FÂTİHÂ SÛRESİNDE OLMAYAN YEDİ HARFİN ESRARI VE HİKMETİ
Rum Meliki KAYSER, Ömer’e (R.A) gelip “İncil kitabında içerisinde 7 harften hâli olan, kendisinde 7 harf bulunm ayan sûreyi kim okursa onun için cennet vardır’ yazıyor Ben incili baştan sona tetkik ettim. İçinde 7 harf bulun mayan sûre bulamadım. Siz kendi kitabınıza bakın araş tırıp bana bildirin” diyor. Ömer (r.a)ehli Kur’an’ı çağırıp araştırmalarını emrediyor ÜBEYY bin KAAB (r.a) “Yâ Em irel mü’minin! İçinde 7 harf bulunmayan sûre FÂTİHÂ s ûresidir.” diyor. Ömer efendimiz rum meliki Kayser’e “ ne Tevrat ne Zebur ne de İncil’de olmayıp yalnız bizim kitabımız Kur’an-ı Azimüşşân da bulunan içinde 7 harf bulunmayan sûre;Fâtihâ Sûresidir” diye bu sûreyi yazıp gönderiyor.
Binaen aleyh rum meliki Müslüman olup İslamiyet üzerine ruhunu teslim ediyor.
FÂTİHÂ SÛRE’sinde olmayan bu yedi harfin kadri cel ili olup şanıda yücedir Bu yedi harfin bazıları hayra bazı larıda şerre delalet eder.
Fatiha’da 29 harften 7 harf yoktur Bu harfler şunlardır:
ف ظ ش ز خ ج ث
1- ث (PELTEK SE) harfinin olmaması: Allah bu sûreyi okuyanlara sübürun olmaması ve olmayacağına delil gö stermiştir. Kıyamet gününde ceza görecek olanlara ve onların feryatlarına karsı
لَا تَدْعُوا الْيَوْمَ ثُبُورًا وَاحِدًا وَادْعُوا ثُبُورًا كَثِيرًا
“siz bir defa helâkinizi çağırmayın, bir defa yok olup gitmeği dilemeyin, binlerce defa cağırın, binlerce defa yok olup gitmeği isteyin” (Furkan 14) buyuruluyor. SÜ BÛR= HELÂK demektir. Yalnız bu sûreyi okuyan kimsel er sübûru davet eden, çağıran zümrenin felâketine düş meyeceklerdir. Böyle bir felâketten kurtulacağına,kurtu lduğuna delildir.
2- ج (cim) harfinin olmaması: o kişinin cehennemin i çindeki ‘CEHİM’ tabakasından necât bulacağına delildir. Bu sûreyi okuyanları Hakk Teâlâ narı cehenneminden k oruyacaktır. Nitekim ayeti kerimesinde:
فَإِنَّ الْجَحِيمَ هِيَ الْمَأْوَىٰ
“şu azanların, kıble kabe bilmeyenlerin, Allah Peygamb er tanımayanların, mukaddesata küfredenlerin, yer ve makamları kararğâhları, zincirlere vurularak gidecekle ri yer narı Cehimdir.” (naziat 39) buyuruyor. Bu sureyi okuyup amel edenler nar-ı cehimden azad olanlardır.
3- خ (HI) harfinin olmaması: bu sureyi okuyan husrana uğramaktan beri ve müberradır.
خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ (Hacc 11)
dünya ve ahreti husrana ugrayan demektir. Bu sureyi okuyan kimsenin hem dünyası hem ahireti mamur olur.
4- ز (KESKİN ZE) harfinin olmaması: okuyanın zefir ve şehiyk olmayacagına delildir Hakk Terâlâ cehennemden bahs ederken;cehennem içine kâfirleri münkirleri aldığı zaman öyle bir ses çıkaracak ki
لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَشَهِيقٌ
“cehennemin içinde, cehennemin öyle bir sesi var ki ZA FİR ve ŞEHİYK (merkep anırır ya) cehennem ehlinde bö yle bir ses çıkacak” (hud 106) buyuruyor.
Merkebin nefesini içeri alırken sesi vardır, bir de nefe sini dışarı verirken sesi vardır. Bu ne insan ne de kuş se sine benzer. Bu sûreyi okuyanlar bu zefir ve şehiyktan kurtulacaklardır.
