Esmâu’l-hüsnâ (02) Şiiri - Şükrü Atay

Şükrü Atay
733

ŞİİR


50

TAKİPÇİ

Esmâu’l-hüsnâ (02)

Duamız kabul, amelimiz makbul,
BERAT KANDİLİMİZ mübarek olsun.

ESMÂU’L-HÜSNÂ 💟 (02)

“Lâ taknetû” buyruğun, ne kutlu bir beyândır
Rahmeti ümit etmek, mü'minlere ayândır
EL-MÜ’MİN gözetirse, kurtuluşun o andır
Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

Koru ve gözet beni, bizleri gözetensin
Kimsem yok senden başka, MÜHEYMİN, yönetensin
Sükûnet veren sensin, istersen donatansın
Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

Her sırra vâkıf olur, sır kalmaz O'na bir şey
Yenilmezler yenilir, virân olur tüm her şey
EL-AZİZ esmâsıdır, yegâne yok hiçbir şey
Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

Ağlıyorsan zâr ile, sığın Rabbu’r-Rahîm’e
Firavun'a kalmayan, kalmaz hiçbir zâlime
CEBBÂR olan indirir, zâlimleri cahîme
Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

Dünyada kibirlenen, aslında bir cücedir
Bilse ki ahirette, hali nedir, nicedir
MÜTEKEBBİR olan O, azâmeti yücedir
Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

EL-HÂLIK olan odur, “Kün!” demesi kâfidir
Her nesneyi yok iken, hep vâr eden BÂRİ'dir
Türkmenoğlu bilir ki, her şey izne tâbidir
Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

Şükrü Atay (Türkmenoğlu)

04 Eylül 2020 - İzmit

LÜGATÇE :(c.c.) : CELLE CELALUHU: Allah ismi anıldığı zaman, hürmet ve tazim için söylenir, ona mahsustur. "Onun şanı ne yücedir." demektir.
"LÂ TAKNETÛ MİN RAHMETİLLÂH”
(Zümer 53)
“Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin

"ZÂR ETMEK: Ağlayıp inlemek

CAHÎM :Kur’ân-ı Kerîm’de yirmi altı yerde geçen cahîm, cehennem için kullanılan yedi isimler (cehennem, cahîm, hâviye, saîr, lezâ, sakar, hutame) içinde cehennemden sonra en çok tekrar edilenidir.
İnfitar Suresinde de geçmektedir.

Şükrü Atay
Kayıt Tarihi : 8.9.2020 01:20:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


“En güzel isimler Allah’ındır, o halde bu isimlerle O’na dua edin. O’nun isimleri konusunda haktan sapanları terk edin. Onlar işlediklerinin cezasını çekeceklerdir.” (Ar’af Süresi 180. ayeti kerime ) “O’dur Allah, O’ndan başka yoktur ilah. En güzel isimler ve vasıflar O’nundur.” (Taha Süresi 8. ayeti kerime) ESMAÜL HÜSNA’NIN FAZİLETLERİ İlâhî isimlerin güzellikle nitelendirilmesinin sebepleri şöyle sıralanmaktadır: 1. Esmâ-i Hüsnâ Allah hakkında yücelik ve aşkınlık ifade eder ve kullarda saygı hissi uyandırır. 2. Zikir ve duada kullanılmaları halinde kabule vesile olur ve sevap kazandırır. 3. Kalplere huzur ve sükûn verir, lütuf ve rahmet ümidi telkin eder. 4. Bilginin değeri bilinenin değerine bağlı bulunduğu ve bilinenlerin en şereflisi de Allah olduğu için Esmâ-i Hüsnâ bilgisine sahip olanlara bu bilgi meziyet ve şeref kazandırır. 5. Esmâ-i Hüsnâ Allah için vâcip, câiz ve mümteni‘ olan sıfatları içermesi sebebiyle O’nun hakkında yeterli ve doğru bilgi edinmemize imkân verir.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Osman Akçay
    Osman Akçay

    Haşr Suresi 24. ayete şöyle buyurulur:

    'En güzel isimler O’nundur. Göklerdekiler ve yerdekiler hep O’nu tesbih ederler. O üstündür, hikmet sahibidir.'

    Esmâu'l Hüsnâ ile ilgili kaleme alınmış bu ihlas dolu bir yürek sesi olan şiirin değerli şairini yürekten tebrik ediyorum.

    Kaleminize gönlünüze sağlık.

    Esen kalın.

    Cevap Yaz
  • Şükrü Atay
    Şükrü Atay

    CELALUHUEL-HÂLIK olan odur, “Kün!” demesi kâfidir
    Her nesneyi yok iken, hep vâr eden BÂRİ'dir
    Türkmenoğlu bilir ki, her şey izne tâbidir
    Allah için dâima, de CELLE CELALUHU

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    Bizler hakkıyla mü'min ve Müslüman olmaya say-u gayret edersek EL-MÜHEYMİN olan Rabbimiz teala da bizleri elbette görüp gözetir kardeşim. Bizler üzerimize düşeni hakkıyla ifa etmeden ondan vefa beklersek bu çok yanlış olur.

    Bu dünya madem ki Mü'minler için bir zindan hükmündedir ve herkes gibi Mü'minler de bura da imtihandadır o zaman bütün acılardan halas bulup tam bir cennet hayatına mazhar olmak asla söz konusu olamaz! İmtihan gereği 124 000 peygamber(aleyhisselam) nelerle sınanıp denenmiş ve ne acılar çekmiş bir der-hatır edersek o zaman sınavın mahiyetini daha iyi kavrarız sanırım.

    Kevni demek, kainatla alakalı şeyler demektir Şükrü bey kardeşim. Keşke o mısranın yerine hikmet-i ilahiye ve ya kudret-i Rabbaniye ile alakalı bir mısra koysaydınız. Sanırım o zaman şiiriniz daha manalı olurdu?

    Hayırlı çalışmalar.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (3)

Şükrü Atay