Durağına bıraktı mı, geçip gidiyor zaman
Hiçbir şey olmamış gibi
Bize hiç değmemiş gibi
Uzakların şarkısını mırıldana mırıldana
Çekip gidiyor göçmen kuşlar gibi...
Tuzuna boğdu mu, yakıp duruyor zaman
Neden halâ gelmedi, yoksa
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Devamını Oku
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Bundan gayri beğenmediğim 'şiire' yorum yazmayacağım.
Başlangıç ifade bakımından normal ama son kıt'alarda ne yazık ki bu manaya gölge düşmüş.
Mesela; "Asıl kullanan odur bizi biz değil" mısraları mana olarak Dehrilerin sakat inancına benziyor. Dehriler zamanı bir ilah olarak kabul edip ona kudret atfederek tapan bir inancın mensuplarıdırlar. Halbuki zaman da aynen bizim gibi Allah'ın emrindeki bir mahluk ve bizlere şu dünya imtihanını kazanmamız için verilmiş nakitten daha kıymetli bir nimettir. Dolayısıyla bizim zamanın emrine girip ona tabi olmamız söz konusu olamaz. BİZE DÜŞEN ,BU BÜYÜK NİMETİ YERLİ YERİNDE KULLANARAK ONDAN AZAMİ DERECEDE İSTİFADE ETMEKTİR.
"Zamanın arta kalanlarıyız biz" mısrası mana olarak doğrudur. Ama bunu " Ahir zamanın içinde yaşayan kullarız biz" tarzında ifade etse idik daha anlaşılır olurdu kanaatindeyiz.
Yüreklerimizin kurumasına gelince; onları kurutmamanın yegane çaresi, onları canlı tutmaktır ki bu Rabbimizin ifadesiyle; "DİKKAT EDİN! KALPLER- YÜREKLER- ANCAK ALLAH'I ZİKRETMEKLE MUTMAİN OLURLAR" ikaz-ı ilahisine candan kulak vermektir vesselam.
Şaire ve şair arkadaşlara hayırlı çalışmalar dilerim.
güzel duyguların sevimli şiiri. beğeniyle okudum. kutlarım. selam size.
tebrikler kutlarım
Burada ‘gibi ‘ tekrir sanatı tatbikatına uygun . Şöyle ki zaman bir trense inip binen insanlar o trenin içinde bir zamanlar var gibiydiler ..
Gibi edasının tam 8 adet ayrıntı /nüans lı anlamı var
‘Sanki , imişcesine ‘bunlardan birisi
Biraz açarsak ; cümlenin sonuna gelerek yükleme denilebilir ki, öyle sanılır ki, sanki anlamlı kuşku ya da olabilirlik ayırtısı katar.
"Yaz bitti gibi"
Zamanın içinde insanın ve hayatların belli belirsiz bir silüet olduğunu vurgulama ve pekiştirmede şair bu işi ustaca yapmış . İlk iki bölümde bilhassa aynı matematiğe , aynı Kalıba göre tezini işlemiş
Yani burada gibi tekrir sanatına uygun
Ve masallarımızda zamana göre hayatların ‘ bir varmış , bir yokmuş ‘ faniliğini vurgulayışını andıran güzellikte bir ritm yakalamış şair . Tebriklerimle
Bu şiir ile ilgili 5 tane yorum bulunmakta