5- ش (ŞIN) harfinin olmaması: bunu okuyan mü’min lerin şekî olmadığına delildir. Çünki Hakk Teâlâ:
فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَىٰ
“kim benim hidâyetime yoluma uyarsa asla dalâlette ka lmayacaktır. Asla şekîde olmayacaklar.” (taha 123) buy uruyor. Bu sûreyi okuyan şekî olmaz, eşkîyadan olamaz
6- ظ (ZI) harfinin olmaması: okuyan için ahirette alev alev yanan cehennemin tabakalarından olan LEZA لَظَىٰ’ya düçar olamayacağına delildir. Rabbimiz:
نَزَّاعَةً لِلشَّوَىٰ*كَلَّا ۖ إِنَّهَا لَظَىٰ
“cehennem sizin anladığınız gibi değil, öyle bir alev, ate ş var ki, el ve ayakları dolaştırıyor Birbirine yapıştırıyor ”Binaen aleyh bu sûreyi okuyan böyle bir felâketten kur tulacaktır.
7- ف (FE) harfinin olmaması: okuyanın firaktan ayrılı ktan kurtulacağına delâlet eder Hakk Teâlâ:
فَرِيقٌ فِي الْجَنَّةِ وَفَرِيقٌ فِي السَّعِيرِ
“fırkanın biri cennette diğeri cehennemdedir” (Şura 7) buyuruyor. Bu sûreyi okuyan firak ve ayrılıktan kurtula
caktır
Tevrat’ta, Zebur’da, İncil de hattâ
Bak; yedi harfli, yüz, tabi, suhufâ
Hepsi dercedilmiş zarfı kımâtta
Cem ettim buyurmuş; nâbî, Fâtihâ
Kurân-ı Kerîm’in Kalbidir Yâ Sîn
Yâsine başlarken Fâtihâdasın
Dîni mübîn Fâtihâ’dır bilesin
Hakk kelâmı dîn kitâbı Fâtihâ
Kulluk kelepçedir, koluna takın
Halifemsin demiş iken Hallâkın
Basar gözle mükevvinâta bakın
Siliyor defterden habı Fâtihâ
“Cennette seninle müşerref oldum
Huri’ye gılmana musahhar kıldım
Sana senden yakın kendimi bildim”
Beyin’in yüreğin tab’ı Fâtihâ
Takva ile erdirip kemâline
Salih kullar kavuşur emeline
Cenneti âlâ da Hakk cemaline
Kadeh-i Kevser’in sapı Fâtihâ
Rum meliki KAYSER, Ömer’e (R.A) gelip “İncil kitabında içerisinde 7 harften hâli olan, kendisinde 7 harf bulunm ayan sûreyi kim okursa onun için cennet vardır’ yazıyor Ben incili baştan sona tetkik ettim. İçinde 7 harf bulun mayan sûre bulamadım. Siz kendi kitabınıza bakın araş tırıp bana bildirin” diyor. Ömer (r.a)ehli Kur’an’ı çağırıp araştırmalarını emrediyor ÜBEYY bin KAAB (r.a) “Yâ Em irel mü’minin! İçinde 7 harf bulunmayan sûre FÂTİHÂ s ûresidir.” diyor. Ömer efendimiz rum meliki Kayser’e “ ne Tevrat ne Zebur ne de İncil’de olmayıp yalnız bizim kitabımız Kur’an-ı Azimüşşanda bulunan içinde 7 harf bulunmayan sûre;Fâtihâ Sûresidir” diye bu sûreyi yazıp gönderiyor.
Binaen aleyh rum meliki Müslüman olup İslamiyet üzerine ruhunu teslim ediyor.
Fatiha’da 29 harften 7 harf yoktur Bu harfler şunlardır: ف ظ ش ز خ ج ث
1- ث SABİTÜN (Peltek SE) harfinin olmaması: Allah bu sureyi okuyanlara sübürun olmaması ve olmayacağına delil göstermiştir. Kıyâmet gününde cezâ görecek olan lara ve onların feryâtlarına karşı:
لَا تَدْعُوا الْيَوْمَ ثُبُورًا وَاحِدًا وَادْعُوا ثُبُورًا كَثِيرًا
“siz bir defa helâkinizi çağırmayın, bir defa yok olup gitmeği dilemeyin, binlerce defa cağırın, binlerce defa yok olup gitmeği isteyin” (Furkan 14) buyuruluyor. SÜ BÛR=HELÂK demektir. Yalnız bu sûreyi okuyan kimse ler sübûru davet eden, çağıran zümrenin felâketine düş meyeceklerdir. Böyle bir felâketten kurtulacağına, kurt ulduğuna delildir.
