'Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış'
Soysuz bir muhteva gizler bakışın
Tanrıya küfreden o naif nazar
Aşkın boğazına ilmek takışın
Sevda mezarını diliyle kazar
Zülfü kimi ayağın koymaz öpem nigârum
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
Devamını Oku
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
saygı kavramı izafidir lara hanım bu birinci dersiniz...
şiirimin açıklamasını yapmadım dolayısıyla şiirime saygısızlığımın olduğunu düşünmüyorum, bu ikinci dersiniz...
dediğiniz gibi DÜŞÜNCE lere saygı duyulur. düşüncesizce sarfedilmiş ve mesnetsiz sözlere saygı duymak zorunda değiliz bu üçüncü dersiniz.
kendinizi şiir otoritesi sanmasanız oturduğunuz yerden ben veya bir başkası her kim olursa olsun onun yazma şevkini köreltebilecek düzeyde ve böylesine acımasızca yazmassınız bu dördüncü dersiniz..
hoş ne derseniz deyin ben sizin ya da bir başkasının lafıyla hareket edecek düzeyde bir kadın değilim kuşkusuz bu beşinci dersiniz.
tenefüse gerek yok bugün karneleri verdik siz toptan yaz tatiline çıkın en iyisi bu da altıncı dersiniz...
saygılar
size ne söylenirse söylensin...kibarlığınızla onu utandırmalısınız..bu kaçıncı dersti..unuttum ya her neyse...sıkıldım ve şiir dünyasına dalıyorum..iyi geceler..
şimdilk bu kadar zil çaldı lütfen teneffüse..derse geç kalmayınız..bu dördüncü dersiniz...
...ve saygı ve tevazu şairlikte ilk kuraldır..bu üçüncü dersiniz
şiirinize yotum yapan mutlaka otorite olmamalıdır...ve herkeZ'in düşüncesine saygı duymalısınız...bu ikinci dersiniz
..ve sevgili Ayşegül...şairler şiirlerine yorum yazmazlar ona şairinin yapabileceği en büyük saygısızlıktır...bu birinci dersiniz...
eleştirmek ve eleştirilmek muhakkak güzeldir ancak bu sitede bazı insanların eleştiri ile saldırganlık kavramlarının ayrımına varamadığını düşünüyorum.
ve HA HA HA demek istiyorum...
çoğu kişi yazmış şiirimin özenti taklit, sezai karakoç gölgesinde ilerleyen bir şiir olduğunu...
iyi de
benim amacım buydu zaten
defalarca kez okuduğum ve hatmettiğim mona roza yı aynı kalıpta aynı biçimsel özelliklerle aynı imge bütünlüğü ile FARKLI bir temada ve duygularda yazabilmek...
ben kabul ediyorum
ki zaten yersiz suçlamalara mahal vermemek için şiirin ilk dizesinde mona rozadan alıntı yaparak başlamışım ve finalde de onun bir dizesiyle devam etmişim.
ne özgünlüğünden bahsediyorsunuz
benim amacım üstad kadar güzel yazamayacağımın bilincinde olsam da sadece denemekti...o lezzeti kendi şiirimde yaratmaya teşebbüs etmekti ve demek ki gayet başarılı olmuşum bu kadar özenticilikle, taklitle suçlandığıma göre :)
şiirie gelince
asla heceye uydurmak amacıyla yazılmış ve zorlanmış bir şiir değildir bunu kabul etmiyorum. içimdeki hisleri anlattım ve nesir yoluna gitsem de farklı söylemlerim olmazdı. bu bağlamda şiirimin arkasındayım.
şiir için bir kaç kişi uzun olduğu yönünde yorum yapmış. haklısınız ama muazzez akkaya ya ithaf edilmiş mona roza 14 pasajdan oluşur. benim şiirim de itaf edildiği isimden dolayı 12 pasajdan oluşmak zorunda kaldı. bunu engelleyemezdim.
son olarak;
amacım şiirde kutsal imgelere saldırmak değildi. sadece inançsız bir insanın, küfre sapışını ifade ettim. bu bağlamda da yanlış anlaşıldığımı belirtmek istiyorum.
son olarak eğer lara açamba hanımefendi türkiyenin gelmiş geçmiş bir numaralı şiir otoritesi ise ben çok özür dileyerek hakımda yapmış olduğu eleştirileri sineye çekip eyvallah diyerek gitmeyi bilirim...yok değilse;
eleştiri ile provakate edici söylemlerin idrakına varmış olması gerekir.
saygılar sunuyorum
şairlerin hepsi bilir...mutlaka adım kadar eminim...bir ses fısıldar kulağınıza ve siz yazarsınız kimisi ilham der...ben ne diyorum biliyor musun...şiirin kendisi gelir ve şairine yazdırır...özel bir frekans ve bağ dokusudur...ve şairler her şiirle biraz daha ölürler neden biliyor musun...özel bir alana girerler ve boydan boya ölümü tutarlar avuçlarında..etraflarında o an kol gezerde ondan...ama biz bu alana korkmadan gireriz...ve şiir yazarız...
ve güzel şeydir şair görmek ve şiir yazmakta olduğuna inanmak ama sevgili Ayşegül...kalemin şiiri henüz tanımıyor ve sen bilmeden hikaye yazıyor ama sen diyorsun ki...bu şiirdir...şairlik doğuştan tanrının bir özel dokunuşudur...
hayatta herşeyin bir kuralı vardır...
herşey ölçülüdür...
ölçüsüzlüğün bile bir ölçüsü..
kuralsızlığın bile bir kuralı vardır...
ve bu olguyu idrak edemez isek
ölçüsüzlüğün en ölçüsüz savunucusu oluruz...
Bu şiir ile ilgili 106 tane yorum bulunmakta