301-Konuşmak, yerine göre çok etkili bir silah olabilir. Çünkü insan konuşabildiği ölçüde fikirlerini başkalarına iletme imkânı bulur.
302-Çevresel bir takım faktörler, baskılar ve zorlamalar bizi ancak biz izin verirsek etkiler. Bu baskı ve zorlamalar karşısında ne kadar direnebilir, mantık ve muhakeme gücünü ne kadar koruyup kullanabilirsen kendini çevreye ve kendine karşı o kadar özgür kılarsın.
303-Savunma ihtiyacı bir iddia karşısında ortaya çıkar. Ama iddianın da savunmayı gerektirecek bir ciddiyeti olmalı ve delillere dayanmalıdır ki değeri olsun. Ciddiyeti olmayan ve sadece karalamak amacıyla ortaya atılmış olan bir iddia karşısında savunma yapmaya kalkışmaksa ciddiyetsizliğe ve özensizliğe prim tanımak olur. Böyle bir durumda en iyisi susmaktır. Çünkü gerçek eninde sonunda ortaya çıkar.
304-Kim kimin ne yapıp ettiğini ve nasıl yaşayıp gittiğini nereden bilebilir? Öyle ki insan en yakınının bile yaşamının tüm ayrıntılarını bilemez, sadece bildiğini sanır.
305-Başın hep dik olsun. Hep dürüst ol. Eğer kendine ısrar edebilmeyi başarabilirsen başkalarına da ısrar edebilirsin.
306-İnsanın düşünsel altyapısı onun karakterinin en temel belirleyenidir.
307-Her şeyi isteyen hiçbir şeye sahip olamaz.
308-Dene, denemezsen bilemezsin.
309-Gideceği yolu önce kendisinin iyi bilmesi gerekir kişinin. Ki o zaman hem yolunu kaybetmeden ilerleyebilir ve hem de sorulduğunda yol iz bilmeyenlere kılavuz olur.
310 - Yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen insanın yüreğinden ışık eksik olmaz.
Kayıt Tarihi : 11.8.2009 15:16:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
naçizane...
Selam, sevgi ve saygıyla
Seyfeddin Karahocagil
TÜM YORUMLAR (39)