PELTEK SE (ث) harfi: Bu harf nemli sıcak olup tabiatı HA VA’dır Menzili ise SA’DİL BELİ’dir SE harfinin ruhaniyetin in tabiatı mu’tedil (Orta hâlli) olup, bütün hayır amellerin de münâsiptir “L TED’UL YEVME SÜBÛRAV VÂHID EV VED’Û SÜBÛRAN KESÎR” (14) (25/Furkan) (Shf. 362)= Onlara denilir ki:“BU GÜN YALNIZ BİR KERE YOK OLMAĞI DEĞİL, BİRÇOK DEFALAR YOK OLMAĞI ÇAĞIRIN”
PELTEK SE’yi okutmuyor Fâtihâ
Okursan Sübûrun görürsün daha
Arzıhaller ulaşacaktır şaha
Şehr-i İlm Kurân’ın babı Fâtihâ
2- ج CEBBARÜN (CİM) harfinin olmaması: o kişinin cehennemin içindeki ‘CEHİM’ tabakasından necât bula cağına delildir. Bu sûreyi okuyanları Hakk Teâlâ nârı ce henneminden koruyacaktır. Nitekim ayeti kerimesinde:
فَإِنَّ الْجَحِيمَ هِيَ الْمَأْوَىٰ
“şu azanların, kıble, kabe bilmeyenlerin, Allah peygam ber tanımayanların, mukaddesata küfredenlerin, yer ve makamları karargâhları, zincirlere vurularak gidecekle ri yer nârı cehimdir” (naziat 39) buyuruyor. Bu sûreyi okuyup amel edenler nâr-ı cehimden azad olanlardır.
“KELL * İNNEH LEZ (15) NEZZÂA TEL LİŞ ŞEV” (16) (70/Meâric)=Hayır,cehennem (imândan)yüz çevir ip de (dîne) sırtını döneni, malını biriktirip (kimseye ha kkını vermeden) saklayan kimseyi çağıran, deriyi döküp kavuran alevli bir ateştir) (15-18)(Sahife 570)
CİM (ج) harfi: Bu harf nemli sıcak olup tabiatı HAVA’dır Menzili ise SÜREYYÂ’dır CİM harfinin ruhaniyeti ileri ge len insanların arasında olmak, büyük insanların, dünya erbabının ve kalem ehillerinin arasına girmek için kulla nılır “FE İNNEL CEHIYME HİYEL ME’V”(39) (79/Naziat )= Şüphesiz Cehennem öyle kimselerin varacağı bir yer dir(Sahife, 585)
CİM’i kari cehimine varacak
Dû âlemde defterini dürecek
Okumayan Cemâlillullah görecek
Geçirecektir sıratı Fatihâ
Cebbarı mütekebbirim Cim’i
İçinde hazfetmiş acaba kimi
Ferşine Halife kılmıştır seni
Dini İslâmiyet sabî Fâtihâ
3- خ HABİRÜN (HI) harfinin olmaması: bu sûreyi oku yan husrana uğramaktan beri ve müberradır.
خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ (hacc 11)
“dünya ve ahireti husrana uğrayan demektir. Bu sûreyi okuyan kimsenin hem dünyası hem ahireti mamur olur
“KALEHBİT MİNH CEMÎAM BA’DUKÜM Lİ BA’DUN ADÜVV * FE İMM YE’TİYENNEKÜM MİNNÎ HÜDEN FE MENİTTEBEA HÜDÂYE FE L YEDILLÜ VE L YEŞK”(12
3) (20/Tâhâ)
“ALLÂH! Şöyle buyurdu: “BİRBİRİNİZE DÜŞMAN OLAR AK HEPİNİZ İNİN ORADAN (cennetten) ARTIK BENDEN SİZE BİR HİDÂYET (kitâp ve Peygamber) GELDİĞİ ZAM AN, KİM BENİM HİDÂYETİME UYARSA İŞTE O, SAPIKLI ĞA DÜŞMEZ VE ÂHİRETTE BEDBAHT OLMAZ) (Shf.321)
HI (خ) harfi: Bu harf nemli soğuk olup tabiatı SU’dur Me nzili ise SA’DİL SUUD’tur Bu harfin ruhaniyetinin tabiatı mu’tedil (Orta hâlli) dir Said olup bütün hayr amellerin de yardımcı olur
Kıraatsiz, harfi HI’yla oluna
Benliğini sürü cennet yoluna
Balta vuru lain iblis koluna
Resulü Zişân ashâbı Fâtihâ
4- ز ZEKİYYÜN (Keskin ZE) harfinin olmaması: okuyanın ZEFİR ve ŞEHİYK olmayacağına delildir. Hakk Teâlâ ceh ennemden bahs ederken; cehennem içine kafirleri mün kirleri aldığı zaman öyle bir ses çıkaracak ki:
لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَشَهِيقٌ
“cehennemin içinde, cehennemin öyle bir sesi var ki ze fir ve şehiyk (merkep anırır ya) cehennem ehlinde böy le bir ses cıkacak” (hud 106) buyuruyor.
Merkebin nefesini içeri alırken sesi vardır, bir de nefe sini dışarı verirken sesi vardır. Bu ne insan ne de kuş se sine benzer. Bu sureyi okuyanlar bu zefir ve şehiykten kurtulacaklardır.
KESKİN ZE (ز ) Harfi: Bu harf nemli sıcak olup tabîatı HAVA’dır Menzili ise ZERA’dır ZE harfinin ruhaniyeti has talıkların defi’Melekut (RUHLAR ÂLEMİ) nin fethi, bütün hayır ve şer amellerde kullanılır“FE EMMELLEZÎNE ŞEKÛ FE FİN NÂRİ LEHÜM FÎHÂ ZEFÎRUV VE ŞEHİYK (106)”(1 1/ Hud)” (Sahife 234) “Bedbaht olanlar cehennemdedir ler Onların orada (CEHENNEMDE) çok feci nefes alıp ver meleri vardır)
KESKİN ZE: şifanın membaı iken
ZEHFİR ile ŞEHİYK acıtmaz diken
Masiyetin boynu bükülür iken
Kevser ırmağının kabı Fâtihâ
Bu harfler tahtında, temaşa eder
Acaba biz kime vermişiz keder?
Hak gelince batıl oldu derbeder
Âdemi Havva’da yapı Fâtihâ
5- ش ŞEKÜRÜN (ŞIN) harfinin olmaması: bunu okuyan mü’minlerin şekî olmadığına delildir. Çünki Hakk Teâlâ
فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَىٰ
“kim benim hidâyetime yoluma uyarsa asla dalâlette kalmayacaktır. Asla şekîde olmayacaklar.” (Taha 123) buyuruyor. Bu sûreyi okuyan şekî olmaz, eşkîyadan ol amaz.
ŞIN: (ش) harfi: Bu harf kuru sıcak olup tabiatı ATEŞ’tir Menzili ise BELDE’dir ŞIN harfinin ruhaniyeti karışık olu p, dünya işlerinin hiçbirisine yaramaz
ŞIN harfini okumayan mü’minin
ŞEKİ’ sayhasıdır perdesi dinin
Şahinin, Kartalın, Doğan hindinin
Ruh-u insanlığa kapı Fâtihâ
“VE MİN NÂSİ MEY YA’BÜDÜLLÂHE ALÂ HARF * FE İN ESÂBEHÛ HAYRUNITMEENNE BİH * VE İN ESÂBETHÜ FİT NETÜNİNKALEBE ALÂ VECHİHÎ HASİRAD DÜNYÂ VEL ÂHI RAH * ZÂLİKE HÜVEL HUSRÂNÜL MÜBÎN (11) (22/Hacc)
