Mavi seni gördüm
Manzaralar içinde
Mevsimlerin güzelinde
Mıhlanıp kaldı gözlerim
Mahcubiyetim kalbimde
Muhteşem görünüşünde
Yollarımız burada ayrılıyor,
Artık birbirimize iki yabancıyız.
Her ne kadar acı olsa, ne kadar güç olsa
Her şeyi evet, her şeyi unutmalıyız.
Her kederin tesellisi bulunur, üzülme.
Devamını Oku
Artık birbirimize iki yabancıyız.
Her ne kadar acı olsa, ne kadar güç olsa
Her şeyi evet, her şeyi unutmalıyız.
Her kederin tesellisi bulunur, üzülme.
sayin hocam bir mavinin bu kadar guzel yakismasi kelimelere ve bir _ M _ harfinin bu kadar cok ve anlam kazanmasi ve siir bu kadar guzel tebrikler sevgi ve saygilarimla usta kalem oldugu nasilda belli
muzeyyen baskir
Felsefe dinsel efsanelerin (mitolojilerin) bir yorumudur, başka bir deyişle felsefe; dinsel efsanelerin felsefi terimlerle ifade edilmesinden doğmuş kısır bir döngüdür der ve susarım..
Parantez aç ( Efsane dediysem kimse yadırgı bakmasın lütfen, ne de olsa felsefe barbarlardan öğrenilmiş bir Yunan safsatasıdır, buna da parantez açmam gerekecek galiba; bütün kavramları etmilojik değerleri ile ele alaırsak işin içinden çıkamayacağız. Parantez kapa)
Tales'in Musa A.s'den etkilendiğini kabul edecek olursak ( etmeliyiz de) hayatın başlangıcı ve suya dair söylediklerinin ilahi menşeli olduğunu göreceğiz, keza İslami anlayışla ve dolayısıyla Mehmet Ağabey'in söyledikleriyle paralellik arzetmesi gayet doğaldır ve doğrudur. Bence.
Şiire gelecek olursam; Alfabeden bağımsız hareket edilseydi çok daha verimli bir eser sunulmuş olacaktı kanımca; bütünlük tam anlamıyla sağlanamamış görünüyor. Ancaak, her satır Mehmet Beyin engin tecrübesinden doğmuş, mana yüklü ve mesaj içeriklidir. Selam ve dua ile.
Genelde yorumlara cevap vermem ama, bir açıklama gerektiği inancıyla aktarıyorum.
Canili kardeşim,
Taleste Rabbimin bir kuludur. Bende Rabbimin kuluyum. Rabbimin dünyasını yorumlamada birleşmemiz mümkündür. Çünkü peygamberimizin ifadesiyle, 'bütün insanlar İslam üzerine doğarlar, sonradan değişirler' Ve akıl, muhakeme, anlayış, izan Rabbimin kullarına verilen bir nimettir. Bu nimetlerin hepsi Rabbimin kitabında sayılmıştır.
Kulların, Rabbimin kainatını, onun düzenini doğru yorumlamaları, yorumlarında kurana denk düşmeleri, Rabbimin onlara verdiği bir hidayettir.
Rabbim kitabında iki ayetten söz eder. Birincisi, sözeldir kuran içinde bulunur. İkincisi, müşahadedir. Yani insanın görebildiği, göremediği her şeydir. İnsanın kendisi ve Allah'ın yarattığı bütün varlıklardır. Allah'ın yarattağı varlıklara koyduğu kanundur. İnsanlar Rabbimin sözel olmayan bu ayetlerini her gün okurlar. Yorumlarlar. O nedenle bunlara islamın dışında demek yanlıştır.
Kuran doğru yorumlandığı zaman bunu göreceksiniz..
Ben Rabbimin bir kulu ile, yıllar sonra aynı düşüncede olmaktan dolayı gurur duyarım. Rabbime binlerce şükürler olsun..
Ama ben sadece Rabbimin ayetlerinden müşahede alemine ait olanlarına değil, aynı zamanda sözel olan, kitabındaki açıklama ve hükümlere de bağlıyım.
bize bahşedilen herşey..
ödeşilmez hibeler..
Malikil mülkün şanına yaraşır büyüklükte yoğunlukta güzellikler..
ne mutlu hissedebilene..
bir nebze bile..
Mayamdaki özün ile
Masmavi gezegende
Mest olan hayallerimle
güzel bir bitiş sanki baş gibi, emek verilmiş bir çalışma yüreğine sağlık Mehmet abi, herkese mavi dolu bir hayat diliyorum...
Mor, ne yapmış aleme, onda yas var, keder var
Siyah, tüm gönülleri karanlığıyla boğar..
Akan gözyaşlarına griden dolar hüzün
Yeşil muradım olsun, mavide tüm umutlar...
Sizin mavi,bizim maviyi çağrıştırdı da...Harika şiirinize ve onun değerli şairine tebriklerden bir demet..........................Selamlar ve de saygılar.Halil Şakir Taşçıoğlu
Tebrikler. M harfiyle başlayan mükemmel dizelere.
Hocam mükemmel bir şiir olmuş. Maviyi o kadar güzel anlatmışsınız ki, mest oldum doğrusu..
Kutlarım..
Selam ile..
Hocam her zamanki gibi güzel bir çalışma yine, mavinin tüm yaşamınıza hakim olması dileğiyle saygılar.
hakkını vermişsiniz hocam şu dünya denen intizamın...
Bu şiir ile ilgili 31 tane yorum bulunmakta