Ben
Nice deryalar dizdim katreye
Kitab-ı âlemi yazdım heceye
Lisanımda kalmadı gayrı hacet
Söyletemedim aşk şehadetini lebine
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Devamını Oku
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Dinin aslı kitabullah olan kurandaki muhkem ayetler ve onlarla mana olarak muaraza etmeyen sahih hadislerdir Metin bey kardeşim. Kim bunlarda olmayan düsturlar ile amel ederse o kişi ehl-i bid'at ve ehl-i dalalet bir kimsedir.
Habibullah tabiri ne kitapta ne de sünnette-sahih hadislerde- yer almayan uydurma bir tabirdir. Resulullah-sav-için Rabbimiz böyle bir tabir kullanmadığı gibi resulullah-sav-da böyle bir unvanı olduğundan asla bahsetmemiştir.
Miraç olayı Kur'anda sadece"MEARİÇ-MİRAÇLAR-" suresinde geçer ve orada bu eylemi sadece meleklerin gerçekleştirdiklerinden dem vurulur. "İSRA" suresinin 1. ayetinde ise Allah-cc- bir abdini geceleyin Mekkeye uzak bir mescide kadar yürütüp onun çevresindeki bir kısım delilleri ona gösterdiğinden bahseder ama aynı surenin 90 ayetinden 96. ayetine kadarki ayetlerinde resulullahtan miraç yapmasını isteyen müşriklere itiraz ve reddiye vardır. Oradaki ayetlerde böyle bir eylemin ancak melekler tarafından gerçekleştirilebileceğine ve resulullahın sa bir melek değil normal bir insan olduğuna vurgu vardır. Aynı mevzuya bir reddiye de "ENAM" suresinin 35. ayetinde vardır ve orada da resulululah-sav-ın böyle bir şeyi yapmasının mümkün olmadığına vurgu vardır.Yani, Resulullah-sav- Burak denen bir varlığa binerek böyle bir yolculuk gerçekleştirmemiştir. Zaten Kur'anda Burak ve Refref ismi de yer almaz.
Aşk tabiri de aynen miraç olayı gibi dine sonradan sokulan bir tabirdir. Çünkü böyle bir tabir ne ayetlerde ne de sahih rivayetlerde yer alır. Bu tabiri İslam'ın teessüsünden iki üç asır sonra tarikatçılar ve tasavvufçular uydurmuştur. Allah-cc- bizlere her şeyin vasat olanını emrettiği gibi sevginin de vasat ve meşru olanını salık vermiştir ki bunun adına muhabbet-i meşrua diyoruz.
Hayırlı çalışmalar.
Bu şiir ile ilgili 1 tane yorum bulunmakta