Gerçek ve Yaşam
......İnsan, toplum ve ülke.Gerçek bu kavramlara hangi oranda girmişse o kadar gelişmişlik ve anlamlı yaşama olur.Az gerçeklik az anlamlı yaşamak anlamına geliyor.Yurdum insanına baktığımız zaman gerçeklerden daha bir uzak ve acı yaşıyor.Yurdum insanı mutlu değil mutlu yaşadığını sansa bile ve hatta maddi durumu yerinde olsa bile mutlu değil.
......İnsanlar gerçeği yaşayamadığı zaman bir şeylere sığınmaya başlar.Aşırı kendini dinine verme ya da dini ibadetleri abartma(Tabi ibadetlerini abartmayanlar da var) ,alkole sığınma,paraya,bu
lunduğu konuma sığınma (statü,kariyer vs) ...Oysa insan mutlu değildir avunur avunur hep.Sığındığı şeyler onu asla mutlu etmez.Burada sıkıntı insanın gerçekleri bir türlü yakalayamaması ve yaşamı anlamlandıramaması.
......Yaşam ne ile anlamlanır.Yaşam doğayı,insanın kendisini,başka insanları tanımayla olur.Yaşamı tanıma aracımız nedir acaba? Tabiiki bilim.Neden Türkiye'de 13 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisi ve de üniversite öğrencileri sabah kalkıp okullara koşarlar,tabiiki bilim için.
......Evet ne kadar bilim o kadar anlamlı yaşamak.Diyarbakırlı köfte satan kardeşimiz müşterisine şöyle demiş:'Ne kaa köfte o kaa ekmek'.Ben de diyorum ki ' ne kadar bilim o kadar anlamlı yaşamak.'
...... Bir de insan yaşamında matematik biliminide hiç eksik etmemeli.
Andıkça
Ne zaman seni düşünsem içim ürperir,
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta