881- Ne kadar güçlü olursan ol senin de zayıf bir tarafın mutlaka vardır. Bu sebepten kendini asla yenilmez zannetme.
882- Kavga iyi bir şey değildir. İnsanın enerjisini boşa harcamasına sebep olur. Mümkünse kavga etme. Ama seninle kavga etmeyi göze alıyorlarsa asla geri çekilme hatta misliyle karşılık ver. Yenilsen bile hasar verirsin ki bir sonrasında üzerine gelmek konusunda daha çok düşünürler. Aksi takdirde sessizliğini korkaklık sanıp üzerine daha çok gelirler.
883- Okuryazar olabilmek için okuma yazma bilmek yetmiyor. Okuyup yazmak gerekiyor. Tabi yazarken saçmalamamak, okurken de saçmalıkları okumamak kaydıyla.
884- İnsan varsa, adalet yoktur. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlik olmanın, giderek toplumların gündeminden kalkmaya yüz tutuyor olması ne yazık ki insanı bu şekilde düşünmeye sevk ediyor. Hangi türden bir yönetim olursa olsun insan egosunun (nefsinin) olduğu yerde adaletten söz etmek hayal olmaktan öteye asla geçemeyecektir. Bu söylem neredeyse kesin bir gerçektir.
885- Disiplin, bir şeye, bir duruma körü körüne itaat etmek demek değildir. Önerileni sorgulayıcı bir mantıkla istikrarlı bir anlayış içinde tutum ve davranışlarımıza yön vermektir.
886- İnsanlara zaafları üzerinden vurmaya kalkışmak ve hatta bir takım imalarda bulunmak ahlaksızlıktır, zulümdür. Asla unutulmamalıdır ki her insan eksiktir, hataları ve günahları, mutlaka vardır.
887- Bu milletin vatanseverleri hiç bitmez ama vatanı satan tasmalı hainleri de hiç eksik olmaz. İşte tam da bu yüzden vatanseverlerin öncelikli görevi bu gibi tasmalı vatan hainlerine karşı mücadeleyi asla bırakmamak olmalıdır.
888- Sana değer biçen insanların bu hükmü görecedir? Çünkü hepsinin kriterleri farklıdır ve buna göre karar verirler. Önemli olan dışarıdan adil ve tarafsız bir gözle baktığında senin kendine biçtiğin değerdir.
889- Birilerinin bir şeye şiddetle muhalefet ediyor olmasının ve bunu yaparken de bilgiye, belgeye dayanmayan iddialar ileri sürmesinin altında şüpheli bir şeylerin olabileceği ihtimalini asla göz ardı etmemek lazımdır.
890- Her mantıklı olan şey doğru olmayabilir. Bu gibi durumlarda akıl ve mantığın yanına muhakemeyi ve analiz yapabilme yeteneğini de eklemek gerekir. Çünkü muhakeme, akıl ve mantık için bir tür frendir. Kişiyi çoğu zaman zor bir duruma düşmekten kurtarır. Yanlış kararlar vermekten alıkoyar.
Kayıt Tarihi : 8.12.2021 05:02:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!