Nas Şiiri - Ebru Yeşilova

Ebru Yeşilova
72

ŞİİR


5

TAKİPÇİ

Nas

Tanrı ve şeytan
birlikte dans eder
insan içinde
İnsan hem şeytanı
hem tanrısı kendinin
Geri çevrilmez pek dualara
açılan avuçlar
Bir nimete bin mihnet
Nimetin adresidir

Senden sana sığındım der
benden bana çıkmadım
İnfak edildi zaman
Düzgün harcayamadım
Durma çağır yardıma
Zulmü veren tanrıyı
Kendine yardım edemez tanrı
Kullarına yetişir

Dürüst bakan gözümdür
benim avcumda duam
Ve tanrının yardımı
O gözden kaçamayan
Şeytanın vicdanıdır

Ebru Yeşilova
Kayıt Tarihi : 27.10.2023 09:50:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


27.10.2023 08.48

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    Tanrı derken kastettiğiniz şayet Allah ise, Çok çirkin ve saygısız ifadeler kullanmışsınız hamfendi.

    Birincisi: Allah'ın 99 ismi içerisinde Tanrı diye bir ismi yoktur. O isim Şamanist kişilerin inandıkları batıl ilahın adıdır ve doğrusu Tengri'dir. Manası ise gök ilah demektir ki, bu onlara göre bizim gökteki lambamız olan güneştir.

    İkincisi: Şeytanı yaratan Allah'değil insanın içerisine sığmak, kainatın içine bile sığmaz. Çünkü o, kendi ifadesiyle kainatı ihata edecek bir azamette olan Arşını/tahtını ki -onu sekiz melek taşır- kainatın üzerine kurmuştur ve de o asla dans falan etmez. O sizin dediğiniz şeylere Allah- c.c.- ayet-i kerimesinde " ONA/İNSANA, FÜCURUNU( GÜNAHINI) VE TAKVASINI (ALLAH'A DUYMASI GEREKEN SAYGISINI) İLHAM ETTİK." der. Yani onun adı dans değil ilahm-ı ilahidir hamfendi.

    Üçüncüsü: Bu dünya, bir imtihan meydanıdır, dolayısıyla da, insanın her istediği şeyin gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Yapılan dualar -velev bunu yapan peygamberler bile olsa- eğer imtihan sırrına ve yaratılış hikmetine uygun düşmüyorsa, asla kabul edilmez.

    Dördüncüsü: Sınav demek, ekseriyetle meşakkat, zahmet, çile, mihnet ve keder demektir. Yoksa o yapılan şeyin adı sınav değil, zevk-ü sefa partisi olurdu.

    Allah'ın yaptığı imtihanlar hep aynı değildir. Bazen güldürür bazen ağlatır, bazen zengin eder, bazen fakir kılar, bazen de zulme maruz bırakır ki, denenip sınanan kişi altın mı yoksa bakır mı tam belli olsun. Sınav sonunda da, gösterdiği sabra ve çabaya göre mükafata ya da mücazata layık görülür.

    Hayırlı sınavlar olsun inşaallah.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (1)