Küçük Dokunuşlar 621 - 630 Şiiri - Recep ...

Recep Akıl
906

ŞİİR


4

TAKİPÇİ

Küçük Dokunuşlar 621 - 630

621 - Bütün sorun öğretmeyi seçmiş olmakta. Oysa öğrenmeyi seçmek sorunun çözümünde kilometre taşıdır. Eğer insan daha en başından öğretmeyi değil de öğrenmeyi seçmiş olsaydı öğrenirken öğrettiğini de görecekti.

622 – İnsanoğlunun açmazlarından biri de yetinmeyi bilmeyip aç gözlü davranması ve bu eksikliği nedeniyle de bu güzelim dünyayı kendisine yaşanmaz hale getirmesidir. Olumsuz değil, olumlu düşünmeli ve biriktirmeci değil paylaşımcı olunmalıdır. İnsanın yaratılış özelliğine böylesi daha uygundur.

623 - Sabretmek insan doğasında varsa da kişi için en zorlu edimlerden biridir. Boşuna dememişler 'Sabırla koruk helva olur,' diye. Sabır zorlu bir yol ama sonucunda elde edilecek ödül çok büyük ve değerlidir.

624- Vefasızlık dünyevi aşkların en iyi arkadaşıdır.

625 - Hayat insanoğluna Allah'ın bahşettiği en güzel nimettir ve yalnızca hayattayken onu değerli kılabilir.

626 - Kendini hiç bir şeye alışmaya zorlama. Çünkü alışkanlıklar insanı tembelliğe itip yeteneklerini köreltirler.

627 – İnsan kim olduğunu ve ne yaptığını en iyi kendisi bilir. Bu sebepten kendisini kandırmayı asla denememelidir.

628 - İpek böceğinin kelebek olup uçabilmesi için o kozayı örmesi lazımdır. Marifet tırtıl olarak kalmak değildir. Marifet kelebek olmaktır. Kelebek olabilmek için de acı çekmeyi göze almak, sabretmek ve üretmek gerekir.

629 -Sevmek zaten insan fıtratında olan bir şeydir fakat edilgen ve aynı zamanda soyut bir kavramdır. Bunun sözle ifade edilmesi bile bu durumu değiştirmez. Sevginin etkinleştirilip somut bir hale getirilmesi isteniyorsa eğer bu onu göstermekle mümkün olabilir ancak.

630 - “Bana göre,” diyerek söze başlayan biri en azından ortaya bir perspektif koyar ve muhatabına bir tercih hakkı sunar. Fikrinin tartışmaya açık olduğunu daha başından kabul etmiş sayar. Bu anlaşılır bir durumdur ve sakıncalı değildir. Asıl sakıncalı olan kendi anlayışını doğru kabul edip buna göre davranmaktır.

Recep Akıl
Kayıt Tarihi : 14.10.2020 16:36:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Naçizane...

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Recep Akıl