Esmâu’l-hüsnâ (04) Şiiri - Yorumlar

Şükrü Atay
731

ŞİİR


50

TAKİPÇİ


ESMÂU’L-HÜSNÂ 💟 (04)


Sana kulumsun diye, kalbini açan FETTÂH
Emirlerine uyan, mutlaka bulur felâh
Olmaz mühürlüyse kalp, pişman olsa da iflâh

Tamamını Oku
  • Osman Akçay
    Osman Akçay 04.04.2022 - 13:07

    Haşr Suresi 24. ayete şöyle buyurulur:

    'En güzel isimler O’nundur. Göklerdekiler ve yerdekiler hep O’nu tesbih ederler. O üstündür, hikmet sahibidir.'

    Esmâu'l Hüsnâ ile ilgili kaleme alınmış bu ihlas dolu bir yürek sesi olan şiirin değerli şairini yürekten tebrik ediyorum.

    Kaleminize gönlünüze sağlık.

    Esen kalın.

    Cevap Yaz
  • Şükrü Atay
    Şükrü Atay 03.04.2022 - 21:41

    Yollarda koyma bizi, izzet, şeref verensin
    ER- RÂFÎ senin ismin, yüceltensin, görensin
    Türkmenoğlu der bize, kol ve kanat gerensin
    Yücesi yoktur Sen'den, de CELLE CELALUHU

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin 08.09.2020 - 12:12

    Rabbimiz kulunun kalbini ancak o kul küfürde bile, bile inat ederse-Eb-u Cehil misali- o zaman mühürler Şükrü bey kardeşim. Yoksa kalp önce mühürlenip sonra kul iman etmekten ve ya tövbe etmekten imtina etmez. Onun içindir ki Rabbimiz can boğaza gelip dayanmadan önceki duyulan nedametleri ve edilen tövbeleri kabul edeceğini bize kitab-ı keriminde ayan beyan ifade eder.

    Allah-cc-ın kitabında ve Resulullah-sav-ın sahih hadislerinde bu imtihan dünyasında gamı daima münkirlere ve sekinet ve süruru mü'minlere verdiğine dair bir beyan yoktur muhterem kardeşim. Tam tersine bu bu işlerin mü'minler ve münkirler arasında döndürülüp dolaştırıldığı ifade edilir.

    Allah-cc- Ruhun mahiyeti hakkında kitabullahta fazla bir açıklamada bulunmuyor ve sadece "O ALLAH'IN EMRİNDEDİR...İLA AHİRİL AYEH" manasında bir özetlemede bulunuyor. Yani ruh vücuda yayılmış vaziyette mi yoksa vücudun bir bölgesinde mi meskun bulunuyor bize detaylı bir bilgi verilmemiştir.

    Resulullah-sav- bir hadis-i şeriflerinde " BİR KİŞİ ŞEHİD BİLE OLSA EĞER ÜZERİNDE HUKUKULLAH-ALLAH-CC-IN HAKKI- VE HUKUK-U İBADULLAH- KULLARIN HAKKI- VARSA AHİRETTE ALLAH'IN AFFINA MAZHAR OLUP KULLARLA HELALLEŞMEDEN ASLA CENNETE GİREMEZ( EV KEMA KAL, Fİ MA KAL)" buyuruyor. Yani bu hukuk meselesi halk arasında denildiği sadece kul hakkına münhasır değildir.

    Rabbimiz-cc- Kur'an-ı Hakimin müteaddit ayetlerinde hikmetin ne olduğuna vurgu yapmıştır ki, bu özetle emir ve yasakların gerekçelerine denir.Kur'an ayetlerine hakkıyla muttali olmayan Kahir insanların zannettiği gibi hikmet kitap ve sünnetteki beyan edilen maslahat ve faidelerden başka bir şey değildir. Yani ehl-i tarikat ve tasavvufun iddialarının aslı ve astarı yoktur. Onların hikmeti insanların asılsız ve mesnetsiz zanlarında aramalarının ne kitabi ne de nebevi bir mesnedi yoktur vesselam.

    Hayırlı çalışmalar.

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 3 tane yorum bulunmakta