Necdet Arslan - Edebiyatçı ve Eleştiri Ş ...

Necdet Arslan
1352

ŞİİR


92

TAKİPÇİ

Dr C.Bernard Bildiğimizi zannetmemiz,öğrenmemizin en büyük düşmanıdır. der.Alçakgönüllülüğün ifadesidir bu söz.İletilerimde kendimden söz ederken Bilgilerimi,deneyimlerimi yeterli görüyorum. biçiminde herhangi bir iddiayı öne sürmedim.Sadece edebiyatla olan ilgimi ortaya koydum.
Bazı arkadaşlarım kimliğimle ilgili tecessüslerini ağız birliği etmişcesine yazıyorlar.
Bu konuda Nietzschenin bir sözünü anımsıyorum.Bu bilge kişi Kendinden söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür. dememiş miydi?
Grubun düzenlediği bir şiir yarışmasıyla ilgili yaptığım eleştiri sonrası kendilerini tanımadığım,adlarını zikretmediğim,olayla doğrudan ya da dolaylı olarak ilşkileri bulunmayan kişilerin Otuziki kısım tekmili birden saldırıları,küçük düşürücü karşı koyuşları,meydan okuyuş içerikli yazıları başladı ve sürüyor.
Çeşitli ulusların edebiyat tarihlerinde,Türk Edebiyatı Tarihinde,bazı dönemlerde bu tür çabalara rastlamak olasıdır.Franz Kavka yaşadığı dönemde karşısındaki edebiyat oligarşisine karşı savaşım verirken dik durmasını bilmiş ve bu yüzden Yalnızlık,bana hiçbir zaman eksilmeyen bir güç veriyor.demiştir.
Şairim,çok sayıda şiir yazdım; bunlar geniş kitleler tarafından ilgiyle okunuyor; herkesçe tanınıyorum ve haklı bir şöhrete kavuştum...türünden bir iddiada bulunmadım.Nizar Kabbani geliyor aklımaDuygularımız sözcüklerin ötesindedir; utanmalıyız şiirlerimizden! diye haykıran O değil miydi?
Sanatçı olmak,onun ağırlığını taşımak öyle kolay bir sorumluluk değildir.Sanatçı eleştiriye açık olmalıdır.Yerine göre Geothe gibi Dilsiz gibi oturup kaldım ve ısırdım yanan dudağımı.demeyi bilmelidir.Pir Sultan Abdalın bütün zamanlara hükmeden Eksikliğim vardır ben de bilirim/Eksikliğimle kabul eyle,gel beni.dizelerini sahiplenebilmelidir.

Tamamını Oku