MASAL KİME NİÇİN ANLATILIR.!.
Dünyanın kuruluşundan bu yana edebiyat dünyasında hangi ırk, hangi renkten, inancı ne olursa olsun insanların içerisinde çocukların yeri bambaşkadır. Yerli ve yabancı şair ve yazarlar dünya çocuklarını memnun edebilmek için adeta yarış halindedir. Kimi çocuk şiirleri, kimi fıkralar, kimi masallar, kimileri de okul piyesleri hazırlayarak onlarında oyuncu olabilmelerini sağlamış ve karakterlerine göre de roller üstlenmişlerdir. Kimileri de karikatür çizerek yüzündeki gülücüklere odaklanmışlardır.
Bazı tiyatrocularda palyaço kılığına girerek adeta çocuksu hareketlerle onlardan biri olmaya çalışmaktadırlar, bazı açılışlarda da görülmektedir.
Masal kime söyleneceği aslında niçin anlatıldığı apaçık ortadadır. Bazen büyükler istenmeyen hikayelerden, palavralardan bıktıkları için, o ortamı yaratanlara bana gazel okuma,bana masal anlatma ben çocuk değilim diyerek tepkisini dile getirmeye çalışmaktadırlar. Masal elbette yeni doğmuş bebeğe anlatılmaz, hele yaşlılara hiç anlatılmaz, çünkü masal genelde büyüklerimizden dinlenir. Bazı yaşlılarımız kitap okuyamadıkları için kulaktan dolma masallarla çocuklarını uyutmuşlardı.
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman