İpek Mendil - Gülce / Bahçe Şiiri - Yor ...

Zübeyde Gökbulut
108

ŞİİR


7

TAKİPÇİ

Canım bedenimden sürgün olurken
Başımın üstünde sevdam gidiyor
Desem de çaresiz, bu yol çok erken
Kem talihim beni kurban ediyor

Hey!
Duyun

Tamamını Oku
  • Mustafa Ceylan
    Mustafa Ceylan 19.04.2010 - 01:39

    Önce Şair
    ***************
    Eskiler derdi ki, (((Büyük şairler mi edebiyat tarihini doğururlar? Yoksa, edebiyat tarihi mi büyük şairi doğurur?))) Her ikisi de doğru desem, Hoca Nasrettin'e döndün diyeceksiniz.
    Fakat, işin esası şu;
    Edebiyatın araç-gereç-vasıtaları koca yüreklerin çığlık ve yangınını anlatmaya yararlar. Vezin, kafiye, uyak, şekil, tarz, vb ne derseniz deyin, isterseniz AKIM deyin, EDEBİ TOPLULUK deyin; bütün bunlar yürek fırtınasının kelimelerden resmini çizmeye yarar.

    Zübeyde GÖKBULUT...
    İşte kelimeler ressamı, başarılı, muhteşem bir Anadolu kadını, Anadolu ereni, Anadolu sevdalısı bir kalem... Başarısı, şiiri ciddiye almasından, başarısı HAS ŞİİRE KAYGIsından. Gökbulut gibi bir kaç isim daha var bugünkü şiir dünyamızda. Bir elin parmaklarını geçmez sayıları. Onlar, hakikatan Türk şiirinin yüz akları. Yaşayışları, duruşları, insan ilişkileri, karakter ve huyları ile mısraları, yazdıkları birbiriyle uyum içinde...

    Zübeyde GÖKBULUT, bir eğitmen, bir anne, bir kültür kahramanı. Kendini gelecek çağa ve gelecek nesillere karşı sorumlu hisseden bir şair. Dil kuyumcusu. Gönül mimarı. O'nun şiirlerinde GÜLCE, yeni bir çağ, yeni bir rahmet iklimi, bir yağmur, bir çağlayan sanki. O'nun kalemi GÜLCE'ye öylesine yakıştı ki, GÜLCENİN ÖNDERLERİNDEN OLARAK, GELECEK ZAMANLARIN EDEBİYAT TARİHÇİLERİ, mutlaka ondan bu yönüyle bahsedeceklerdir.

    Sonra GÜLCE
    ********************
    GÜLCE EDEBİYAT AKIMI, EDEBİYAT TOPLULUĞUNU oluşturan ŞAİRLERİNİN her birinin BEN demeyip BİZ diyerek hareket etmesi ve hepsinin dil-çağ ve gelecek zamanlara karşı duyduğu sorumluluk bilinciyle, mükemmel görevler üstlenerek, kendini görevli sayarak, TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİN TEMELLERİ ne yönelik çalışmalarını mükemmel ve muhteşem bir şekilde yapmaya devam etmektedirler. TÜRK DESTANLARINI, ANADOLU EVLİYALARINI, KUR'AN^'DAN âyetlerle AŞK ve AŞIĞIN ÇİLESİ, NUTUK, MEVLİD, KURTULUŞ SAVAŞIMIZ, TÜRKÜLERİMİZ VE ÖYKÜLERİ ve daha bir çok temel konuda harikalar harikası çalışmalar yapmaktalar, yapmaya devam etmekteler. BİZİ BİZ YAPAN KÖKLER VE DEĞERLERLE TEMELDEN DALLARA, GÖKLERE DOĞRU UZANIP, DÜNYA ŞİİRİYLE KUCAKLAŞMAYA DEVAM ETMEKTEYİZ. Bugün AZERBAYCAN başta bir çok TÜRK CUMHURİYETİ' nde GÜLCE, bu akıma gönül verenlerin, akımın önderlerinin gayretleriyle en önde gitmeye devam etmektedir.

    GÜLCE,
    19 DEĞİŞİK NAZIM TÜRÜ ile, bu araçlarla işte bu şiirde olduğu gibi, CELAL OĞLAN TÜRKÜSÜ, İPEK MENDİL yürek sesinde görüldğü gibi, uzun soluklu ŞİİRLER de kaleme almaya müsaittir. Ve asla okuyucuyu sıkmayan, lirik-anlaşılır-çağıldayan bir akışla yazılan bu şiirler, İNANIYORUM Kİ GELECEK ZAMANLARDA EDEBİYAT DERS KİTAPLARINDA yer alacaktır.

    Son Olarak İPEK MENDİL ve CELAL OĞLAN
    ********************************************************
    Çoğumuzun ezgisini bildiği, ancak öyküsünü pek bilmediği bir ANADOLU sevdasının destanı. Bu destanı Türk HECE ŞİİRİnin ustası olan Zübeyde GÖKBULUT yazabilirdi ancak.

    Gerçekten nefes nefese okudum.
    Harika bir şiir, harika bir GÜLCE-BAHÇE olmuş.
    İçinde, GÜLCE' nin başka başka NAZIM TÜRLERİ nin de yer aldığı ve başta cinas olmak üzere edebî sanatlarla da nakışlanan bu şiir için şairimizi yürekten alkışlıyorum....

    NE MUTLU GÜLCE EDEBİYAT AKIMI' NA Kİ, BÖYLE ÖNCÜLERİ VAR...
    *
    Sağolsunlar...

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 11 tane yorum bulunmakta