ÜSTÜNE VARMAYIN BU GÜN ÇOK HASTA...
***** HASTA *****
Sabahtan bu yana başı dönüyor,
Kurduğu hayaller bir bir sönüyor,
Ateşi yükselmiş vücut yanıyor,
Üstüne varmayın bu gün çok hasta.
Tebessüm sunmuyor surat asıldı,
..
KANSEV DERNEĞİNİN PROJEYE İLİŞKİN BİLGİLERİ...
Proje adı: KANSEV: Kanser hastaları yardımlaşma derneğinin kapasitesinin geliştirilip farkın dalık oluşturarak, hedef kitleye palyatif destek veren proje.
Proje amacı: Amacımız kanser hastalarının ve ailelerinin korunması, desteklenmesi ve sorunlarının çözümüne yönelik koruyucu, eğitici, geliştirici ve rehabilite edici hizmetletler sunmak ve derneğimizin kapasitesini geliştirip Isparta halkının kanser farkında lığını artırmak.
İnsan biyolojik, psikolojik, sosyal, kültürel ve manevi boyutları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Biyopsikososyal bir varlık olan insanın fizyolojik ihtiyaçları ve psikososyal ihtiyaçları arasında sürekli bir etkileşim vardır. Fiziksel alanda oluşan bir sorun sosyal ve psikolojik alanı da etkileyebilmektedir.
Bütüncül bir bakış açısıyla insana yaklaşan ve her bireyin farklı gereksinimlerine özgü bir sağlık hizmeti her r hasta ve yakını için oldukça önemlidir.
..
KANSER SANA GÜLE GÜLE...
Selamünaleyküm gönül dostlarım. Allah cümlemizi sağlıklı ve huzurlu yaşatsın inşallah. İşte ondan dolayı konu başlığımda belirttiğim gibi ölümcül hastalık olarak bilinen kanser hastalığına kanser sana güle güle diye uğurlamak istiyorum. Çünkü bu kanser hastalığı insan vücudunu yemeye başladığı andan itibaren önlem alınmazsa ölünceye kadar çeşitli ağrılarla, tahribatlarla huzursuzluk yaratmaktadır.
Isparta da hizmetini yıllardır sürdüren KANSEV derneğinin yönetim kurulu üyesi olarak bu konuların titizlikle işlenip halkımızın bilinçlendirmesinden yanayım. Her hane içinde bir kanser hastası olmasa bile yakın akrabalarında yakalanan hatta tedavide geç kalındığında Hakkın rahmetine kavuşmuş olan olabiliyor. Devlete bağlı KETEM bu konular için yoğun çalışmalarını sürdürüyor, broşürleri dağıtıyorlar.
Hasta doktor el ele, kanser sana güle güle afişi de dikkatimi çektiği için şiirlerimle tekrar anlatma gereği duyuyorum. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin diyorum. Her kişi kendine verilen emaneti titizlikle korursa sanırım hasta sayısı azalacaktır. Dernek olarak bizde KETEM ile fikir birliği yaparak kanser sana güle güle diyoruz. Böylesine ölümcül hastalığı yumuşatıp yok etmek için kansere kader hastalığı denmesini uygun görüyorum. Yetkililerin yardımcı olmalarını istiyorum. Hoşça kalın.
KANSER SANA GÜLE GÜLE
..
KOLON KANSERİNDE PSİKOLOJİK DURUM...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Allah düşman başına vermesin diyorum. Hastalığın her türü vücut bünyesine göre çekilmez olur. Hele ülkemizi abluka altına alan kanser türü hastalıklar dahada insanı tedirgin ediyor. Kanser vakıasında erken teşhis konulmadığı taktirde ölüm beklentisi kaçınılmaz oluyor. Kanser hastalığı ilkine vücudu yıpratacak şekilde rahatsızlık vermeyince hasta hastalığının farkında olmuyor. Nedense uyuz, sinsi davranışıyla farkında olmadan insanlarımızı etkiliyor.
