KÜTÜPHANELER HAFTASINI KUTLARKEN... On yedinci Bölüm.
Saygıdeğer gönülden paylaşımlara destek veren dostlar: Selam size. Sanatı seven, sanatkarı da sever, şiiri seven, şairini de sever, romanı seven, yazarına da değer verir. Her yetenekli sevildikçe hizmetini içtenlikle sunar.
Üstadımız Yunus Emre de şiirlerinde sevgiye ağırlık vermiştir. Benim şahsi düşüncem sevmeyen insan ibadet bile yapamaz.
İlk başta Yaradanı, sonrada dostlarını, yaratılanları sevmek gerekiyor. Konumuzun içeriği olan kütüphaneler haftasını kutlarken nokta nokta işlediğim bölümlerdeki vermek istediğim mesajlar da bunu çağrıştırıyor. Derin düşüncelere daldırıyor beni. Şair ve yazar olmam suç mu? vatanı, milleti, devleti, bayrağı sevmem suç mu? köyü, yöremi, ilçeleri, Ispartayı severek anlatmam suç mu? bunca benim gibi sevdalı gönül dostlarıma yetkili kurumlarca niçin duyarlı davranılmıyor? .
Gözde, sözde de olabilmek için illa ki yağcılık mı yapmamız gerekiyor? ,yoksa hedef olmak için kinimizi mi yansıtmamız gerekiyor? Yok arkadaşım bunlar yanlış şeyler! Bizler bu iki davranış tavrını benimseyemeyiz. Çünkü gönül insanıyız. Her zaman yüreğimizin sesiyle saygıda kusur etmeden sevgimizle yaklaşırız. Pekala bu düşüncelere sahip şahsiyetler, önemli programlarda hatırlanmazsa acaba ne ne zaman hatırlanacak? .
Bundan önceki bölümdeki paylaşımım da belediyelerin de bizleri hatırlamadığını vurgulamıştım ama sadece davetiye, broşür, afiş den söz ettim diğer ihmalkarlıklara değinme zamanım olmadı. Dilerseniz hatırlayabildiklerimi anlatmaya çalışayım. Belediye hiç bir zaman geçici hizmet sürenlerin değil, o bölge vatandaşlarının dır. Onların yaralarına
merhem olmak, sorunlarını da çözmek zorundadır.
Bunun aksini yapanlar değişimlere fırsat tanımış olurlar. Bizim gibi duygusal hareket edenler dostlar nedense pek hatıra gelmiyor. Sorumlu kişileri defalarca ziyaret etsek de pek umursamıyorlar. Yapılacak her etkinlik de il dışında ki sanatkarlara umut bağlıyorlar. Oysa ilimizin yetenekli insanlarına ulaşılsa halkımız da benimser. Festival kutlamalarında halka açık stantlar bedelli olduğundan dolayı bizler kitaplarımızı satışa sunamıyoruz, imzaya açamıyoruz.
Bir çok gruplara müzik, eğlence bölümleri oluşturulurken, derneğimize bir şiir dinletisi imkanı yok! Dernek kuruldu kurulalı çok az sayıda programa katıldık. Yine onların isteği ile değil bazı nedenleri ortaya sürerek katıldık.Bu katılımın nasıl olduğunu bir sonraki yazımda ifade etmeye çalışacağım.Çünkü sayfa sütunum kabardıkça okuyucu hayranlarımın yorulacağını düşünüyorum.
Festival için şarkı, türkü yarışmaları düzenleniyor da, neden Isparta'nın güzelliğini, özelliğini anlatan şiir ve yazı metni, tez düzenlenmiyor? . Okul yolunda yapılan oturaklar da bile şiir olsa da yazılanların Isparta ilimizle ne alakası var? . Bu oturaklarda bazı Isparta tarihini anlatan notlar olsa daha güzel olmaz mı? . Bazı belediyeler ismini sokağa verdiği önemli şahsiyetlerin öz geçmişini anlatan muhafazalı albüm yapıyor.
Isparta ilimizde hakkın rahmetine kavuşan çok sanatseverlerin olduğu malum. Zaman çerçevesinde araştırılıp yeni yapılacak cadde, sokaklara encümen kararıyla verdiği hizmetin, adının yazılması, nesillere de ışık tutacaktır. Memleketin kalkınması için taş üstüne taş koyanları gönlümce alkışlıyorum. Allah izin verirse bir daha ki bölümde buluşmak üzere dostça, sevgiyle kalınız. HER KİTAP BİR DÜNYADIR, OKUYUP O DÜNYALARI SEZE BİLENE
***** KAYITTA *****
Uhrevi aleme rapor gidecek,
Belki sevindirip,mahcup edecek,
Nereye gidersen melek güdecek,
İçinden geçenler özün kayıtta.
Doğru,yanlış,gıybet inceleniyor,
Harfler sıralanıp heceleniyor,
Zikir duada da bocalanıyor,
Ağızdan çıkanlar sözün kayıtta.
Baktığın her şeyi iyice fark et,
Tahrik edenlerden acele çark et,
Nefsine kapılma şeytanı gark ket,
Ölçü ve alanlar gözün kayıtta.
Misafire karşı kararma sakın,
Strese girerek ağarma sakın,
Oldukça yumuşa sevgiyle bakın,
Karakter sunuşlar yüzün kayıtta,
Cennet,cehennemi iyi hatırla,
Zekiliği göster bir kaç satırla,
Gemi,uçak,tren,gezsen motorla,
Gidişler, gelişler izin kayıtta.
***** HATIRLATIR *****
Kabristana gidin dikkatli bakın,
Uhrevi aleme sürüyor akın,
Dualar ederek edeple çıkın,
Ölüm ibadeti hatırlatıyor.
Nice hayalleri vardı onların,
Orada geçmiyor para, pulların,
Çabucak bitiyor ay ve yılların,
Ölüm ibadeti hatırlatıyor.
Meyveye,sebzeye yetiyor toprak,
Her türlü insanı tutuyor toprak,
Canlıyı,cansızı yutuyor toprak,
Ölüm ibadeti hatırlatıyor.
Nefsin ve şeytanlar püsküllü bela,
Ağzını, burnunu ediyor hela,
Ansızın gidersin verilir sela,
Ölüm ibadeti hatırlatıyor.
Dünyalık işlerin bazen yıldırır,
Abdesti aldırır, namaz kıldırır,
Zeki amelini böyle doldurur,
Ölüm ibadeti hatırlatıyor.
Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
Zeki Çelik 2Kayıt Tarihi : 9.4.2012 18:16:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!