Eğitim; insanın şahsına, mensubu bulunduğu millete ve diğer insanlara karşı vazifelerini lâyıkıyla deruhte eyleyebilmeleri için beden ve şuur faaliyetlerini düzenleyen, geliştiren, terbiye ve öğretim faaliyetidir.
Her şeyden önce şunu çok iyi bilmeli ve hiç unutmamalıyız ki; eğitim hayatın temelidir. Eğitimsiz bir hayat düşünmek, eğitimsiz insan ve toplumların ilerleyebileceğine inanmak mümkün değildir. Eğitim; insanları mutlu, devletleri kuvvetli eyleyen kararlılık ve sürekliliktir.
Eğitim; gereği hakkıyla bilinip bir ömür uygulanan, mütemadiyen yeni, faydalı, tutarlı, yerli ve millî değerlerin işaret eylediği tekniklerle insanlara sunulan veya sunulması gereken bir faaliyet türüdür.
Eğitim; sadece günü değil, yıllar sonrasını da kurtarmaya yönelik bir gayret ve çalışkanlığın adıdır.
Biz, eğitimle günümüzü mutlu eylerken yarınlarımızı da mutlu ve huzurlu eyleyecek iş ve işlemleri düşünür, bunları çevremizdekilerin de benimsemeleri için gayret gösteririz.
Elbette eğitim; bilgili, ahlaklı, sabırlı, anlayışlı, fedakâr, dürüst, çağın teknolojisini bilip bunu güzel bir şekilde uygulayan, dinine, devletine, yurduna, milletine, insanî değerlere saygılı ve bağlı usta öğretmenler ve öğrenmeye hevesli öğrencilerle hedefine ulaşır.
Eğitimin en güzel şekilde öğretildiği, gereklerinin öğrenildiği mekânlar okullardır. Eğitimde okulun önemi bütün usta eğitimciler tarafından kabullenilen bir realitedir. Eğitimin önemini bihakkın kavrayıp bu gerçeğin gereğine uygun bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdüren millet ve devletler gıptayla izlenen başarılara ulaşırlar. Eğitimi önemsemeyen gelişmiş bir millet ve devlet yoktur.
Eğitim ve öğreticiden mahrum millet ve devletler, eğitimi önemli gören, onun gereklerine uygun davranan, çalışan millet ve devletlerin seviyesine hiçbir zaman ulaşamazlar.
Eğitimin lâyıkıyla uygulandığı milletler her daim hür, devletler her daim kuvvetlidirler. Hakiki şekli ile insanların hürriyeti, devletlerin kuvveti; eğitimin kalitesine, eğitimcinin kalitesine ve başarısına bağlıdır.
Eğitimde disiplin çok önemli ve fevkalade gerekllidir. Disiplinsiz bir eğitim anlayışıyla sürekli başarılara ulaşılabileceğine inanmak, akıl ve mantıkla bağdaşmaz.
Eğitim; insanı şahsiyetli, duyarlı, bilgili, becerikli problemleri çözmeye hevesli ve gayretli eyler.
Bu sebeple; eğitime harcanan para israf değildir. İnsanı bedenî, zihnî ve fikrî bakımdan geliştiren, ulaşması gereken özelliklere ve güzelliklere ulaştıran eğitime ne kadar para harcanırsa harcansın; muteberdir, doğrudur, lüzumludur.
Eğitimin evrensel özellikleri de vardır, Lâkin eğitimin birinci ve en önemli önceliği yerli ve milli olmaktır. Yerli ve milli özelliklere sahip olmak; millî ve manevî değerlerle kuvvetlenmek, milletimizin mâna ve ruh köküne sadık ve saygılı bir anlayışı sahiplenmektir.
Bizleri, meseleler ve problemler karşısında dayanıklı eyleyen, özgüvenimizi geliştirip özgürlük anlayışımızı pekiştiren, her daim daha doğru ve faydalı ufukları gösteren, mutluluğun sırlarını aşikâr eyleyen, ilmen, bedenen ve zihnen ideal şekilde besleyen bir eğitim anlayışıyla; her daim sağlıklı, mutlu, kuvvetli, özgür ve başarılı bir şekilde yaşarız inşallah.
Durdu Şahin
Kayıt Tarihi : 4.11.2023 19:27:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!