Erdemli ve Onurlu Yaşam için Nûrdur Öğre ...

Aylin Ayla Selçukoğlu
117

ŞİİR


2

TAKİPÇİ

Erdemli ve Onurlu Yaşam için Nûrdur Öğretmenin elleri!

24 Kasım 1928 Millet mekteplerinin açılışı ve “Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir. Memleket evlâdı her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır “ diyen ATATÜRK’ün başöğretmenliği kabulü olan 24 kasım; 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.
Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Eflatun)

Hep yaşam içerisinde ehemmiyet arz eden,olmazsa olmazlardan bir şeylere benzetilegelmiştir öğretmen.Güneştir,mumdur,umuttur,annedir,bahçıvandır.Daha nice nice meseller.Oysa bizi farklı kılan değer Et kemik değil ruh tur.Tinimize kazılı sarsılamaz İnanç ve muzaffer olma güdüsü.Ya olmazsa diyen yok aramızda.Bir tane daha der yürürüz yıllar yollarca.(1)
Ne kadar süreceğini bilmeden ve besmele ile çıktığım yol,aydınlıktı ve bugün 10. yılını gururla, ilk günkü iştiyakle kutlamaktayım. Her duyguya yer vardı bu aydınlanma yolunda.Ağladık,güldük,öğrendik öğrettik,sarıldık koruduk,belki de inanmadık/güvenmedik da sırt sırta verdik mücadele için verdiğimiz ikrahı unutup.…İnsancıl ne varsa barındı benliğimizde,evvela SEVGİ.Bize miras size lütûf; karışınızda yıllardır durduran yegane mihenk taşı.Sizi sizden fazla sevdik ki hastalık demedik,46 km yol demedik,evimiz evladımız,ana babamız demedik koştuk,başlayıp bitişine de şahit olabildiğimiz her gün,utanmadan,usanmadan,size yarınları kucaklarcasına.
Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir. Demiş ya(Ulu Önder Atatürk) ,biz sizi necat(KURTULUŞ) kabul etmiş te öyle taçlandırmışız sizi,alabildiğiniz ve gayretli olduğunuzca bilgiyle.Size kendimizi,geleceğimizi,neslimizi ve sizin ta kendinizi emanet etmişiz evvelallah!
Size,şehadeti,ecdadı,zaferleri,üç kıtada at oynatan bahadırları,ay yıldızlı kızıl asumanda vücuda getirilmiş, körpe kortakların uğruna feda edildiği vatan topraklarını,uzayı,evreni kuşatan ilmi verebilme azmi ile çabalamakta/sabahlamakta ve inşallah emeğimizin karşılıksız kalmayacağına sonsuz bir umutla bağlanmaktayız her geçen gün! Evladımız,çiçeğimiz,kınalı kuzumuz,ebedimiz,mabedimiz,cansuyumuz her şeyimizsiniz.Katıksız duygularda sizi yaşarken,kimi çıplak/sail ayaklar basar limelenmiş yüreğimize. Hüzün açmaz yapraklarımız sizden beklenmedik bir nobranlık gelmedikçe.Haşin bir savaşın tam ortasında,cehalet savaşında baştır benim meslektaşlarım,sizler ise bize kol bacak,gövde.
Sizin sıralarınızdayken,İlkokul öğretmenimden (FATMA BUHUR) aldığım ışıkla sizi nûrla tanıştırma kaynaştırma çabasında olacağıma ahdetmiştim.Tek idolüm öğretmenimdi.Titrerdi üzerimize ve gözleri pırıl pırıldı her bakışında,sıcacıktı.Neden derdim o vakitler,şimdi anlıyorum! Gözleriyle seven,döven hallerini.Asla sesini yükseltmesine mahal vermedik şükür. Şımarmamıza da o müsaade etmemişti.Öğretmenliğin meslek değil başlı başına bir meleke olduğunu öğretti. Eminim mesai arkadaşlarımın yaşamlarında mihrak aldığı değerler de benimkine müsavi.

Yalnızca biz öğretmenleriz ömür süresince geçmiş ve gelecek zaman köprüsünde sürekli gidip gelen.En güzel hediye,utku meş’alemizi devralan yüce TÜRK milletinin faydalı bireyleri olarak yetiştirebilmek öğrencilerimizi.Kendimizden geçercesine benciliğimizden sıyrılagelip sencileşebilen biziz.Öğrencilerimizin Bir tek bakışından anlarız içerinsindeki fırtınaları.Yutarız akıtılamayan gözyaşlarını.Kahkahalara şerik biziz. Kudsi bir vazifeyi ifâdan çok ötedir amelimiz. Emellerimize ulaşmak adına vicdanımız ve yüreğimizle baş başa,kol kola,öğretmekteyiz gerçek hayatı. Sevgili meslektaşlarım, “Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından manidardır.
Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yılmadan/yine/yeniden kuşanmalıyız.
Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin(Süsleme,Bezeme) ve teçhiz (Donatmak) etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz.

Türk milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü,kalkınmış olması öğretmenlerimizin üstün çalışmalarına bağlıdır.
Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru/şuuru taşıyan Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.

Bu vesile ile tüm mesai arkadaşlarım başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizin gününü kutlarım.

23.11.2008 Pazar/16.16

Aylin Ayla Selçukoğlu
Kayıt Tarihi : 23.11.2008 16:18:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Naime Özeren
    Naime Özeren

    Kendim ve meslekdaşlarım adına bu güzel makaleniz için ne kadar teşekkür etsem az.Öğretmene verilen değerin azaldığı veya değer yargılarının tamamen yer değiştirdiği bu düzende böyle bir yazı okumak çok güzeldi. Kutlarım dost...

    Cevap Yaz
  • Hüsamettin Sungur
    Hüsamettin Sungur

    Begenerek okudum tebrikler

    Cevap Yaz
  • Salih Kozan
    Salih Kozan

    YÜREĞİNİZE SAĞLIK TEBRİKLER

    Cevap Yaz
  • Osman Erdoğmuş
    Osman Erdoğmuş

    Doğum gününüz münasebeti ile
    uğradığım sayfanızda
    Bu güzel çalışma ile karşılaştım
    Tebrik ediyor ve

    Yaşayacaklarınız
    Yaşadıklarınızdan

    Daha renkli
    Daha hareketli
    Daha bereketli

    Geçmesi temennisi ile
    Doğum gününüz kutlar
    Yüca Rabbimden
    Sağlık,afiyet ve başarı dolu bir ömür
    Niyaz ediyorum.

    Osman ERDOĞMUŞ
    SAKARYA

    Cevap Yaz
  • Alaaddin Uygun
    Alaaddin Uygun

    unutmadık,unutturmayacağız ATAM,,kutlarım

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (9)

Aylin Ayla Selçukoğlu