Kolon kanserinde ki psikolojik durumu ancak yaşayan güzel anlatabilir duygusuna kapılarak yaşadıklarımın bir bölümünü paylaşma gereği duyuyorum. Ola ki amansız hastalık bir çok hanenin kapısını zamansız çalabiliyor aile ferdini tedirgin edebilir düşüncesiyle birazda bilgi sahibi olsunlar diyorum. Ben kanser olduğumun ilkine farkında bile değildim. Zaten hasta olduğumu da hiç kimseye inandıramadım.
Gayet sağlıklı bir biçimde bağ ve bahçe işleriyle uğraşıyordum. Zaman zaman mide tıkanıklığı yaşıyordum ama bende prostat rahatsızlığı olduğundan acaba idrar sıkıştırması mı yapıyor düşüncesiyle doktora gidiyordum. Hastanede prostatla ilgili gerekli işlemleri yapıyorlar, büyümemesi için gerekli hapları günlük yutuyordum. Bir keresine çok sıkıntı verdi acil servise gittim, ağrı kesici iğne yaptılar serum takıldı.
Midem iyice tıkanmaya devam etti. Yediğim içtiğim tamamen geri gelmeye devam
edince özel hastaneye yatarak şikayetlerimi dile getirdim. Mideme kamera sallayıp film çektiler, gerçekten tamamen tıkalı oluşu ilgi çekti. Doktorum bu mide neden tıkanıyor birde bağırsaklara bakalım dediler. O işlemin yapılabilmesi için bir kaç gün aç kalmam gerektiğini söylediler. İlaçları içince de kamerayla film çekilip parçalar alındı. Alınan parçaların incelenmesi için de bana bir müddet izin verdiler.
..
KANSEV KURULUŞUNUN 1. YILINI KUTLUYOR...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Kanser hastası olduğum için mi bilmem bir tesadüf eseri tanıştığım Kanser hastaları yardımlaşma derneğinin aktif faaliyetleri benim ilgimi çekmektedir. Isparta merkezimizde kurulan, göller bölgesinde ki yardım eli bekleyen, kanser hastalarına imkanları çerçevesinde faydalı olmaya çalışan bu dernek 17-1-2015 tarihi itibarile bir yılını doldurup kutlama programı yapmaktadır.
Dernek başkanımız Semiha KAHVECİ ye yönetim kuruluna, tüm üyelerine, yardım
elini uzatan esnafımıza ve vatandaşlarımıza kanser hastalarına duyarlı davranışların dan dolayı minnettarlığımızı, teşekkürlerimizi, saygılarımızı, sevgilerimizi arz ederek Allah razı olsun diyoruz. Gül şehrimizde, bölgemizde böyle bir derneğin varlığı tüm hastalar açısından bir umuttur. Tüm kurum ve kuruluşların destek olmasını beklerim.
KANSEV derneği altı seven kalbin bir araya gelmesiyle, gönüllü meleklerinde hizmet etmesiyle aktif faaliyetlerine hız vermektedir. Görsel ve yazılı basına nedense pek sesini duyuramamışlar. Keşke tüm basın camiası onların yanında olsa da bazı hayırsever vatandaşlarımızın ortaya çıkmasını sağlasa iyi olur. Tüm halkın bildiği gibi kanser ilaçları en pahalı ilaçlardır. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız tüm imkanlarını seferber etse bile alım gücü zayıflığından ölümü göze almaktadır.
Kanser hastaları yardımlaşma derneği bunun için vardır. Yardıma muhtaç kanser hastası ile, hayırsever vatandaş arasında gönül köprüsü oluşturmaktadır. Bu gönül köprüsünü sağlam temeller üzerinde tutmaya bizde varız diyorsanız (KANSEV) derneğine üye olunuz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın konu başlıklı yazı metnimde bahsettiğim gibi bizim için kurtarılan bir can çok önemlidir. Hasta duaları yeter size.
..