Bir gün annemle kayınvalidem salonda oturmuşlar, sohbet ediyorlar. Ben mutfaktayım ama, konuşmalarını duyabiliyorum. Annem mide ağrılarından yakınıyor.
Dedi ki annem:
- Bugün doktora gittim. Doktor, “teyze, senin safra kesende ya iltihap var, ya taş” dedi...........Sonra devam etti: ” Oysa safra kesem alınalı kaç sene oldu.”........(Gerçekten de yıllar önce kapalı ameliyatla alındı annemin safra kesesi.)
Kayınvalidem sordu:
- Demediniz mi, “benim safra kesem yok,” diye?
Annem yanıtladı:
- “Dedim dedim...Doktorun dediğine göre, safra kesem duruyormuş......Hepsini almamışlar demek ki.”...... (Gittiği doktor pratisyen. Ne bilsin annemin safra kesesinin olmadığını. Bir olta atmış işte ama balık yok.)
Kayınvalidem bilmiş bilmiş şöyle dedi anneme:
- “Tabi canıııııım. Hepsini alırlar mı hiç! Acığını bırakmışlardır.”
*Böyle kayınvalide her eve lâzım. İsterseniz birkaç günlüğüne size göndereyim. Ama onun yöresel ağzını anlayabilmeniz için, tercüman olarak benim de gelmem gerekiyor. Ne dersiniz?
Kâmuran EsenKayıt Tarihi : 22.6.2004 11:34:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Sevgi ve saygılar...
GÜLDÜRDUNUZ BENi........
TEBRIKLER
TÜM YORUMLAR (8)