EVREKA BEYZADEM; EVREKA
….sanma ki / kütle çekimi
cisimler arasında bir kuvvetten ibaret! …
bu çekim yasasına uymak adına
çıkardığın onca rezalet,
tozlu bir şemsiye durur
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Devamını Oku
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Asimptotlar var bir de... O da bir tanım ya... Çözüm kümesi çözüm olsa bari... Elinize sağlık...
Hatâlar ve olduğundan başka türlü görünmeleri o kadar güzel benzetmelerle aktarmışsın ki, sevgili kardeşim, hayran olmamamk elde değil... tam puan...selam ve sevgilerimle... halenur
Sevgili kardeşim : Ozge Unal
En popüler şiirniz olarak incaladiğim bu şiirin
iz MUHTEŞEM bir şiir olmuş... Kardeşimi Tebrik ediyorum ve başarsının devamını diliyorum.
Şiirinizi dikkatli bir şekilde inceledim: Duygular mısralara ustalıkla taşınmış. ve şiirin bütünlüğüne olan hakimiyetinizi kutluyorum. Pek çok yorumumda belirttiğim bir husus vardı. Bu tip duygu ağırlığının kendini hissettirdiği şiirleri bekleyen bir tehlike var diye. O tehlike de şudur: Şiirin bazı mısraları aşırı duygu yüklenimi ile donanırken bazı mısralar duygu yoksunu hatta içi boş sıradan cümlelere dönüşür. Kafiye ve hece sayısını tutturmak uğruna bazan duygu fakiri mısralar şiirde yer alır. bazan da hiç gereği yokken zorunlu olarak şiirin akıcılığını bozan ekler istenmeden ilave edilir...
Şiiri yazanın bilgi birikimi ve tecrübesinin yanında; ayrıca doğuştan da gelen sezgi ve var olanı daha iyi bir şekilde ifade edebilme yeteği gerekir. Şiir hiçbir zaman şairi hükmü altına almamalıdır yoksa kendi kendini yazdıran bir şiir ortaya çıkar ki böyle bir şiirde bu yapısını şairin bütün çabasına rağmen gizleyemez. Şiirin ilk giriş mısraları şiirin tamamını okutacak şekilde davetkar olmalı, son kıtalar, özellikle final mısraları da kendini unutturmayacak bir donanım ve fonetiğe sahip olmalıdır.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda:
Şiir üzerindeki hakimiyetinizi ve şiire yön verişteki ustalığınızı kutluyorum... Sonuçta nefis bir şiir ortaya çıkmış. Beğenerek ve saygı duyarak okudum.
Tebrik eder başarınızın devamını dilerim. Bu güzel şiirinizi ve şiirdeki ustalığınızı Tekirdağ'dan gönderdiğim Tam puan ile selamlıyorum.
Yuvanızda huzur ve mutluluk , yüzünüzde sevinç tebessümleri hiç eksik olmasın, Kaleminizin her dem kudretli ve ilham yüklü olması dileklerim ile birlikte kardeşimin sayfasına Beşinci Tam Puanı bırakıyorum.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Sevgi ve saygılarımla.
Dr. İrfan Yılmaz. TEKİRDAĞ.
denklemin son eşitliği doğru 10 puanı hak ediyor tbrkler
fizik terimlerini oya gibi işlemişsiniz..
heey yureğinin sesini dinleyiptemi yazdiniz yoksa; kimyada, okulda, gunluk hayatta her gun duyduğumuz kelimelerle dalga geçmek için mi yazdiniz sorabilrmiyim? birde bunu yazan birinin annesi babasi şair olmali =)) saygilar emre..
Dizelerinizi zevkle okudum. kaleminize sağlık. saygılarımla ...
' Satırlar arasında kendimi uçan cisime benzettim valla bu şiirin resmi alışılmışın dışında kendine ayrı bir pencereden baktırdı, fizik, kimya teknoloji hatikası kızıl ötesi arşimeti bilmem ama bana büyük adımlar atmamı öğretti.'
Evet güzel di, hem de çok güzel kalemine yüreğine sağlık.
Tebrikler.
Hmm çok farklı bir lezzet bana yazmayı hazırlandığım şiirden vazgeçmemi öğretti :)
Yüreğinize sağlık.Tam puan.
Sancak Sönmez
Bilimin ürkütücü terimlerini şiirde o kadar yumuşak kullanmışsın ki bu ustalık ister, meziyet ister. Şiiri okurken bu kelimeler rahatsz etmedi beni. Kutlarım.
Bu şiir ile ilgili 11 tane yorum bulunmakta