Hak Peyik Yollamış Selam Eylemiş

Pir Sultan Abdal
396

ŞİİR


378

TAKİPÇİ

Hak Peyik Yollamış Selam Eylemiş

Hak peyik yollamış selam eylemiş
Her sabah her sabah yalvarır kullar
Onlar da özünü Hakk'a yetirmiş
Her sabah her sabah yalvarır kullar

Uymayasın kör Şeytan'ın sözüne
Dön gidelim Muhammed'in izine
Kul olanın uyku girmez gözüne
Her sabah her sabah yalvarır kullar

Uyuma ki Muhammed'i göresin
Yaradan Allah'tan kısmet alasın
Günahlıysan günahsızdan olasın
Her sabah her sabah yalvarır kullar

Nuh-ı Nebi ile kaldık gemide
Tabip gerek bu yarama em ede
Kimi kilisede kimi camide
Her sabah her sabah yalvarır kullar

Pir Sultan Abdal'ım hayal düş gelir
Her gün bahar gitmez bir gün kış gelir
Yaradan'a yalvarması hoş gelir
Her sabah her sabah yalvarır kullar

Pir Sultan Abdal
Kayıt Tarihi : 9.7.2015 18:50:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Serpil Tahtalı
    Serpil Tahtalı

    Saygı ve rahmetle anıyorum.

    Cevap Yaz
  • İbrahim Kurt
    İbrahim Kurt

    Saygıyla rahmetle anıyoruz kendisini ozan asan bir düzen tarihin sayfalarında kalır

    Cevap Yaz
  • Hasan Çekmecelioğlu
    Hasan Çekmecelioğlu

    Pir Sultan Abdal' ın şiir ve şairlerini eleştirme yeterliliğim olmadığı kanaatindeğim. Onu rahmetle anıyorum. Onu anlamayanlara Necm Suresi 32. Ayet ithaf ediyorum.
    "Onlar ki; ufak-tefek kusurları dışında günahın büyüklerinden ve hayasızlıktan kaçınırlar. Muhakkak ki Rabbın; mağfireti geniş olandır. Sizi, daha topraktan yarattığı zaman ve henüz analarınızın karınlarında cenin halinde iken sizi en iyi bilen O´dur. Kendinizi temize çıkarmayın. O; takva sahibi olanları da en iyi bilendir."

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    Hak/Allah -c.c- 124000 Peyik/peygamber (elçi) göndermiş ve onlarla beraber yüzlerce ve belki de binlerce kitap göndermiş ama ne yazık ki gönderilen bu elçilere ve ellerindeki hak kitaplara iltifat eden insan pek az olmuş. Son hak peygamber olan Muhammed -s.a.v-'in getirdiği son hak kitap olan Kur'an'a hakkı ile iman edip, emirlerine harfiyen uyan ve yasaklarından içtinap eden binde bir bile yok. Bu şahıs gibi onun edebiyatını yapanlar bile bidatlerle ve hurafelerle amel etmeyi seçmişler ve yüzlerce sapık tarikat ihdas ederek, kitabın muhkem ayetleri ve de Resulullah'ın sahih sünneti yerine onlarla amel etmeyi seçmişlerdir. Allah sonumuzu hayırlara tebdil etsin lakin, bu gidişle akıbetimiz hiç de hayırlı olacak gibi değil.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (4)

Pir Sultan Abdal