ISPARTA da (KANSEV) KANSER HASTALARI Yardımlaşma Derneği var 1- Bölüm.
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Saygılar, sevgiler, selamlar ileterek bu müjdeli haberin içeriğini paylaşmak istiyorum. 2000 li yıllarda GBYŞ derneğinin, YCYY derneğinin kurulmasına vesile olup başkanlığını yaparken Isparta ilimizde dernekler ve kooperatifler hakkında sayı itibariyle araştırma yapmıştım. Ortalama sayı 750 civarında dernek, 750 civarında da yapı kooperatifleri görünüyordu. Bu sayı zaman çerçevesinde artışta gösterebiliyor, hatta eksile biliyordu.
Şehrimizde kooperatiflerin çoğunluğuyla binlerce kişinin ev sahibi olduğu ilimizin düzenli bir yapı oluşturduğu bilinen bir gerçektir. Hizmet amacıyla kurulan dernekler de zaman çerçevesinde amacına ulaşmaktadır. Edebiyat ve kültür alanında kurulan derneğimiz kurulduğundan bu güne hizmetini devam ettirmektedir. Cami dernekleri cami ibadete açılınca fes olabiliyor. Sağlık alanında kurulan dernekler önemlidir. Basın camiası olarak çorbada bir tuzumuz olsun diye gerekli desteği verebilmeliyiz.
Kanser hastası olmasaydım belkide KANSEV derneğinden haberim olmayacaktı. Hastane anılarımla ilgili şiirlerimi İnternet'te paylaşırken yorumcularını incelerken bir bayanın geçmiş olsun dilekleriyle karşılaştım. Meğer o hanımefendi Kanser Hastalıkları yardımlaşma derneği başkanı Semiha Kahveci imiş. Kanser hastalarına nasıl moral verilebileceğini, onlar için neler yapılabileceğini çok iyi bilip anlatıyor..
Beni dernek üyeleriyle ziyarete geleceklerini duyunca bende gönül dostlarıma haber verip program niteliğinde karşılayıp gerekli ikramları sunmak istedim. Çok şükür ilaç almadığım bir gün bu program gerçekleşti ve amacına da ulaştı sanırım. Kansev başkanımız dernek hakkında gerekli bilgileri vererek birde broşürler dağıttı. Bu arada çerçeve içinde Allah yazan el emekleri göz nurunu hediye sundular. Bende Zekice kültür ve sanat evime koyarak kendilerine teşekkür ettim. Allah razı olsun.
Sizlerle kanser derneğinin amaç ve gayelerini içeren broşür yazılarını paylaşıyorum.
SLOGANIMIZ: Sağlıklı nefes alıp vermek herkesin hakkı. Bu nefeslere ses: Kansev.
VİZYONUMUZ: Günümüzde yaygınlaşan, pahalı bir hastalık olan kanser hastalığına karşı resmi sağlık kuruluşlarımızın da desteği ile halkımızı bilgilendirmek ve hastalığa yakalanan ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yardımcı olabilmek, gönül rızasıyla olan elden alıp, olmayan ele ulaştırabilmektir.
Her türlü savaşa karşıyız fakat bazı şeylerle savaşmak gerekir. Bu hastalık bize savaş açmışsa bizlerde karşısında savaşmalıyız. MİSYONUMUZ: Kansev' daşlarımızla, kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanarak çevreye duyarlı, en az maliyetle en fazla hizmet yapan, yenilik ve gelişmelere açık, beklentileri karşılayan, insanımıza yaraşır çalışmalar yapmak, hayırseverlerin hayrını değerlendirmek.
DERNEĞİMİZİN KURULUŞ AMACI: il dışından gelen maddi imkanı olmayan kanser hastalarına radyo terapi döneminde barınma yeri temini veya derneğimizce uygun görülen barınma yerinin ücretinin karşılanması. Şehir içinde ise ve ihtiyaç sahibi ise gidiş geliş ücretlerinin karşılanması amacı ile kurulmuştur. E. mail: kansevderneğ[email protected] Kanser derneği İletişim:Tel: 05446842114 Facebook: [email protected] grup adresi: [email protected]
IBAN NO: TR 0900 0120 0954 5000 1600 0280 ISPARTA HALK BANKASI ŞUBESİ
Bir broşür daha var ama o beni çok etkiledi onu da ikinci bölümde paylaşmayı uygun görüyorum. İkinci bölümde derneğin bu güne kadar yaptığı bazı hizmetleri gün yüzüne çıkarmak istiyorum. Zira bu derneğin ulusal ve mahalli basının desteğine çok ihtiyacı var. Duyuru yapmadan bilgi sahibi olunmuyor. hoşça ve dostça kalınız.
***** KANSEV'Cİ OL *****
En ağır tedavi onda sürüyor,
Elinden tuttuğun hasta yürüyor,
Hal hatır soruyor, başkan arıyor,
KANSEV derneğine üye olunuz.
Kimlik bilgileri veriniz yeter,
Nice mağdur hasta çaresiz yatar,
El ele verirsek cana can katar,
KANSEV derneğine üye olunuz.
Bu günkü sağlığa güvenme sakın,
Ölüm denen korku herkese yakın,
Bencil olmayı da artık bırakın,
KANSEV derneğine üye olunuz.
Binlerce kanserli yardım bekliyor,
Dernek gönüllüsü moral yüklüyor,
Kimi şikayeti bizden saklıyor,
KANSEV derneğine üye olunuz.
Çok aktif çalışsın kurulmuş düzen,
Cenneti kazanır hayrına gezen,
İnşallah artmasın Zekiyi üzen,
KANSEV derneğine üye olunuz.
***** KEMOTERAPİ *****
Kanser hastasına gerekli bence,
Ayırım yapılmaz yaşlıya, gence,
Serum takılırken, damar işkence,
Sana da yapıldı kemoterapi.
Her hasta şifalı hapları alır,
Arada mola var boşluklar kalır,
Yirmi bir gün süre mesafe olur,
Şuna da yapıldı kemoterapi.
Mide bulantısı karışıklık var,
Biri çok tesirli akımı çarpar,
Düzgün durmak lazım kablolar kopar,
Buna da yapıldı kemoterapi.
Kolondan kamera ile bakıldı,
Göğsümden, karnımdan film çekildi,
Bağırsak kesildi, tekrar dikildi,
Bana da yapıldı kemoterapi.
Zararlı hücreler bir bir ölecek,
Zeki de yaşarsa günler görecek,
Eşi, çocukları, torun gülecek,
Ona da yapıldı kemoterapi.
Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
Zeki Çelik 2Kayıt Tarihi : 22.12.2014 00:08:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Zeki Çelik 2](https://www.antoloji.com/i/siir/2014/12/22/isparta-da-kansev-kanser-hastalari-yardimlasma-dernegi-var-1-bolum.jpg)
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!