Kızım' a Şiiri - Hülyalı Gönül

Hülyalı Gönül
59

ŞİİR


2

TAKİPÇİ

Kızım' a

Minicik bedeninle ve yüreğinle
19 yıl önce girdin hayatıma
En güzel mesleği bahşettin bana
Anneliğimi

Güzelliğinle ve sakinliğinle
Hep gurur verdin bana
Yüreğim hep senin için çarpıyor
Tıpkı kuşların kanadı gibi

Sen benim herşeyimsin
Sırdaşım, arkadaşımsın
Beraber büyüdük seninle
Daha yeni anladım anne olduğumu

Ne çabuk geçti seneler
Anlamadım ki
Hiç büyümemişsin gibi geliyorken
Gidince anladım
Büyüdüğünü

Seninle gurur duyuyorum bebeğim
Kaç yaşına gelirsen gel
Sen yine benim bebeğimsin
Ve hep seveceğim ben seni

Her zaman, daima, her yerde

Hülyalı Gönül
Kayıt Tarihi : 31.1.2009 12:51:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Bilal Esen
    Bilal Esen

    İçinizde doğan güneşin yansımalarını mısralarınıza okumak büyük bir zevkti sevgili şairim,
    Güzel yüreğinizi sevgiyle selamlarım. Tam puan, Bilal Esen

    Cevap Yaz
  • İrfan Yılmaz
    İrfan Yılmaz



    Sevgili Kardeşim sayın: Hülyalı Gönül'e sevgi ve saygılarımla...

    Şiir yazan kişinin, şair olduğu doğrudur. Ancak şairin yazdığı her şeyin de şiir olmadığı, hergüzel sözün de şiir olmadığı da doğrudur.

    Bu şiiriniz hakkındaki kişisel görüm: Gerektiği yerde gerektiği kadar mısra kullanılarak yazılmış NEFİS bir şiir olmuş.

    Aslında arkasında vezin ve kafiye desteği bulunmayan Serbest yazılan şiirler iki ucu keskin kılıç gibidir. Serbest yazılan bir şiir vezin ve kafiye desteğinden yoksun olduğu için böyle bir şiirin bir sanat ve edebi değer taşımasınıyabilmesi için tek alternatif kalıyor.. O da şiirdeki mısraların duygu ve düşünceyi ifade ederken, anlam yüklü olması ve en etkili biçimde bu duygu ve düşünceyi ifade edebilecek donanıma sahip olması gerekirken, Duygu ve düşüncenin şiir metninin bütün yapısına etkin biçimde hakim kılınmasından geçer. ( Serbest şiir hece ve kafiye baskısından tamamen kurtulmuş olduğundan, en başlangıcından sonuna kadar bu imkanı sınrsız bir şekilde zaten şaire verir.) Elbette bu da: Duygu ve bilgi yoğunluğunun, kültür birikimi ve doğuştan gelen edebi bir yetenek ile uyumlu ve ahenkli birlikteliğini gerektirir.

    Şiir hem vezinsiz kafiyesiz yazılacak, hem de duygu ve ifade etme fakiri mısraların bir araya getirilmesi ile oluşturulacak, üstüne üstlük bir de, aşırı duygu yüklenimi ile çöken mısra yanında duygusuz ve ifadesiz kaldığı için ayağı yere basmayan havada uçuşan mısralar bulunacak; o zaman da : Bülbülün tahtında bülbülün nağmesi işitilmez olur.

    Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda: Sizin bu şiirinizin tamamına hakimiyetinizi ve şiire ustalıkla yön verişinizi, Duygu ve düşüncenin şiir metninin tamamına etkili ve anlamlı olarak ustalıkla aktarış üslubunuzu kutlarım.

    Beğenerek ve saygı duyarak okuduğum bu şiirinize Tekirdağ'dan İlk Tam Puan geliyor.

    Kardeşimin sayfasına başarılarının devamı dileği ile sevgi ve saygılarımı getirdim. Lütfen kabul buyurunuz.

    Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.

    Dr. İrfan Yılmaz. -TEKİRDAĞ.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (2)

Hülyalı Gönül