Kızgınlıklarımızın asıl nedeni, genellikle kendi hırsımız, yetersizliğimiz ve hatalarımızdır. Bu yetersizliklerimizi ve hatalarımızı görmek istemediğimiz için de bahaneler üretmeyi severiz.
Bu sebeple asıl yapmamız gerekeni yapmayıp üretmiş olduğumuz bu bahanelerimizin ardına sığınır genellikle problemin çözümünü zorlaştırırız.
Her insan zaman zaman yetersiz kalabilir ya da hırsına yenik düşer ve bu yüzden hata yapabilir.
Hiç kimse mükemmel değildir. Her insanın eksik bir yanı mutlaka vardır. Bunun böyle olması demek onu lüzumsuz ve değersiz kılmaz.
Kişiyi değersiz kılan hata yapması değil, yapmış olduğu hatayı kabullenmemesidir.
İnsanın hatasını görüp bunu kabullenerek bundan geri dönmesi ve yapmış olduğu bu yanlış yüzünden ortaya çıkması muhtemel problemin çözümü yolunda atmış olduğu adım, o yanlıştan geri dönmek demektir.
Bu şekildeki bir davranış, erdemli bir davranıştır.
Bilgelik odur ki kişinin hırsından ve yetersizliğinden dolayı ortaya çıkan hatayı kabullenip, kendisini eleştirmeyi göze almasıdır.
Ve o hatanın düzeltilmesi yolunda çaba harcaması, hatasından dolayı ortaya çıkması muhtemel olumsuz duruma çözüm yolları aramasıdır.
Hatalarımızla varız ve bu hatalar bize bir takım dersler çıkartması yolunda adımlar attırmayı başarabiliyorsa, son tahlilde hata olmaktan çıkıp iyi bir öğretmen olurlar.
Öğrenmek isteyen için en güzel öğretmen, kişinin yine kendisidir.20.04.03
Kayıt Tarihi : 25.6.2011 18:20:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!