Öğretmen/im Şiiri - Ferah Yılmaz

Ferah Yılmaz
112

ŞİİR


1

TAKİPÇİ

Öğretmen/im

Elde kitap kalem, girdin savaşa
Ardında milyonlar ordun öğretmen.
Her başı yükseltmek istedin arşa,
Barışa canla yön verdin öğretmen.

Hep öğretmek oldu dünün bugünün,
Öğrettikçe yanan kordun öğretmen,
Almadan vermeye çevrilmiş yönün,
Bilgini nakşedip serdin öğretmen.

İlim, irfan her şey senin eserin,
Cehalet önünde surdun öğretmen.
Bu yola baş koyan yalnız neferdin,
Bütün dünya senin, yurdun öğretmen

dağarcık /İzmit - 24.11.2007- 23:48

Ferah Yılmaz
Kayıt Tarihi : 25.11.2007 00:13:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


24 Kasım 2007 - ÖĞRETMENLER GÜNÜ'ne atfedilmek üzere Kocaeli Esintisi isimli Gurubumuzda bulunan arkadaşlarımızla imece usulüyle hazırladığımız şiirden bana ait olan dizeler...

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • İlyas Ateş
    İlyas Ateş

    Emeğinize kaleminize sağlık tebrik ederim

    Cevap Yaz
  • Hatice Esra Gedik
    Hatice Esra Gedik

    Günün şiirini, şairini tebrik ediyor ve şiir vesilesiyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum

    Cevap Yaz
  • Hasan Çekmecelioğlu
    Hasan Çekmecelioğlu

    Yüreğinize, emeğinize sağlık. Yüzümüzü aydınlığa ve doğru yöne çevirmemize vesile olan Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Şaire ve bütün öğretmenlerimize saygılar sunuyorum.

    Cevap Yaz
  • Taylan Uzar
    Taylan Uzar

    Değerlerin günü kutlu olsun....

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    "Arş", Allah -c.c.- Hazretlerinin,kainatı yarattıktan sonra kainatın üzerine kurup, üstüne kurulduğu bi-misal tahtının adıdır ki, ayet-i kerimelerin beyanlarına göre, kainatı o muhteşem ve misilsiz tahtının üzerinden yönetmektedir ve de o arşı/tahtı sekiz melek taşımaktadır.

    Eskiden okullara mektep ve öğretmenlere de, muallim ve muallime denirdi ki, bu tabirler yaptıkları işlerle gayet mütenasip idi. Sonradan mekteplere okul, muallimlere de öğretmen denmeye başlandı. Fakat bu tabirler yaptıkları icraatlarla mana olarak pek uyuşmamaktadır. Çünkü okul tabiri Fransızcadaki ekol tabirinden alınmadır ve belli bir ilim sahasında eğitim ve öğretim verilen yer demektir. Halbuki, mektebin manası daha şümullüdür ve orada verilen hizmetlere mana olarak daha muvafık düşmektedir.

    Muallim tabiri, talim ettiren, öğreten, belleten manalarına gelirken,, öğretmen tabiri bunun tam tersi olup mana olarak, isminden de anlaşılacağı gibi öğretmeyen demektir. Çünkü ona verilen isimde öğretmemesi salık verilerek "ÖĞRETMEN/ÖĞRETMEYİN!" denmektedir.

    En büyük muallim, şüphesiz ki, Muhammed -s.a.v-'dir. Ne mutlu onun nurlu izinden giderek insanlara bilhassa da mü'min ve Müslümanlara hayırlı (müspet ve dini) ilimler öğreten muallim ve muallimelere.

    Şaire hanımların bir de "Almadan vermeye çevrilmiş yönün" ifadeleri vardır ki, bu da hakikat-ı halde doğru değildir. Çünkü almadan vermek sadece Allah'a mahsustur. Herkes önce öğrenir, sonra da başkalarına öğretir. Ücret almadan ders veriyor manasını kastetmiş de olamazlar. Zira şu anda muallim ve muallimelerimiz hatırı sayılı bir maaş almaktadırlar.

    Hayırlı çalışmalar Ferah hanım.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (23)

Ferah Yılmaz