düşünme balonları geçiyor sesli cümlelerimden. birbiri içinde, birbiri peşinde, panayır yerinde gibi dans eden baloncuklar. kapsama alanları var; ayrık otu bölgeleri ve de. birisi şarkı söylüyor kulağımda sürekli, "düşünme" diyor nakaratında.
düşünmemenin ne olduğunu düşünüyorum.
çarkları durduran bir nesne olmalı. dişlilerin arasına sıkıştırıverince onu, şöyle bir kalakalma anı.
kızgın yağ kokuları geliyor burnuma; kulağıma sürtünme sesleri. gözümde; suyu kesilmiş bir dere, kollarını açmış bir baraj, tebessümü yüzünde donmuş bir anne.
sarmal kucağında, demirden külçe tutuyor. ansızın eğilip öpüyor, sıcacık, usulcacık öpüyor. koca bir göz beliriyor demirin teninde.
ortalık toz duman, ortalık tam hengame. tam dokunacağım; ellerim kayboluyor. belli ki uçuşan bir düşünme balonuna girivermişim. adımlar atıyorum ileri geri, kulağımı dayıyorum çepere.
dışarıda almış başını gölgem avaz avaz şarkı söylüyor:
"düşünme! ..."
Aynur UluçKayıt Tarihi : 14.7.2012 18:47:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Aynur Uluç](https://www.antoloji.com/i/siir/2012/07/14/dusunbukey-ayna.jpg)
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!