Kaybolan Umutlar Şiiri - Yorumlar

Münevver Erilmez
351

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Gülenay,ninesinin bir tanesiydi, çünkü çok sevdiği kızı Gül ile damadı Sezer’in biricik emanetIeriydi. Gülenay henüz yedi yaşındayken anne ve babasını trafik kazasında kaybetmişti.Hayal meyal hatırlıyordu, Onun hayatta tek dayanağı, annesi, babası, herşeyi; anneannesi Belgüzar hanımdı. Torununu; varını, yoğunu harcayıp iyi okullarda okutmuştu ama üniversiteyi kazanamamıştı. Onunla birlikte kurstan arkadaşı Ali de kazanamamıştı. Ama Ali için dert değildi, zira babası Ağrı’da aşiret reisinin oğluydu.
Memlekette annesi Şekernaz Kadın,oğlunu; kız kardeşinin kızı Gülnaz’la başgöz etmeyi düşünüyordu.
Ali ise Gülenay’ı görmeden duramaz olmuştu. Galiba körkütük aşıktı ona, Gülenay da boş değildi Ali’ye,ama karmaşık duygular içindeydi. Bir gün ninesi ile hasbihal ederken kapı çalındı. Bir de baktık ki Ali bir demet çiçekle çıkagelmişti, ninesini ziyaret bahanesiyle. Aslında Gülenay’a açılacaktı.Ninesi mutfakta yemek hazırlarken,başbaşa kaldılar.Ali,Gülenaysız bir hayat düşünemediğini onu çok sevdiğini ve sonunda da evlenmek istediğini söyleyivermişti, bir çırpıda. Gülenay da çok mutlu olmuştu.Zira zaman zaman ninesine Ali’den bahseder onu ne kadar sevdiğini söyler dururdu. Sanki nine torun değil de okul arkadaşı, dert ortağıydı, sırdaşıydı, Onun içindir ki yemek yapma bahanesiyle onları yalnız bırakmıştı.
Ali durumu ailesine açtıysa da pek olumlu cevap alamadı. Annesi Şekernaz Kadın bacısının gül gibi kızı dururken,İ stanbul kızının gelini olmasını hazmedemiyordu.
Ali’nin tüm ısrarlarına rağmen güzeller güzeli Gülenay’ı istemeye dahi gelmediler. Ali’yle Gülenay’ın sevgileri gururlarını yendi. Aldırış etmediler Ali’nin ailesinin baskısına. Varsın gelmesinlerdi, kendi imkânlarıyla ve çok sevdiği ninesinin yardımıyla evlenmeye karar verdiler. Sade bir törenle evlendiler. Ali de durumu telgrafla ailesine haber verdi.
Ali’nin annesi ayılıp bayılmıştı, babası Hıdır Efendi ne kadar teselli ettiyse de fayda etmedi.
Ninesinin aldığı dul maaşı ile bir de küçük evinin kirası ile hep beraber geçinip gidiyorlardı kıt kanaat. Bu arada gençler de iş aramaktaydılar, Bir şirkette iş buldular, Bunu da evlerinde mütevazi bir yemekle kutlayacaklardı ki kapı çalındı. Beraber kapıya koştular. Bir de ne görsünler? Ali’nin anne babası evlatlarının hasretine dayanamayıp gelmişlerdi.

Tamamını Oku
  • Hasan Öztürk
    Hasan Öztürk 11.11.2008 - 11:09

    Tebrik ederim güzel bir yazıyı şekil veren bir türkü....

    Cevap Yaz
  • Hasan Öztürk
    Hasan Öztürk 11.11.2008 - 11:09

    Tebrik ederim güzel bir yazıyı şekil veren bir türkü....

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 2 tane yorum bulunmakta