Elde kitap kalem, girdin savaşa
Ardında milyonlar ordun öğretmen.
Her başı yükseltmek istedin arşa,
Barışa canla yön verdin öğretmen.
Hep öğretmek oldu dünün bugünün,
Öğrettikçe yanan kordun öğretmen,
Beni bu eylül öldürecek
Bir aşk kadar zehirli,bir orospu kadar güzel.
Zina yatakları kadar akıcı,terkedilişler kadar hüzünlü.
Sabah serinlikleri; yeni bir aşkın haberlerini getiren
eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici.
Öğlen güneşleri; üzüm salkımları kadar sıcak.
Devamını Oku
Bir aşk kadar zehirli,bir orospu kadar güzel.
Zina yatakları kadar akıcı,terkedilişler kadar hüzünlü.
Sabah serinlikleri; yeni bir aşkın haberlerini getiren
eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici.
Öğlen güneşleri; üzüm salkımları kadar sıcak.
Emeğinize kaleminize sağlık tebrik ederim
Günün şiirini, şairini tebrik ediyor ve şiir vesilesiyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum
Yüreğinize, emeğinize sağlık. Yüzümüzü aydınlığa ve doğru yöne çevirmemize vesile olan Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Şaire ve bütün öğretmenlerimize saygılar sunuyorum.
Değerlerin günü kutlu olsun....
"Arş", Allah -c.c.- Hazretlerinin,kainatı yarattıktan sonra kainatın üzerine kurup, üstüne kurulduğu bi-misal tahtının adıdır ki, ayet-i kerimelerin beyanlarına göre, kainatı o muhteşem ve misilsiz tahtının üzerinden yönetmektedir ve de o arşı/tahtı sekiz melek taşımaktadır.
Eskiden okullara mektep ve öğretmenlere de, muallim ve muallime denirdi ki, bu tabirler yaptıkları işlerle gayet mütenasip idi. Sonradan mekteplere okul, muallimlere de öğretmen denmeye başlandı. Fakat bu tabirler yaptıkları icraatlarla mana olarak pek uyuşmamaktadır. Çünkü okul tabiri Fransızcadaki ekol tabirinden alınmadır ve belli bir ilim sahasında eğitim ve öğretim verilen yer demektir. Halbuki, mektebin manası daha şümullüdür ve orada verilen hizmetlere mana olarak daha muvafık düşmektedir.
Muallim tabiri, talim ettiren, öğreten, belleten manalarına gelirken,, öğretmen tabiri bunun tam tersi olup mana olarak, isminden de anlaşılacağı gibi öğretmeyen demektir. Çünkü ona verilen isimde öğretmemesi salık verilerek "ÖĞRETMEN/ÖĞRETMEYİN!" denmektedir.
En büyük muallim, şüphesiz ki, Muhammed -s.a.v-'dir. Ne mutlu onun nurlu izinden giderek insanlara bilhassa da mü'min ve Müslümanlara hayırlı (müspet ve dini) ilimler öğreten muallim ve muallimelere.
Şaire hanımların bir de "Almadan vermeye çevrilmiş yönün" ifadeleri vardır ki, bu da hakikat-ı halde doğru değildir. Çünkü almadan vermek sadece Allah'a mahsustur. Herkes önce öğrenir, sonra da başkalarına öğretir. Ücret almadan ders veriyor manasını kastetmiş de olamazlar. Zira şu anda muallim ve muallimelerimiz hatırı sayılı bir maaş almaktadırlar.
Hayırlı çalışmalar Ferah hanım.
Muhteşem güzel bir şiir. Yüreği aydınlığa yanan guneş olmaya calısan barıştan, eşitlikten, özgür düşünceden "BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR" düşüncesine sahip başta Baş öretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmmenlerimize bin selam....
Ben bir öğretmen olarak şiirinize teşekkür ediyorum...Yüreğinize sağlık..Selamlar
tebrikler güzel bir şiir.yıldabir kere hatırlanmak ise çok acı.belkide eski öğretmenler yok şimdi..şiirlerde şarkılarda haberlerde geçiyor adı sanı.yinede kalıcı olmak iyidir.saygılar..
Hep öğretmek oldu dünün bugünün,
Öğrettikçe yanan kordun öğretmen,
Almadan vermeye çevrilmiş yönün,
Bilgini nakşedip serdin öğretmen.
Selam olsun öğretmenlerimize, eğitim ordumuzun gönüllü erlerine.
Selam olsun yüreğini bu güzelliklerle donatan şairimize.
Tebrikler, selam ve sevgiyle.
Hiç unutulmaması gereken öğretmenlerimiz ne yazıkkı yılda bir kez hatırlanıyor..Emeğinize yüreğinize sağlık diyor , gönül dolusu kutluyorum.Onlara ne yazsak az gelir Ferah Hanım..Lamia CANAY..
Bu şiir ile ilgili 23 tane yorum bulunmakta