Okuyacağınız yazıdaki konu, acaba Hüdâyî hazretlerinin kerametinin bugüne bir işareti, günümüzdeki tezahürü müdür?
……….
Büyük veli Aziz Mahmud Hüdâyî hazretleri 1541 yılında Şereflikoçhisar’da doğdu. Babası Fadlullah bin Mahmud’dur. Çocukluğu Sivrihisar’da geçti. İstanbul’a gelip, Küçük Ayasofya Medresesi’nde ilmine devam etti. Çok zekiydi, kısa zamanda tefsir, fıkıh, hadis ve zamanın fen ilimlerinde hızla ilerledi. Hocasıyla birlikte önce Edirne’ye sonra da Şam ve Mısır’a gitti. Yine birlikte Bursa’ya geldiler. Burada üç sene müderrislik yaptı. Hocası vefat edince, onun yerine Bursa’ya kadı oldu.
Akıl ile çözülemez bir dava, onun Eskici Mehmet Dede ve ardından da Üftade Hazretleri’yle tanışmasına sebep oldu. Derinleri gördü, gördüklerine gönül verdi… Öyle bir geçiş ile geçti ki dünyadan; nefsini kırmak için kadılık kaftanıyla sokaklarda ciğer satmaya başladı… Halk onun deli olduğuna hükmederken o kıyamete kadar unutulmayacak bir veli olma yolunda ilerliyordu…
İnsanlara hak yolu anlatmak göreviyle gönderildiği Sivrihisar’dan altı ay sonra geri döndüğünde, çok yaşlanmış olan hocası Muhammed Üftade Hazretlerinin hizmetini görmeye başladı. İşte böyle bir memnuniyet anında, hocasından: “Oğlum! Padişahlar peşin sıra yürüsün” duasını aldı…
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Sultan hanım
Duyarlı yüreğini kutluyorum Paylaşımına da ayrıca yürekten teşekkür ediyorum Sevgilerimle
Hem isim çok güzel ve uygun. Hem de geçmişte yaşamış bir bilge kişiye saygı ve vefa açısından öneriyi destekliyorum.
Yazıyı buraya taşıdığınız için size teşekkür ediyor, sevgiler sunuyorum.
Mehmet Nacar
İsim çok güzel olur ancak bizim ermeni gılıklılar irtica holpladı diye yaygara yapmazlarmı yazıklar olsun bize demek geliyor içimde ney idik ney olduk. dilinize sağlık o mübarek zatı güzelliğiyle anlatmışsınız yüreğiniz var ve daim olsun.
Haşim Kalender.
NEDEN OLMASIN
HEMDE COK MÜNASIP
Mehmet Isikoglu
Çok yerinde ve güzel bir istek...
Aziz Mahmud Hüdâyî Hazretleri'ni bilenler, onun açtığı gönül yolunda yürüyorlar zaten. Bu gönül yolunu, sembolik de olsa, bu mekâna, bu geçide vermek elbette ki hem o Velî'ye hürmet hem de bu milletin manevî şahsiyetine bağlılığın bir işareti olacaktır.
Başaltılan bu kampanyayı yürekten destekliyorum.
Sultan YÜRÜK Abla'ma da hoş geldiniz diyor, böyle güzel bir dileği, Antoloji üyeleriyle paylaşarak kampanyayı genişletme çabası için de teşekkür ediyorum...
Selâm ve saygı ile... Ali Şeyh ÖZDEMİR
hos geldiniz sevgili ablacigim, Paylasiminiza tesekkür ediyorum,, Ne güzel yoldur o yol..Mevlam o yüreklerin sayisini cogaltsin,, gurbetten saygiyla selamliyorum
haklısınız hemde çok yakışır
İstanbullular veye bu işle uğraşan yetkili ve etkili kişiler ne der bilmem ama ben olur diyorum...
öncelikle hoş geldiniz.
ben bir çorumlu olarak olsun derim..)))
amma istanbullulular belki romantik bir isim bulmuşlardır bile. ne dersiniz.))
veliler evliyalar boşuna o ünvanı almamıişlardır
her işaretlerinde bir hikmet vardır.
saygılar selamlar
hürmetler hanımefendi
Bu şiir ile ilgili 19 tane yorum bulunmakta