Kanımda Kıvılcım Şiiri - Özdener Güleryüz

Özdener Güleryüz
341

ŞİİR


4

TAKİPÇİ

Kanımda Kıvılcım

Bir ezgi,
Bir şarkıydı,çağıran,
Acıklı,coşkulu,umutlu..
Çiçek uzatır gibi,içten..
Barış için..

Döndüm ben..sevinçle..
Sensin diye sadece..
Uzanan ellerine,
Uzandım ben..durmadım..

Ya sen şimdi,sensizlikle
Beni..
Koydun da baş başa,
Neyin uğruna?
Dürüstlüğünün mü yalnızca?
Fedakarlığının mı yalnızca?
Yalnızlıkla,
Başedebilidiğin için mi yalnızca?
Kazanabildiğin içinmi
Görece,
Yaşam savaşını?
Ezgilerdeki kıvılcımlara,
Onca sevgine rağmen,

Buradayken,ama acırken yüreğim,
Sensizliğe..
Onca sevgime rağmen,
Yok saydın da
Bıraktın gittin?

Özdener Güleryüz,

Özdener Güleryüz
Kayıt Tarihi : 24.12.2008 18:11:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Kıvılcımlanan kanımdan..bir çağrı..

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Şaire Şebnem Örs
    Şaire Şebnem Örs

    yüreğinize sağlık güzel bir eserdi

    Cevap Yaz
  • Muzeyyen Baskir
    Muzeyyen Baskir

    KENDINE IYI BAK






    “Kendine iyi bak” bir 'veda' degil 'elveda' cümlesidir çogu zaman. O üç kelimeden çok daha fazlasini gizler içinde...

    'Kendine iyi bak. Çünkü bundan sonra ben yaninda olmayacagim. Olamayacagim. Istesem de istemesem de. Sevdim bir zamanlar seni, hala seviyorum ve benden sonra da mutlu olmani istiyorum. Olur da bir gün dönersem seni iyi bulmak istiyorum.“

    “Kendine iyi bak. Çünkü bundan sonra kendinden baskaşı olmayacak yanında sana bakacak. Ben olmayacagım. Kendine iyi bak ve beni düşünme. Çünkü ben de seni düşünmeyecegim artık. Arama sakın beni, yazma, çünkü ben yazmayacağım. Sil beni yüreğinden, çünkü ben sileceğim. Fakat, yaşanılan, paylaşılan güzel şeyler hatırına sana yürekten mutluluklar diliyorum. Ve ben bir daha dönmemek üzere gidiyorum.”

    'Kendine iyi bak. Aramızda geçen herseye ragmen benden sonra iyi oldugunu bilmeyi tercih ederim. Aslında bilmem çok önemli değil, iyi olduğunu varsayacagım ben. Seni bir daha asla görmemek üzere gidiyorum ben, seni kendinle başbaşa, yapayalnız bırakıyorum ben. Biliyorum kendini bırakacaksın benden sonra, o yüzden iyi bak diyorum. Aslına bakarsan, çok da fazla umursamıyorum.'

    'Kendine iyi bak' derler ve giderler. Tutkuyla sevenler, bazen birden fazla söylerler bunu. Çünkü onları ayırmak, eti tırnaktan ayirmak gibidir. Kolay kolay kopamaz onlar, süreç çok aci vericidir, yürek parçalıyıcıdır. Her seferinde azalan umutlarla geri döner ve yine “Kendine Iyi Bak” sözleriyle ayrılırlar. Ta ki umut da, sevgi de tükeninceye kadar…Ta ki son elveda mezar sessizliğine bürününceye kadar…

    Tutkunun ötesinde sevenler, bir kez “Kendine Iyi Bak “ derler ve giderler. Onlar eti tirnaktan ayirmak yerine ölümü yeğlerler. Onlar bu acıyı bir kezden fazla kaldıramayacaklarını bilirler.

