Şiiri nasıl yazarsınız? Şiiri bir anda yazar, sonra eklemeler ve çıkarmalarla son şeklini mi verirsiniz? Yoksa temelden başlayarak birer ikişer mısra ekleyerek mi yazarsınız? Ya da daha başka bir tarzda mı?
__________________________
_________________________
Fatih YAVUZ
Şiir...duygu ikliminde görünmez bir kuş...kanatlanıp uçuverir...konduğu yüreği şair yapar...şair herkesin kullandığı,dinlediği,baktığı ama şiirsel görmediği sözleri şiire aktaran kişidir.Şiir bazen bir çocuk gülümsemesidir.Sıcak bir simit buğusu,taze ekmek kokusudur.Kimi zaman sevgiliye sesleniş,dokunuştur.Şair görünmeyen güzellikleri yansıtan kişidir.Yazdıklarıyla dizelerde çiçekler açtırır,meyveler verdirir...Cahit Kulebiye sormuşlar...Şiiri nasıl yazıyorsunuz...özel bir ortam gerekli mi diye...cevabı şu olmuş: Yeri,zamanı yok...bir sihirli kelime gelir aklına diğerleri onun ardına hemen dizilirler...
Genelde bütün şairler yazdıklarını okuduktan sonra küçük,değişiklikler yaparlar...birkaç kelime eklenir veya çıkarılır...
Fatih Yavuz hikayesi yaşanmayan dizelerin zorlamadan ibaret olduğunu savunur...Hikayesi olmayan bir şiirde neyi anlatabilirsiniz,hangi mesajı verebilirsiniz...belki yazılabilir,yazanlar vardır...ama şiir ruhu eksik kalır...
Selam ve saygılarla
_______________________________
Sevim Erdoğan TEZEL
Bir konu etkilenmsi sonucu
birkaç satır öylece bekler yaratılmayı
bazen haftalar bile alır sayfa tamamlanması
kısa sürede yazanlar kıskanılır tarafımdan :))
ben de böyle çalışıyorum ben buyum değişemiyorum
bir yılda sadece 2 şiir olabiliyor inanın.
13 yaşımdan beri kalemle dostum şu an 250 yi bile bulamadım henüz.
Sevim Erdoğan Tezel
___________________________
Burhanettin AKDAĞ
Şiirlerimin ana teması genelde bir tek kelime, bir olay, duyduğum bir şarkıdaki kelime veya o an içimde oluşan bir duygudan ortaya çıkıyor. Bu ana temayı bulduktan sonra nasıl yazacağıma (hece, serbest) karar veririm.
Sonrasında şiirimin bütünüyle ilk kalıbını alması bir iki haftayı alıyor. Ondan sonrası artık şiirimin teknik olarak, ölçü olarak, kelimelerdeki akıcılık ve mana bütünlüğü olarak incelenmesi adına en azından bir veya iki aylık sürecin geçmesi demektir.
Zaten şiirimin altındaki tarih ilk yazmaya başladığım tarihtir. O kadar ki, bir sene evvelden yazdığım ama bana göre olgunlaşmadığına inandığım şiirlerim bile var.
Yani kısacası şiir elbette ki duygularımızın yansımasıdır ama herşeyden önce ve önemlisi şiir emektir, bu emeğin verilmesi sıcağı sıcağına ve hemen yazması bitince yayınlamak olmamalıdır. Yani şiir, şiir gibi olmalıdır.
________________________________
Songül UÇAR 2
Şiirler insanların duygularını harmanladıkları bir dünyadır.Kimimiz ağlayamayız ama akıtırız gözyaşlarımızı satırlarda,kimimiz özlerizde gidemeyiz getiririz yanı başımıza mısralarda,kimilerimizde tıpkı benim gibi cesareti yoktur karşısındakine söylemeye anlatır yüreğini şiirinde.
__________________________________
Hidayet ERDEM
Siir yazmak istenildigi anda yazilmaz,geldigi anda yazilir ve cizilir..Gonul tufanindan esen siirler zaten bir butun olarak gelir ve sizde yazariz...hepsi bukadar.Yalniz ozden gelen oyle siirler vardir ki kafiyeler ve vezinlerle beraber gelir ki,onlardan ne bir satir cikarilabilir ne de eklemeler yapilabilinir...
Saygi ve muhabbetlerimle..
__________________________________
__________________________________
Şiir Perisi GrubuKayıt Tarihi : 27.3.2007 21:27:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Şiir Perisi Grubu](https://www.antoloji.com/i/siir/2007/03/27/gunun-sorusu-siiri-nasil-yazarsiniz.jpg)
Allaha emanet olunuz
TÜM YORUMLAR (3)