231 - Bir işle uğraşarak ortaya bir şeyler çıkartıp üreten insan, iş yapmanın ne kadar zor bir şey olduğunu bildiği için her hangi bir işin ucundan tutan birinin yaptığı hatalar karşısında daha hoşgörülü ve anlayışlı olur.
232- Güngörmüş olmak için illa belli bir yaşa gelmiş olmak gerekmiyor. Güngörmüş olmak demek hayata baktığınız pencerenin ne kadar temiz olduğuyla ve o pencereden neyi görüp tefekkür ederek algıladıktan sonra nasıl aktardığınızla ilgili bir durumdur.
233- Her düşündüğümüz bize doğruymuş gibi gelir. Ama aslında öyle midir? Bunu öğrenmenin en kolay yolu fikirlerimizi ortaya koyup, doğru olup olmadıkları konusunda onları teste tabi tutmaktır.
234 - Âdem aleyhisselamdan bu yana onca insan gelip geçti bu dünyadan. Kaybetmemiş olan bir tek kişi var mıdır? Kaybetmek mukadderdir. Önemli olan kaybolmamaktır.
235 – Hızlı olmak menzile varabilmenin ilk koşulu değildir. Önce yürümeye başlamak gerekir. Ama ondan da önce bir şey var ki yolda kalmamak için çok sağlam bir yol hazırlığı yapmak gerekir.
236- Düşünmek bir eylemdir. İşte tam da bu yüzden her eylem gibi bir öncesi olmalıdır.
237 - Kim olursan ol hiç fark etmez. El kadar bir taşın üzerinde iki satır yazı olacaksın, kimin yazdığı bilinmeyen.
238- Hayatı olabildiğince basit yaşamak lazımdır. Ayrıntılara fazlaca takılmadan, önemsemeden yalın ve duru… O zaman her şey daha güzel ve kolay olur. Hayatın getirdiği zorluklara karşı direnebilme gücü artar.
239- İnsan ayna gibidir karşısında ne görürse onu yansıtır.
240 - İnsan hayatla ve onun getirdikleriyle savaşmamalıdır. Asıl savaşını kendisine karşı vermelidir. Zaten bunu yapmayı seçmişse ama doğru ama yanlış, hayata karşı bir duruş sergilemeye başlamış demektir; durduğu yerden nereye baktığına bağlı olarak.
Kayıt Tarihi : 11.7.2009 11:13:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
naçizane...
tebrikler, güzel hatırlatmalar için,saygılarımla,Sayın Akıl
TÜM YORUMLAR (1)