Güneş Balçıkla Sıvanmaz.

Fatih Lütfü Aydın
300

ŞİİR


2

TAKİPÇİ

Güneş Balçıkla Sıvanmaz.

.

Gönüllere doğmadıkça Kur'an'daki İslam,
Dinmez gönüllerdeki keder, gam.
Güneş balçıkla sıvanmaz,
Hak din İslam yok olmaz.

Sen yeter ki dinine sahip çık.
İlime, çalışmaya, dürüstlüğe,
Bir şey yapamaz balçık.

Güneş Balçıkla Sıvanmaz.

ENBİYÂ-18
Hayır, biz hakkı, bâtılın üzerine fırlatırız da o, onun beynini parçalar. Bir de bakarsın o yok olup gitmiştir. Yakıştırdığınız niteliklerden ötürü yazıklar olsun size!

FLA

Her Toplum Hak Ettiği Üzere Yaşar

Selamlar! Ülkemizde yaşanan olaylara Kur’an’ın akıl penceresinden bakalım;

YÛNUS-100, Yaşar Nuri Öztürk: Allah'ın izni olmadıkça hiçbir benlik iman edemez. Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır.

Hatırı sayılır bir bölümün aklını işletmediği, haksız üç kuruşluk çıkarlar için bozuk gidişi desteklediği herkesçe bilinen bir gerçek. Peki Allah pisliği, belayı nasıl yağdırıyor? İşte cevap olabilecek bir ayet;

İSRÂ-16 Yaşar Nuri Öztürk: Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediğimizde, onun servet ve nimetle şımarmış elebaşlarına emirler yöneltiriz/onları yöneticiler yaparız da onlar, orada bozuk gidişler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altını üstüne getiririz.

Rad, 11
Yaşar Nuri Öztürk : Her biri için onu önünden ve arkasından izleyen gözcüler vardır ki, kendisini Allah'ın emrine bağlı olarak koruyup denetlerler. Gerçek şu ki Allah, bir toplumun mâruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. Allah bir topluma bir perişanlık dileyince de artık onu geri çevirecek bir güç yoktur. Ve onlar için Allah'ın berisinden koruyucu bir dost da olamaz.

Saygılar ve sevgiler.
FLA
Not: Demek ki toplum olarak mahvolmayı hak edecek bir şeyler yapmışız.

Fatih Lütfü Aydın
Kayıt Tarihi : 4.11.2022 22:59:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Fatih Lütfü Aydın