Nazire [1] Nilüfer Şiiri - Nami Keskinbora

Nami Keskinbora
98

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Nazire [1] Nilüfer

- A. M. AROLAT ’ ın Nilüfer’ ine Nazire –

Gecenin bu vaktinde
Mehtabım Nilüfer’dir
Korktuğum ah nelerdir
Gecenin bu vaktinde

Benzi uçuk ve üzgün
Bu halde bile gül-bün
Mehtabım Nilüfer’ dir
Gecenin bu vaktinde

Rengi kış, hali bahar
Ondan da güzel mi var?
Korktuğum ah nelerdir
Gecenin bu vaktinde

Gecenin bu vaktinde
Sevgilim Nilüfer’ dir
Korktuğum ah nelerdir
Gecenin bu vaktinde

(Ankara, 1971)

Nami Keskinbora
Kayıt Tarihi : 12.1.2007 18:35:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Numan Nâmi Keskinbora
    Numan Nâmi Keskinbora


    Saygıdeğer Üstâdım, Dr. Sn. İrfan Yılmaz Beyefendi,

    Büyük çoğunluğumuza örnek olacak ölmez eserleriniz gibi, yine birçoğumuza dersler verecek tarzdaki çok değerli yorumlarınız için, hoşluk veren iltifatlarınız için teşekkürlerimi, ustalığınıza ve nezaketinize olan hayranlığımı yineliyerek, iyilik dileklerim, derin saygılarım ve içten sevgilerimle arz ederim.

    Cevap Yaz
  • İrfan Yılmaz
    İrfan Yılmaz



    Sevgili kardeşim : Nami Keskinbora

    Şiirinizi dikkatli bir şekilde inceledim, Tabi bu da şiiri bir kaç kez okumamı gerektirdi... Duygular mısralara ustalıkla taşınmış. ve şiirin bütünlüğüne olan hakimiyetinizi kutluyorum. Pek çok yorumumda belirttiğim bir husus vardı. Bu tip duygu ağırlığının kendini hissettirdiği şiirleri bekleyen bir tehlike var diye. O tehlike de şudur: Şiirin bazı mısraları aşırı duygu yüklenimi ile donanırken bazı mısralar duygu yoksunu hatta içi boş sıradan cümlelere dönüşür. Kafiye ve hece sayısını tutturmak uğruna bazan duygu fakiri mısralar şiirde yer alır. bazan da hiç gereği yokken zorunlu olarak şiirin akıcılığını bozan ekler istenmeden ilave edilir...

    Şiiri yazanın bilgi birikimi ve tecrübesinin yanında; ayrıca doğuştan da gelen sezgi ve var olanı daha iyi bir şekilde ifade edebilme yeteği gerekir. Şiir hiçbir zaman şairi hükmü altına almamalıdır yoksa kendi kendini yazdıran bir şiir ortaya çıkar ki böyle bir şiirde bu yapısını şairin bütün çabasına rağmen gizleyemez. Şiirin ilk giriş mısraları şiirin tamamını okutacak şekilde davetkar olmalı, son kıtalar, özellikle final mısraları da kendini unutturmayacak bir donanım ve fonetiğe sahip olmalıdır.

    Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda:

    Şiir üzerindeki hakimiyetinizi ve şiire yön verişteki ustalığınızı kutluyorum... Sonuçta nefis bir şiir ortaya çıkmış. Beğenerek ve saygı duyarak okudum.

    Tebrik eder başarınızın devamını dilerim. Bu güzel şiirinizi ve şiirdeki ustalığınızı Tekirdağ'dan gönderdiğim İlk Tam puan ile selamlıyorum.

    Sevgi ve saygılarımla.

    Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.

    Dr. İrfan Yılmaz. - TEKİRDAĞ.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (2)

Nami Keskinbora