Kirpikle Koynuna Şiiri - Yorumlar

Akif Kurtuluş
39

ŞİİR


19

TAKİPÇİ

zar attım, fal açtım, rüyaya yattım
bu paydos vaktinde
şans talih kader kısmette
teneffüs saatinde
beslenme çantasında
leblebi tozunda
niyetimden kayan yıldızda

Tamamını Oku
  • Mahbub Mehmet Kaya
    Mahbub Mehmet Kaya 20.11.2008 - 00:13

    Günay Hoca teşhisi koydu. Biz ne demişiz :''Sadece! şiir. Paranok duygular.''

    Cevap Yaz
  • Murat Yalçın
    Murat Yalçın 19.11.2008 - 23:16

    tebrik ederim.şairim

    Cevap Yaz
  • Vedat Polatdemir
    Vedat Polatdemir 19.11.2008 - 19:01

    ya ücrama sür beni yada boğ beni koynunda kalmasın arkada gözün.... yüregine kalemine saglık kardeşim....

    Cevap Yaz
  • Aydın Sevgi
    Aydın Sevgi 19.11.2008 - 17:36

    Gayet güzel bir şiir....tebrikler şairine.

    Cevap Yaz
  • Buse Ercişli
    Buse Ercişli 19.11.2008 - 16:26

    her nedense bu sayfada eleştiri denen şeyden zerre kadar görmüyorum ne zaman baksam. eğer eleştirmek isterseniz şairin düşünce tarzını ve hislerini sömürmeye çalışarak yapmayın bunu, bu büyük haksızlık olur, yani siz şairin evine gidip bu pano buraya yakışmamış onu öte tarafa koy diyebilir misiniz? hayır bu mantıksız olur, eğer eleştirecekseniz şunları söyleyin de inandırıcı olsun;
    mesela şair '' gazetelerin taşra bakısında kayıp
    mahkeme ilamlarında gaip'' derken gaip ve kayıp'ın aslında aynı sözcük olduklarını bilmiyor muydu da böyle farklı imajların göstergeleriymiş gibi yazmış? diyebilirsiniz, (eğer yanılıyorsam beni düzeltin)

    deprasyon yerine depresyon, taşra bakısı yerine taşra baskısı olmalıydı deyin, belki şair kaynaklı değildir bu hatalar ama yine de söylediğiniz bir işe yarar diye düşünüyorum.
    şiir büyük ölçüde bireysel, bu açıdan bakmak gerekir, şair mr dan promilden anjiyo dan bahsediyor ve bazıları fazla yabancı sözcük var diye eleştiriyor, :) anjiyo olmanız gerekebilir efendim günün birinde, o zaman bu yabancı alet deyip reddedersiniz belki de, öyle mi?

    şiirin düzyazıya yakınlığına katılmıyorum, sözdizimi gayet güzel, şairin ''ay gömülür'' isimli şiirini okuyan sözdiziminde ne kadar usta olduğunu hemen anlar, ve şu -kirpikle koynuna- imgesinden ne anlamamız gerekiyor. belki de bir şey anlamamız gerekmiyor, adı üstünde bu bir şiir, şair kendi dünyasında bir kağıt parçasını bile kutsallaştırabilir (öznelliktir bu) şiir mahkeme ilanı değildir, aman allahım ne anlatıyor anlamam lazım demek sahtekarlık olur, bir bakıma. ama şiirde şöyle bir işaret var bakalım iz sürücüler peşinden gitsin:

    ''Kirpik ucumdaki esrar'' derken de kirpik büyük harfle başlamış, sondaki ''al Kirpikle koynuna'' derken de, burada esrarla koynuna imgelemini düşünebilir miyiz dolaylı olarak ? bilmiyorum, herkesin gördüğü farklıdır...



    Cevap Yaz
  • İbrahim Necati Günay
    İbrahim Necati Günay 19.11.2008 - 15:54

    Kirpikle Koynuna
    zar attım, fal açtım, rüyaya yattım bu paydos vaktinde şans talih kader kısmette teneffüs saatinde beslenme çantasında leblebi tozunda niyetimden kayan yıldızda nefesimdeki canda uykuma doymayan kuşluğumda uyandım dünya beni kaybetsin de, hayat kazansın aşk beni kahretsin de bir sevap kazansın, diye

    kurşun döktüm hasetten kaçarken tutulduğum kumkuma vehimden çıkarken yakalandığım vesvese biri kaybolunca öteki kaybeden: birinin ayağı kayınca diğeri düşen: tutku ve şüphe!