“İnsanların kimide ALLÂH’a, dînin yalnız bir tarafından ibâdet eder (şüphe ve tereddüt içindedir) Eğer kendisine bir hayır dokunursa ona razı olur, yatışır Eğer bir belâ is abet ederse yüzüstü döner (dinden çıkar) Dünyada da âh irette de pişman olmuştur o İşte bu aldanış, apaçık ziyan ın ta kendisidir) (Sahife 334)
6- ظ ZAHİRÜN (ZI) harfinin olmaması: okuyan için ah irette alev alev yanan cehennemin tabakalarından olan LEZA لَظَىٰ ’ya düçar olamayacağına delildir. Rabbimiz:
نَزَّاعَةً لِلشَّوَىٰ*كَلَّا ۖ إِنَّهَا لَظَىٰ
“cehennem sizin anladığınız gibi değil, öyle bir alev, ate ş var ki, el ve ayakları dolaştırıyor Birbirine yapıştırıyor ” Binaen aleyh bu sûreyi okuyan böyle bir felâketten ku rtulacaktır. ZI (ظ) harfi: Bu harf nemli sıcak olup tabiatı HAVA’dır Menzili ise FERAUL MUAHHİR’dir Bu harfin ru haniyetinin tabiatı MÜMTEZİC olup sebepler ve deneme lere mani olur
Cehennem dâvetkâr zevki sefaha
ZI’ okuyan gider LEZÂ’ tavafa
Cennetinde erdirecek refaha
Yasini Şerif ahbabı Fâtihâ
7- ف FERDÜN (FE) harfinin olmaması: okuyanın firak tan ayrılıktan kurtulacağına delalet eder. Hakk Teâlâ:
فَرِيقٌ فِي الْجَنَّةِ وَفَرِيقٌ فِي السَّعِيرِ
“fırkanın biri cennette diğeri cehennemdedir” (Şura 7) buyuruyor. Bu sûreyi okuyan firak ve ayrılıktan kurtula caktır.
FE (ف) harfi: Bu harf kuru sıcak olup, tabiatı ateştir Bu harfin menzili ise EKLİL’ dir Bu harfin ruhaniyeti geneld e hayır amellerinde kullanılır Ruhaniyeti belli değildir B u harfle dünyadaki SÂLİH (iyi) ameller için amel ederse n ALLÂH’(celle celâlü)ın izniyle felâha kavuşursun“ VE KEZÂLİKE EVHAYNÂ İLEYKE KUR’ÂNEN ARABİYYEL Lİ T ÜNZİRA ÜMMEL KURÂ VE MEN HAVLEHÂ VE TÜNZİRA Y EVMEL CEM’I LÂ RAYBE FÎH * FERÎKUN FİL CENNETİ VE FERİKUN FİS SEIYR” (7) (42/Şura) “Şehirlerin anası ol an Mekkelilere ve etrafındaki memleketlerdeki insanlar a gelecek tehlikeleri haber vermen için ve hakkında hiç bir şüphe bulunmayan o toplanmak (kıyâmet) gününün dehşetiyle korkutman için sana böyle arapça bir Kur’ân vahyettik O kıyâmet gününde toplananlardan bir kısmı (mü’minler) cennettedir, bir kısmı (kâfîrler) de cehenn emdedir) (Shf,484)
FE: hıfzedimiş rahmetin özü
Ağustosta harlar alevli közü
Baktıkça gül açar bakanın yüzü
Külli âlemler ahfadı Fâtiha
Yedi harfle Kur’ andan uzağa gitti
Cennet pasaportu mü’mine yetti
Amerika, Avrupa’yı fethetti
Afrika, Roma, Bağdadı Fâtihâ
Geçmiş Nebî ümmetlerine kat’i
Yedi harfle perdelemiş cenneti
Bundan muaf Habîbi’nin sünneti
Cihad’daki şevkin abı Fâtihâ
Deve dikeniyle Katırtırnağı
Olduğu yerlerde şeytan parmağı
Hakk Teâlâ sevmez boş oturmağı
Lâle, gül, menevşe hepi Fâtihâ
Ömrümce dönmedim kıblesiz yöne
Mevcûdatı vakıf eylemiş dîne
Haktan ayarlanan geceye güne
Mükevvinât afıtabı Fâtihâ
Yüz Yirmi Dört Bin Enbiyâ sünneti
Yedi harfle perdelenmiş ümmeti
Cehenneme uğramadan cenneti
Ümmete lütfetti Hadî, Fâtihâ
Bak İSLÂMİ: şu sen olan kitâba
Düşündün mü kimim diye, acaba;
Bir lôkma için mi bu kadar çaba?
Cennet yeli sabâ bad-ı Fâtihâ
25 Şâbân 1440 Selâse
30 Nisan 2019 Salı
17 Nisan 1435
Kasım 174
Kayıt Tarihi : 1.5.2019 16:11:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!