Hristiyan ve Yahudiler'de cennete gireceklerdir. Kur’an aslında onlara gayrimüslim değil kitap ehli demektedir. Allah’a tam bir teslimiyet gösteren kalpten bağlanan Allah’a iman eden birine gayrimüslim değil Müslüman denir. Tüm Nebiler tarih boyunca Müslümanlar olarak ölün demişlerdir. Müslümanlık Nebimiz Muhammed’le başlayan birşey değildir. Ancak onların cennete girmesinin yolu İslam’a girmektir. Yani Allah’a iman etmektir. İslam sonradan gelen bir dinin adı değildir. İslam, Arapça’da slm kökünden türemiştir. Barış huzur kelimesi ile aynı anlamı taşır. Tüm nebiler insanları Allah’a teslim olmaya davet etmişlerdir. Fakat zulmedenler , sonradan, dinlerini yozlaştırmış ve kendilerine başka isimler takmış , parçalanmışlardır. Aynı mezheplerle parçalanma gibi.
Kur’an her konuda olduğu gibi bu konularda da bütünlüğü içerisinde ele alınmalıdır. Kur’an’a göre Yahudi ve Hristiyanlar’dan Allah’a gerçekten teslim olmuş bazılarıda cennete gidebilecektir. Müslümanlar Yahudi ve Hristiyanlar cennete giremez diyerek aslında Bakara suresi 111. ayetinde bahsedilen hataya düşmektedirler. Bakara suresi 111. ayetinde de geçtiği gibi Yahudi ve Hristiyan'larda Yahudi ve Hristiyanlardan başkası cennete giremez demişlerdir. Buna karşılık Allah onlardan delil istemektedir. Bizde Müslümanlar’dan delil istesek delil veremezler.
Kur’an şunu söylemektedir: “Şu bir gerçek ki , iman edenlerden, Yahudilerden , Hristiyanlar’dan , Sâbiîlerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların , Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için , tasalanmayacaklardır onlar. ( Bakara suresi 62. Ayet) Bu ayeti dile getirmekte olan Müslümanlar , bu ayette bahsedilenlerin Nebimiz Muhammed zamanındakilerin olduğunu söylemektedirler halbuki bu konuda da delilleri yoktur.
Kur’an çok açık birşekilde Hristiyan ve Yahudilerin de cennete gideceğini söylemekte olup sadece Nebimiz Muhammed zamanındakilerle ilgili olduğuna dair Kur’an’da tek bir ayet bile yoktur.
Yine Maide suresi 69. ayetinde ” Şu bir gerçek ki , iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah’a ve ahiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. ” demektedir.
Sadece Allah’a inanıp dosdoğru hareket eden, Allah’a ortak koşmayan , iyilik yapan , kötülükten uzak duran insanlar hangi toplulukta doğarlarsa doğsunlar , Allah’a teslim olmuşlardır. Kimin samimi bir şekilde teslim olduğunuysa sadece Allah bilmektedir.
Yine Kur’an’da Ali İmran suresi 75. ayeti ile Ali İmran suresi 113-115. ayetlerinde Yahudi ve Hristiyan topluluğun , çoğunun yoldan çıkmış olduğunu ama hepsinin bir olmadığını söylemektedir.
Yahudi ve Hristiyanların cennete giremeyeceğini iddia edenlerin bir delilleride ” Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. ” ayetidir. Ancak ayette dost edinmeyin demiyor rehber edinmeyin diyor.
Ayrıca nasıl oluyorda Hristiyan ve Yahudileri dost edinemiyoruz ancak onlarla evleniyor ve yemeklerini yiyebiliyoruz? Aklı başında her insan ortada çelişki olduğunu anlar.
Ancak Kur’an’da Hristiyan ve Yahudilere eleştirilerde vardır onlara inanın deniyor, üçlemeyin deniyor , aşırılığa gitmeyin, kitabınızı uygulayın deniyor. Fakat onlardan bir azınlığın cennete gideceğide bazı Müslüman’ların iddialarının tersine Kur’an’da açıkça Maide suresi 82-85. ayetlerde yazmaktadır. Kur’an’da birçok ayette kitap verilenlerle iyi geçinmemiz , onları daima barışa davet etmemiz önerilmektedir.
Kayıt Tarihi : 9.7.2023 15:53:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!