki, 1969 yılından sonra edebiyat dergilerinde eleştiri, araştırma, şiir ve hikâyeleriyle yer aldı. Bazı gazetelerde çeşitli mahlaslar kullanarak köşe yazıları yazdı. Alaaddin Korkmaz ile birlikte, Bursa'da, Bursa’da Zaman adlı bir edebiyat dergisi çıkardı. Beşparmak ve Sarızeybek dergilerinin isim babalığını yaptı. Bazı edebiyat ansiklopedilerinde biyografileriyle yer aldı. Dergah Yayınları'nca çıkarılan 8 ciltlik Resimli Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi'nin yazarları arasına katıldı. Töre dergisinin açtığı hikâye yarışmasında (1980) üçüncülük ödülünü kazanan yazar, 1995 yılında Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması seçiciler kurulu özel ödülünü aldı. 1996 yılında Aydın Gazeteciler Cemiyeti hikâye dalı birincilik ödülünü de alan Bıldırki'ye, 2007 yılında Söke'de "Yılın Şairi" unvanı verildi.
Başta Hisar olmak üzere; Fikir ve Sanatta Hareket, Şafak, Adımlar, Alkım, Bursa'da Zaman, Doğuş Edebiyat, Töre, Millî Eğitim ve Kültür, Millî Eğitim, Millî Kültür, Gülpınar, Dolunay, Çağrı, Yiğit Efem, İnanç, Tarla, Öncü Edebiyat, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Antoloji, Balova, Sevgi Yolu, Erciyes, Genç Kardelen, Tay, Alkış, Herfene, Berceste, Akpınar, Akköy, Ortanca, Kültür Çağlayanı, Bilge Çocuk, World Literature, Söke Öykü Roman, Sarızeybek ve Beşparmak dergilerinde edebi yazıları yayınlanmıştır.
Şiirlerinde "Şiir bizim insan yanımız." görüşünü öne çıkaran Bıldırki, aşk ve umut şairidir. Hikâyelerinde yaşadığımız hayat sımsıcak bir üslupla karşımıza çıkar. Bazı hikâyelerinde Dede Korkut ağzını kullanır. Bu yüzden ona "modern destan yazıcısı" diyenler de vardır.
Yazarın, radyo ve televizyon dallarında da çeşitli çalışmaları vardır.
Eserleri
Radyo ve televizyon çalışmaları da bulunan yazarın basılmış eserleri şunlardır:
Liseden Sesler, Şiir - 1964
Atatürk Aramızda, Seçilmiş Şiirler - 1991
Bütün Fidanlar Sımsıcak, Şiir - 1994
Ceylan Gözlüm, Şiir - 1997
Bulutlar Pusuda, Şiir - 2006
El Değmedik Sevdalara Uyanmak, Şiir - 2007
Gökyüzü Yeniden Mavileşir - Şiir - 2008
Yurdumun Şairleri Antolojisi 2010, Şiir - 2011
Dönülmez Yol, Roman - 1964
Çanakkale Destan Destan, Roman - 2008
Koçaklar, Millî Hikâyeler - 1975
Üçüncü Günün Öğlesi, Hikâyeler - 1986
Bir Başka Şafak, Hikâyeler - 1988, 1992, 1994
Gün Çarığı Sıkınca, Hikâyeler - 1990
Dil Çerezleri, Araştırma - 1999
Üç Elmadan Biri Sana / Söke Masalları, Masal - 2001
öpüşmediğimiz tek saçak altı
hiç bir otobüs durağı kalmasın
Biz yürüyelim kent güzelleşsin
gürültüsüz sözcükler bulalım
yeni sevinçlere benzeyen
Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!