    'Kendine iyi bak' derler ve giderler. Bu sözlerin içinde ihanet yok, hiç bir zaman olamaz derler ve giderler. En büyük ihanet değil midir aslında seni seveni, ihtiyaci olanı yüzüstü bırakıp gitmek. 'Kendine iyi bak' derler ve giderler. Seni suskunluğa mahkum edip giderler. Seni parçalara ayırıp, en büyük parçayı yanlarina alip giderler. Seni senden alıp giderler.

    Daha kötüsü suçlayamazsın onları tüm bunlar için. Kendine iyi bak deyip gidenin geçerli bir nedeni vardır elbet. Suçlatmaz kendini. Savaşmadıkları için kızarsın ama suçlayamazsın. Savaşmışlarsa, yenildikleri için kızarsın ama suçlayamazsin. Yenildiğin için kızarsın ama suçlayamazsın… Ayrılığın kaçıniımazlığına inandırır seni, 'kendine iyi bak' derler ve giderler. Elinden umutlarını, düşlerini, sevgilerini alip giderler. Bir tek anıları bırakırlar geride, bir de hatırladıkça gözyaşlarına boğulasın diye
    unutulmayan nağmeler.

    Arkalarına bakmadan çekip giderler eğer yalnız kalmışsan, çünkü insafsızlıklarını görmek istemezler. Herşey o saniye orada bitsin, kapansın bu sayfa isterler. 'Bitti' diyemedikleri için, 'kendine iyi bak' derler. 'Kırıldım ve affedemiyorum' diyemedikleri için 'kendine iyi bak' derler. 'Seni istemiyorum artık, hayatımdan çıkaracagim ama bil ki hiç unutmayacağım' diyemedikleri için kendine iyi bak derler. 'Biliyorum çok kanayacaksın ama daha iyisini yapamıyorum' diyemedikleri için 'kendine iyi bak' derler. Vicdanlarını rahatlatmak için kendine iyi bak derler, çünkü o kan uzun süre akacaktır ve o yara asla kapanmayacaktir, bilirler.

    'Kendine iyi bak' bir noktadır çoğu zaman. Kendine iyi bak deme bana, sadece kötülükler noktalansin isterim ben. Oysa sen iyisin… Sen gözümdeki isik, dudagimdaki tebessüm, sen içimdeki sevinçssin. Sen hayatıma renk katan, sen yüreğimdeki çarpıntı, sen hayatımdaki neşesin. Sen yolumu aydınlatan, sen dert ortağim, sen gönül yoldaşım, sen bir tanesin. 'Kendine iyi bak' deme bana. Nokta koyma.

    Keske böyle yasanmasaydı bazı şeyler, keşke affedebilsen beni, keşke ben de affedebilsem… Keşke döndürebilsek zaman geriye. Keşke bugünkü aklımızla yaşasak herşeyi baştan. Nafile... Ama yine de, gitmesen olmaz mi? Bitmesek olmaz mı? Sen eksikken, ben nasıl tam olurum? Senden kalan boşluğu kimlerle doldururum? Savaşsak, aramıza giren şeytanla olmaz mi? Hani büyük aşklar her türlü engeli aşardı, hani gerçek dostluklar her sınavı geçerdi, hani sevgi eninde sonunda kazanırdı? Hani hayatta hiç kirlenmeyecek değerler vardı? Hani en büyük zaferler, en kanli savaşların ardından kazanılırdı? Bunların hepsi yalan mi? Sahiden..., gitmesen olmaz mı? Bitmesek olmaz mı? ……….

    Peki o zaman... Senin istediğin gibi olsun... Öyleyse...Sen de 'Kendine Iyi Bak.'

    'Kendine Iyi Bak' derler, kurşunu kafana sıkıp giderler.

    şiirinizi beyeniyle okudum ama bu kopyelediğim bir alıntı düştü aklıma eklemek istedim.....saygıyla.
    müzeyyen başkır

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (2)

Özdener Güleryüz