Küçük Dokunuşlar 61 - 70 Şiiri - Recep Akıl

Recep Akıl
905

ŞİİR


4

TAKİPÇİ

Küçük Dokunuşlar 61 - 70

61 – Başarmak istiyorsan çok çalışmalısın. Çünkü sen uzanıp yatarken muhtemel rakiplerin büyük ihtimalle bir yerlerde boş durmuyordur.

62 – Söylediklerimizi aslında çoğu zaman gerçek niyetimizi belli etmemek ve düşüncelerimizi gizlemek için kullanırız. Bu böyle olmasaydı insan hiç anlaşılamamış olmaktan yakınır mıydı?

63 – İnsan çalışıp çabalamalı ve hak etmelidir. Çünkü çalışmak doğru bir iş yapmış olmak demektir ve her durumda mutlaka bir karşılığı olur.

64 – Atmış olduğumuz her adım hedefe varmak içindir. Tabi ki bir hedef belirlemişsek... Aksi halde adımlarımızın bizi nereye götüreceğini bilemeyiz ki bu durum kayboluşumuza mazeret olamaz.

65 – Sen talep etmediğin halde “Söz veriyorum,” diyen birinin sözünü tutmayı düşünmüyor olabileceği çok yüksek bir ihtimaldir.

66 - Meşru olan hiçbir iş küçümsenmemelidir. Alın terinin aktığı her uğraş saygıdeğerdir.

67- İnsan hiçbir şeye sahip olmamayı tercih eder de bu tercihinde başarılı olabilirse hiçbir yaratılmışın kendisine sahip olmasına izin vermeme özgürlüğü kazanır.
68 – “Bana güven,” diyen birine güvende olmak istiyorsan sakın güvenme.

69 – Ağlamak güzeldir. Kötü olan ağlatmak…

70 – Hayal kurmak, istemenin bir başka biçimidir. Her insan hayal kurar, kurmalıdır. Ama hiç olmayacak kadar gerçekleşmesi mümkün olmayacak hayaller… Ancak o zaman hayal kurmuş olmanın tadına varabilir.

Recep Akıl
Kayıt Tarihi : 12.10.2020 03:21:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Naçizane...

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Recep Akıl