Mehdi Ve Deccal Şiiri - Ahmet Bektaş

Ahmet Bektaş
829

ŞİİR


5

TAKİPÇİ

Mehdi Ve Deccal

Mehdi Ve Deccal

Mehdi ve deccal konusunu ele alırken bunların temsil ettiği ya da bunların şahsından verilmek istenen uyarının ne olduğuna bakmak isterim.

Mehdi ve deccal göreceli olarak aynı kişiye denir! Birinin “Mehdi” dediğine diğeri “Deccal” diyeceği için nerden bakıldığıyla alakalı değişen bir hal var.

Mehdi; evliyadan, ferit, mücahit, kuranın yolunda giden biri olmalı. Deforme olmuş inançları tamir edecek, yeni fikirler üretecek “Ferit” biri olmalıdır. Kuranı yorumlamakta öncekilerin koyduğu sınırları aşabilecek bilgi ve donanımı olmalıdır. Allah’ın nurunu tamamlamak için bunlar elbet gerekli.

Deccal; hakkı batıl, batılı hak olarak gösterecek; iyi sanılan birisi olacak. Kaynaklarda (rivayetlerde) vardır; deccalin “Cennet” dediği cehennem, “Cehennem” dediği de Cennet gibi olacak!

Mehdinin “Mehdiyim” demesi, olmadığına delildir. Deccal ise belki “Mehdiyim” der!

Yani halk arasında iyi tanınan birinin “Mehdi” olma ihtimali kuvvetli değildir. Kötü tanınanın da “Deccal” olma ihtimali sıfırdır. Çünkü külahlar değişmiş. Bediüzzamanın tabiriyle “Zulüm başına adalet külahını geçirmiş”

Son tahlilde; Mehdi ve deccal üzerinden oluşturulan tüm beklentiler insanların uyanık kalması içindir. Elbet bu beklentileri birileri dolduracak, dolduruyor. Şunu akıldan çıkarmamalıyız; mehdi de deccal de şahsen bilinmeyecek! İkisi de gizli işlediğinden herkese göreceli olacak bu tesir. Bazı palavracıların ve yalakaların kendi liderlerini Mehdi olarak sunması sadece o liderlerin “Deccal” olma ihtimaline bakar.

Selametle;

Ahmet Bektaş

Ahmet Bektaş
Kayıt Tarihi : 8.6.2012 08:17:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Deccal; hakkı batıl, batılı hak olarak gösterecek; iyi sanılan birisi olacak. Kaynaklarda (rivayetlerde) vardır; deccalin “Cennet” dediği cehennem, “Cehennem” dediği de Cennet gibi olacak! Mehdinin “Mehdiyim” demesi, olmadığına delildir. Deccal ise belki “Mehdiyim” der! Yani halk arasında iyi tanınan birinin “Mehdi” olma ihtimali kuvvetli değildir. Kötü tanınanın da “Deccal” olma ihtimali sıfırdır. Çünkü külahlar değişmiş. Bediüzzamanın tabiriyle “Zulüm başına adalet külahını geçirmiş”

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Ahmet Bektaş