En büyük tembelliktir iyimserlik
Kabul etmektir yenilgiyi
Oysa yağan kar en sevmediği eldir
Toprak damlı evlerin
Gün gelecek ezileceksin
Altında o çirkin iyimserliğinin
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Devamını Oku
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Naki Bey
Doğanın kanunu büyük balık küçük balığı yutar. Ne kolay, ne büyük bir zevkle söylüyoruz bunu. Peki aynı insan madem tabiat ananın şartlarına bu kadar hayransa neden evler inşa ediyor soğuktan, sıcaktan, vahşi hayvanlardan korunmak için. Neden dalgakıranlar limanlar inşa ediyor dalgaların hiddetinden kaçmak için. Peki neden koruyamıyor kendisini kendisinden. İnsanlık diye bir kavramın korunması gerektiğini neden kavrayamıyor. Neden biliyor musunuz; kendisine yarayacak her şeye sahip olmak ister; kendisine zarar verecekler başkalarına da zarar veriyorsa onlarla birlik olur. Dalgalar, sıcak, soğuk, deprem, vahşi hayvanlar herkese zarar verdiği için insanlığın ortak meselesi olmayı başarmış. Ama herkes yoksul olmadığı için, herkes yoksun olmadığı için altta kalanın canı çıksın diyoruz. Ne zaman aklımız başımıza gelir biliyor musunuz, tabiatın yıkıcılığından ziyade kendi hayvani hazlarımızın ve isteklerimizin yıkıcılığının farkına vardığımız gün, işte o gün kimse üşümeyecek, aç kalmayacak, kimse kimseyi öldürmeyecektir.
İnsanın en büyük zenginliği sermayeden yoksunluğu fakirliktir. Fakirliği henüz sıfırını tüketmemiş, şerefinden ödün vermemiş oluşudur. Sermayesel zenginin sermayesiz zengini ezmesi, fakirin diğer fakirlere ilişki kurmasında gündemini bulur. AŞ, İŞ EŞ BAĞLAMINDA zengin fakiri avlamaya çalışır. Buda doğanın kanunudur. Küresel boyutta her bireye fırsat vardır. Yani bir doğa vardır. Zengin zenginliğini artırma yönünde fakirle ilişki kurması kaçınılmazdır. Yani fakire bir şekilde aş, iş ve eş imkanı sağlamak zorunluğundadır da. Bu bağlamda fakir aklını kullanmalı. İdeolojik davrana bilir ama ideolojisinin otorite sahipleri de asıl zenginliği fakirliğini alır ve belli bir sermayeye mahkumda edebilir. Dolayısıyla sermaye sahipliği de bir nevi köleliktir aslında. Özgürlük, kararlı iyimserliktir.
Teşekkürler değerli meslektaşım.
Şiir: vermiş olduğu mesajla insanların çok derin huylarını anlatıyor. güzel bir çalışma . beğeniyle okunası anlamlı şiirdi. tebrik eder bu şiirle merhaba arkadaş derim. selam sana.
Bu şiir ile ilgili 5 tane yorum bulunmakta