*Aşk, tek heceli olduğundan, büyük aşklar bir keredir.aşk iki kereyi sevmez, ikinciler hep ikiliktir, başka bire bitiştir.Bir teorem sözün dilsiz tapınaklarında kutsi söz gibi algılama yazılanları.
-Yürek kadar kutsal değil sözler.Yüreğin yazmadığı cümleler ve aşklar her zaman vardır.
-Öylesi “gidişlerin “, oturduğun yerden güllerimin dallarını kesip dikenlerini budadı sinemde.
Prensiplerim, zirvesine çıkılmaz dağ gibidir deme.Yüreğinde sevda okyanusun varken, bana d’ağlarını uzatma.
-Zevklerin akıntıya kapılıp yüzerken prensiplerin perisiyim diyemezsin Ruhsu. Nemlerin akıyorken iç gözünden.Susamazsın.
Nemler ,eğilip gözlerime baktı:
-Gözlerinde bir kadını ağlatış romanı okunuyor.Kalbinde unutamadığın kadının filmi oynanıyor.Sen onu hayallerinde, rüyalarında, hayatının her adımında izliyorsun.
-Bu nemli gözlerin yoldaş bana.Nemlilik aslında bir çürüyüştür.İçini çürütme sakın; ama sevda çürütmez, gözlerindeki nemlerin kıymetini bilir o “z’alim…”
Dedim ki neden zalim dedin:
Nemler:
-Z’alim olmasa bu sevdayı böyle okutur mu? Yaşanması gereken en yüce sevdanın kralısın, o da sultan olarak ,bahtında, yüreğinde, gözbebeklerinin atışında olması gerekirken şimdi çok kalabalık yalnızlıklara jönlüğünü kaybetmiş hüzünmeşrep Leylalığı oynuyor.
-Usulcacık onun nemli gözlerini izle. Gözlerine bak, sözlerindeki zehir aslında sevginin isimsiz, tanımsız, sensiz akışıdır. Bir kadının sözleri zehirliyse aslında içinde sevgiyle yıkanmış gönül akışıdır.
-Bırak zehrini akıtsın sözcüklerde,cümlelerde. Bırak, terk edilmişlik adına ne varsa yaşatsın.Bütün acılardan dersine çalış, her gidiş aslında bir gelişin hazinesini sunar sana.
-Nemli gözlerin özeti şudur şair:
-Hala birbirinizin hisler, aşklar, sevgiler denizisiniz.İçsel dalgaların sesi,rahatlamak için gözlerinize yansıyor.
-Her damla ona dönüştür.Yüze düşen her damla onun ellerinin d’okunuşudur.Islak bir roman, destan, masal gibi içinizdeki öyküsel sarılıştır.
….:Neden kurumuyor dedim.
Nemler:
-Mecnun ‘un damlaları ölene dek gözlerinin ucundaydı.Her dem akarcasına hazırdı. Büyük aşkların damlası bitmez. Büyük yüreklerin sevda yüreği okyanus olur, okyanus pınar, damla,deniz, boğaz, içten ve sevdadan gelen her suyu ister.
-Kuruması demek bu aşkın bitmesi anlamına gelir.
Hâlâ o damla karesi gibi durmalı bu akış, bu ıslasıl yitiriliş.
-Pişmanlığın kuytularında Yusuf kalmayı öğret. Elbet, seni baştan çıkarmaya gelen Züleyha’lar olacak.Ve erkeksin, meylin olacak. Yusuf’tan tek farkın meyline belki akacaksın; ama Yusuf peygamberdi, onun meyli önlenmişti.
-Meylini hissedecek,üzülecek, bir daha , bin daha kırılacak sana.
Her kırılış aslında onun sana gelişini onaracak.Meyline mani olmak için sana özünün kafiyelerini sunacak.Yeniden bir şiir gibi aynı sevda başlığı altında yaşamanızı zemin oluşacak.Biraz daha, birazlara yakın durun.
İçimdeki senli portreler yenileniyor, yüzündeki ilk gülücük hala duruyor.Nemler her şeyi anlatsa da akan damlaların anlatamadığı imgesel derinliğindeyim.
-Savaşım sürmekte gururun zırhıyla, terk edilmenin kaleleriyle, öçlerin kurşunlarıyla kaplı gönül sarayına.
-Kinlerinin tahtını yıkacağım bir gün.Ki mistik ve bikri hislerin de bu sana ait olmayan kötü duygulardan arındıracak.Kin, gurur,öç cadının duyulsama öğeleri.Sen yerli ve yüreğimde yerleşik bir meleksin.
-Başka bir sefir değilim.Safirlerini kullanıyorum gönül soframda Yolculuğum kendime.Ki sen de oradasın.
-İçimde dokunmuş ipek halıların hallerimi kapatır.
İçsel bir tarihi dökülmüş bağrıma.Bağırmakla silinmez bu talihin tarihi. Ağlamakla bitmez bu nadas yüreğin senli gerçeği.
-Melekler susar kırılmış kanadının yamacında. Seni aşkıma uçuran özün sayfası açılır.Cennetin görünür tinlerim seni işlerken.
-Bizim aşkımız, bedelini ödediğimiz değerli öykünün temel duruşmasındadır.Yazılmış bir kaderin kadrindedir değer taşıyan sevilerimiz.
Şimdi hüzün kireçlenmesiyle romantizmal haller taşıyan bu sevdayı romantik demlere taşıma devri.
İsimsiz acıların merkezinden geldim.Dediler ki bu aşk acısının
toprağı yok. Bu büyülü, büyük sevdanın anavatanım belirsiz.
Bu yüzden yeniden gelmelisin yüreğimin yurdunu tanımalı ,asmalısın gönül bayrağını Ruhsu.
Hayrettin TaylanKayıt Tarihi : 28.6.2012 13:50:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!