Kolektif özneler hem müşterek eylemli olup, “müşterek eylemliliğe göre etkileyip etkileniyordular”. Bu yeni bir kulvar, yeni bir yol, yeni bir etki alanı olmakla kolektif akıldı. Kolektif akıl groteskti aklı, sosyal aklı da içerir. Kolektif akıl kişi aklını da sosyal aklı da aşan karakterdi. Kolektif eylemler akıl almaz denli gelişen kolektif etkiydi. Değişen, değiştiren ve değiştirdiği ile değişen akıldı.
Kolektif eylemli ve kolektif uygulamalı aklın içinde kendi eylemleri olmayan ama kendi eylemleriyle de girişen, kendi dışında oluşan bir kolektif bilinç ve kolektif özne vardı. Bu girişmelerden kolektif akıl ile kolektif sonuçlar çıkarıyorlardı.
Sonuçlar da yararlanım da birikim de çevrim de kolektif olmakla etki, kolektif etki ve kolektif akıldı. Öznenin bütün eylem, düşünce ve etkileşimleri kolektifi oluşumlar taşıyordu. Kolektif etkiler paylaşım sonrasında özelleşip, öznelleşen bir kullanım ve tüketimdi.
Tekil özneler üzerindeki temel ihtiyaçlar gerilmesinin yarattığı stres, diğer özneler üzerindeki temel ihtiyaçlara karşı oluşan girişim etkisi, KUVVETTİ. Hem de kolektif bir kuvvet ve kolektif sinerjiydi.
Akşam gelse derdin hep; geldi bile Akşam; bak, işte:
Bütün kenti kapkara örtüsüyle sarar karanlık,
Kimine kaygı salmış, kimineyse mut getirmiş de.
Ölümlü kalabalık, dışardaki pis kalabalık
Bu şiir ile ilgili 0 tane yorum bulunmakta