2B ormanları için tema vakfından imza atalım..
tema
-
atatürk için imza atalım
TANRI, TEKRAR YASATMASINI ISTEDIGINIZ KiSiYi SIZE SORSAYDI:
KIMIN TEKRAR YASAMASINI iSTERDiNiZ? SORUSU 20
MESHUR KiSi ARASINDA OYLANIYOR.
SiZ DE ADRESi TIKLAYIP, ABD'LiLERE GüCüMüZü VE ATATüRK
SEVGiMiZi GOSTERİN.
ATATüRK'E OY VERiN
ataoy
-
hayvanlar için de imza gerekli:
DUYURU! Hayvan Dostlarımız!
sevgili antoloji üyeleri ve şair arkadaşlarım. soğuk kış günleri başlıyor malumunuz. ve ben, her zamanki DELİLİĞİMLE, yine yolda gördüğüm hayvanlara' ne bulup da versem, çevrede nerelerde bi market vardır, bir kutu veya kap kacak bulabilir miyim, şu dükkandan istesem DELİ der mi acaba' kaygılarıyla bakıyorum. yoldaki su birikintisine eğilmiş bir köpekcik görüyorum mesela. içim sızlıyor. sizlerden ricam naçizane ve belki de haddim olmayarak, çünki eminim hepiniz çok vicdanlı insanlarsınız. bi hatırlatim dedim. dükkan sahibiyseniz, dükkan önüne, veya evlerinizin önüne bişraz su biraz yiyecek, mesela akşamdan kalmış yemeklerinizden ekmekle karıştırarak yapıcanız bir mama gibi birşeyler koysanız. o kadar zorlu geçiyor ki hayat onlar için. bi düşünelim, minicik bir bebeğe süt verirseniz beslenir, altını bağlarsanız temiz durur. ilgi göstermezseniz kendi başının çaresine bakamaz ki. yaşlılar da öyledir. yoksullar da öyledir. hayvanların da insanlardan pek de farkı yok. onlar da muhtaçlar. biz de muhtaç olana yardım etmemek var mı? lütfen bu minik iyilikleri çok görmeyelim hayvan dostlarımıza. ve, çevremizdekileri de uyaralım. bir de daha önce bir duyurumda belirtmiştim. bir web adresi vermiştim. hayvanlara kötü davrananların ceza alabilmeleri için çıkacak yasaya imza gerekiyor. web sitesine girip isminizi yazıp onay veriyorsunuz. hepsi bu. site adresini veriyorum yeniden. www.yasamhakkinasaygi.com/5199.htm
5199
Nilgün Budak
-
Gözlemlediğim kadarıyla; bilimsel anlamda, maddi manevi katkı verilmesi gereken biri.
cetinbal
burada da ilgili kişiyle ilgili yazılar var ama iletişime geçmek için esas üstteki link:
4328884
-
Vatandaşlarımıza eğilelim:
btknt (Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği)
yurttankisakisa_22kasim(Engelliler ve Dostları Kulübü)
isitmenet
uygar
bedd
karsiyaka
ortacaisitme
çevre:
agaclar
yesilbaris
Mücadele için zaman yetmez; içten isteyene engel duvar yoktur; katkımızı bekleyen çok iş var. Biz biziz.
add (Atatürkçü Düşünce)
torbali İzmir Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
torbali Cumhuriyet Kadınları Derneği Samsun
tskdv TSK dayanışma
elele TSK el ele
-
Sanat Geleneğine dair bazı hatırlatmalar:
Devlet Tiyatroları (bir gelenek) :
Ankara Devlet Tiyatrosu
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ankara Devlet Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları'na bağlı resmi bir tiyatro kurumudur. 10 Haziran 1949 tarihinde çıkarılan “Devlet Tiyatro ve Operası’nın Kuruluş Yasası” gereğince Devlet Tiyatro Opera Genel Müdürlüğü'ne atanan Muhsin Ertuğrul ve arkadaşlarının çabasıyla; Türkiye'de ilk resmi sanat kurumu olarak Ankara Devlet Tiyatrosu, 1 Ekim 1949 tarihinde Küçük Tiyatro`da Cevat Fehmi Başkut'un Küçük Şehir, ve Büyük Tiyatro`da Johann Wolfgang von Goethe'nin Faust adlı oyunlarıyla etkinliğe başlamış oldu.
27 Nisan 1993'te 'kamyon tiyatrosu' uygulaması başladı. İlk olarak Kızılcahamam Lisesi’nin bahçesinde, Sönmez Atasoy’un 'Yedi Köyün Yargıcı' adlı çocuk oyunu oynandı.
-
Ankara Üniversitesi: İlk Hukukçular diye duymuştum. Her ne kadar bir kozmoloji alanına henüz eğilemesek de, bir astronomi ve uzay bilimleri bölümü var türkiyede. Geleceğin Nasa’sı belki TR’de kurulur, kim bilir.
-
Devlet Opera ve Balesi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ankara'daki opera ve bale sahnelerinden ilki olan Ankara Opera Sahnesi.
Devlet Opera ve Balesi, 1309 sayılı kanun ile kurulmuş, ulusal opera ve bale topluluklarını bünyesinde barındıran bir genel müdürlüktür. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlıdır.
Asıl amacı, opera, bale ve müzik sanatlarını halka tanıtmak ve yaymak gayesiyle opera, operet, bale temsilleri ile konserler vermek, yurt içi ve yurt dışı turneler ile ve milli ve milletler arası festivaller düzenlemektir.
Tarihi [değiştir]
Cumhuriyet öncesi tarihi [değiştir]
Osmanlı İmparatorluğunda sergilenen ilk opera kendisi de bir şair ve kompozitör olan 3. Selim zamanında (1761 - 1808) sergilenmiştir.
Cumhuriyet sonrası tarihi [değiştir]
Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte kültürel devrimlere önem veren Atatürk bir çok genç yetenekli kişiyi kendi gözetiminde 1924 yılında yeni açılmış olan Ankara'daki Musiki Muallim Mektebi ve İstanbul'daki Darülelhan müzik öğretmeni olarak yetişmeleri için Avrupa'ya eğitim almaya göndermiştir.
Özsoy ismindeki ilk Türk operası Ahmet Adnan Saygun tarafından Münir Hayri Egeli ait sözlerle 1934 yılında bestelenmiştir. Bunu Adnan Saygun'un Taşbebek ve Necim Kazım Akses'in Bayönde operaları takip etmiştir.
Sahneler [değiştir]
Ankara [değiştir]
Opera Sahnesi (Büyük Tiyatro)
Leyla Gencer Sahnesi
Operet Sahnesi
İstanbul [değiştir]
İstanbul Devlet Opera ve Balesi
İzmir [değiştir]
Mersin [değiştir]
Mersin Devlet Opera ve Balesi en yoğun programlarını Mersinde sürdükmektedir kentte 5 büyük sahne ve opera binası vardır.
Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü 1994'ten beri düzenli olarak her yıl Aspendos antik tiyatrosunda uluslararası bir opera ve bale festivali düzenlemektedir.
wikipedia
Kayıt Tarihi : 1.12.2007 05:29:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
varolan ve düşünceleri olan, yaşayan insanlar için bu dünya. ölüler için mezar vermeye niyetli değilsiniz ki. üzülmeniz gereksiz, onlar kendi düşünsün. sevgi dilerim size
ben istanbuldaydım bi ara. tekrar selamlar dostlara
umudumuzu kabetmeyelim. sevgiler.
sizin bu katkınıza sonsuz teşekkür ederim
TÜM YORUMLAR (4)