    deprasyonum sana armağan olsun doktorum kanımdaki alkol Kirpik ucumdaki esrar kalbime anjiyo ve beynime MR'dan medet uman marazım varsa peşimden gelecek promil borcum olsun paranoyam zaten bir farkım mı kalmış tenhamdan

    gazetelerin taşra bakısında kayıp mahkeme ilamlarında gaip otobüs duraklarında resim bir yanağım öbürünü yırtmış bütün telefon numaraları cehennemime kayıtlı bütün yollar inzivama çıkıyor bütün izler zulama

    belki bir tenezzülüm kalmış zıvanama belki bir şefaat! vaat et ey hayat! ya ücrama sür beni ya da boğ beni koynunda kalmasın arkada gözün ya kaydından düşür ya da al Kirpikle koynuna

    (herkes gitmiş - toplu şiirler / adam yayınları)

    Akif Kurtuluş

    İnşallah bu şair arkadaş bu sorunlarından tedavi görerek kurtulmuştur.Psikiyatrik tedavi sırasında böyle bir düz yazıyı kaleme aldığını düşünüyorum.
    Bence günün köşesine mazhar olmak için Mazhar Osman dan da ( Genel Psikiyatri ]] PROF. DR. MAZHAR OSMAN KİMDİR ?

    PROF. DR. MAZHAR OSMAN KİMDİR ?
    1884'te Dedeağaç'ın Sofulu Kasabası'nda dünyaya gelen Mazhar Osman, Askeri Tıbbiye-i Şahane'den 20 yaşında ve sınıfın birincisi olarak mezun olmuştur.

    Bilgi ve görgüsünü arttırmak üzere kendi kıt mali imkanları ile gittiği Almanya'da ALZHEIMER, SPIELMAYER, SPATZ, JACOB, CERLETTI, gibi ünlü kişilerin yanında çalışmış, dönüşte Gülhane'de Dr. Raşit Tahsin'in kürsüsüne asistan olmuştur. Raşit Tahsin Hoca 1908'de Gülhane'den ayrılıp çalışmalarını Haydarpaşa'daki fakültede sürdürmeye başlayınca, Mazhar Hoca onun yerine atanmış ve 1.Dünya Savaşı'nın başlangıcına kadar bu görevde kalmıştır.

    Harpte Haydarpaşa Askeri Hastanesi'ne asabiye mütahassısı olarak atanmış, bu arada Fransız LA PAIX Hastanesi'nin başhekimliğini de üstlenmiştir. I.Dünya Savaşı sona erince Mazhar Hoca, Toptaşı Bimarhanesi başhekimliğine getirilmiştir. Yanında çalışan doktorlardan Şükrü Hazım Tiner'i nöroloji için Nonne'nin yanına Hamburg'a, İhsan Şükrü Aksel'i Münih'te Spielmayer'in yanında Nöropatoloji yapmaya, Abdülkadir Cahit'i Breslau'da Foerster'in yanına Nöroşürirjiye, Fahrettin Kerim Gökay'ı da Münih'te Krapel'in yayında klinik ve deneysel psikiyatri yapmaya göndermiş, maddi yönden hepsini desteklemiştir.

    Mazhar Osman büyük çabalar harcayarak Dr. Refik Saydam'ında yardımı ile Toptaşı Bimarhanesi'ni kapatarak, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni Bakırköy'deki geniş arazı içinde kurup, bugünkü gelişmesini sağlamıştır.

    Eserleri: Tababet-i Ruhiye 1-2 cilt, Tababet-i Ruhiye 3.cilt (İhsan Şükrü Aksel'e birlikte yazmıştır.) İstanbul Serriyatı'nda yayınlanan ellinin üzerinde tebliği, Sıhhat Almanağı, Sinir Hastalıkları (2 cilt), ulusal ve uluslar arası kongrelerde yayınlanmış, çok sayıda tebliği bulunmaktadır. )
    icazet alınması kanaatindeyim.
    Saygılarımla....

    Cevap Yaz
  • Hasan Tan
    Hasan Tan 19.11.2008 - 13:50

    Bunun için taze okunmuş bir su ve bir nal yeter sanırım şair.!!

    Güzel bir şiir okudum. GİRİFTar bir şairin GİRİFT şiiri.
    Böyle bir şey olamaz. Olmamalıdır da. Şiir dili girift diye başlanmamlı bir yoruma.Başlanbilir elbette, şaka yaptım sadece:)

    Cevap Yaz
  • Namık Cem
    Namık Cem 19.11.2008 - 10:14

    kutluyorum günün şiir ve şairini
    namık cem

    Cevap Yaz
  • Akif Tütüncü
    Akif Tütüncü 19.11.2008 - 10:06

    kutlarım

    Cevap Yaz
  • Feyzullah Bay
    Feyzullah Bay 19.11.2008 - 09:45

    bence çok akıcı bir şiir...çok beğendim çok...

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 16 tane yorum bulunmakta