Görmez Görmedi Şiiri - Remzi Ece

Remzi Ece
65

ŞİİR


16

TAKİPÇİ

Görmez Görmedi

Uzun yıllar evvel Hacıbayram Camii'nde, bir sabah namazında tanımıştım Sayın Mehmet Görmez'i. Henüz Diyanet Reisliği'ne getirilmemişti.

Bendeki eski hastalık ya! Başbakanları,Genelkurmay Başkanlarını, Ankara Valilerini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını takip ettiğim gibi, Diyanet Reisleri'ni de takip etmekteyim senelerdir.

Göreve geldikleri günden beridir,hadlerini aşan kişi ve kurumlarca yapılan haksız eleştirileri, büyük bir vakar ile karşılayan Sayın Görmez, bulunduğu makamı hakkıyla dolduran sayılı kamu görevlilerindendir.

Kendileri edeplerinden olsa gerek, edep dışı hiçbir saldırıya cevap vermemişlerdir.

Velhasılı kelâm, Sayın Görmez görmese de, kendileri emekli olduktan sonra aleyhte atıp tutan ünlü! hokkabazları bendeniz görmekteyim.

Remzi Ece
Kayıt Tarihi : 12.8.2017 22:47:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Hikayesi içinde

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Fulya Aras Koca
    Fulya Aras Koca

    Sözünü esirgememek ayrı bir erdemdir. Yeri geldiğinde muhalif olmasını bilenlerin en çok itham edildiği şeylerden biri de ''kardeşim, karşısın karşı herşeye karşı da hiç mi doğru bir şey yok.. o kadar mı çivisi çıkmış bu devranın'' sözleridir.
    Gerektiğinde eleştiren gerektiğinde de yiğidi öldür hakkını ver yapan biri olamak apayrı bir erdemdir.
    Bunun da adı hakkaniyettir ki diğer iki erdemin de daha üstü bir değerdir. Zira toplamlarıdır..
    Zannedildiğinin aksine aslında; biri diğerine engel değildir.
    Tabii yapabilene...
    Körü körüne eleştiri yapanlar da var.. Elmalarla armutları ayırmayı beceremeyenler yani...Sövgü edebiyatına kendilerini kaptırırlarlar. Çoğunluk da bu kişilerin yorumları rüzgarın estiği taraftandır. Kısaca benim için hükümsüzdür diyebilirim.

    Ama siz hakkaniyetle değerlendirmelerinizi yapıyorsunuz ki bu yazı da bunun tescili..İşte bu sebeple özellikle yüreğinizi ve kaleminizi kutluyorum.

    Saygılarımla Remzi Bey.

    Cevap Yaz
  • Emine Şahin
    Emine Şahin

    Bakar kör etmesin Tanrı insanı
    Gözlerinin içine soksan görmez dönekler dolu ulkede
    Kalemin daim olsun birader.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (2)

Remzi Ece