Necdet Erem - Meltem Esintisi 174 Tarihe ...

Necdet Erem
1570

ŞİİR


16

TAKİPÇİ

Evet, toplumların yaşamakta oldukları drama dönüşmüş hayatın sebebi, kişilerin hayat hakkındaki bilgisizlikleri, ciddi konular karşısındaki ilgisizliklerinden başka şeyle izah edilemez.

İnsan için düşünen mahlûk (hayvan) deniliyor ise, düşüncenin hakkını vermesi, olaylar arasındaki sebep ve sonuç ilişkisini yakalaması, yaşama makul ve mantıklı bir anlam yüklemesi gerekirdi.

Maalesef ki günümüzün insanı bırakın geleceğini, ciddi konularda sanıyorum günü birlik bile düşünme zahmetine katlanamayacak kadar düşünce tembeli veya fakiri konumuna mahkûm edilmiş.

Kendisini kaptırmış olduğu veya birilerinin dünya hâkimiyet tutkusu, doymak bilmeyen ticaret hırsı veya siyasi ahlaksızlığına alet edilmek için, zevk tiryakiliği ile rahat tembelliği bataklığına çekilmiş veya itilmiş olması hasebi ile içinde bulunduğu elim durumu, ancak yolun sonuna geldiğinde fark edecek, düşüncelerini değersiz şeylere yönlendiren gaflet uykusundan uyanacak.

Tamamını Oku