Mehmet Yıldırım Katrancı 1957 Gaziantep
Yad el, sır saklamaz, sır verme sakın
Gözyaşın sel olsa, acılar yükün
Ağaçlar misali, oyulur kökün
Yerinden, yurdundan, dosttan olursun
Sır saklarım ama! kini, saklamam
Hadi sende vur
Adettendir,seven vurulur
Sevilenindir gurur
Sevgi dolu dizgin
Sevgi içten
Sevgi savunmasız
Devamını Oku
Adettendir,seven vurulur
Sevilenindir gurur
Sevgi dolu dizgin
Sevgi içten
Sevgi savunmasız
Öğüdü tohum edip halk tarlasına eken yürek ,Filiz versinde ister gül olsun isterse söğüt......Muhabbetle kal........
şiiriniz öğüt olup okuyucusu ile buluşmuş tabiki anlayabilene tebrikler bu güzel şiirinize ve paylaşımınıza kaleminiz daim olsun
:))))))))))) Yıldırım Öğretmenim. Öncelikle saygı sunuyorum. İnanın ki yorum beklentim değildir. Hiç bir zaman 'şirimi yorumlayın', 'yorumunuza ihtiyacım var', yorumlarınıza muhtacım', 'eserim aşağıdadır', 'eser vücuda getirdim', eserlerimi kitaplaştırdım' gibi insanı gerçekten de sıkan, boğan, hatta yoran ifadeler kullanmam, doğrusu kullananlara da sempatiyle bakmam. Bir çalışmanın 'eser' olduğunu seslendirmek ne kadar cahilce, ne kadar ukalaca bir tavırdır. Takdir edersiniz ki, kişi kendi yaptıklarını kendisi överse, bilmem izler misiniz 'Türk Malı diye bir dizi var TV'lerde. Oradaki 'Abiye' karakterinden farksız olur.
Dediğiniz gibi şair hem okumalı, hem de yazmalı. Yazdığından kat be kat fazla okumalı. Okumalı ki yazabilsin.
Bir de bu antoloji de 'ne kadar ekmek, o kadar köfte' misali yorum paslaşmaları da çok can sıkıcı. 'Aaa ne kadar güzel', 'harikasınız şairim', 'si bir tanesiniz', 'elleriniz, kaleminiz, yüreğiniz dert görmesin', 'sayfama da beklerim' türü ifadeler kalite dışdır diye düşünüyor, size saygılar, hürmetler sunuyorum.
Şiirinizdeki tarz ve konunun kendi tarz ve konularıma yakınlığından ötürü beğendiğimi ve sevdiğimi de açıkça beyan ederim. :))))))))))))
Tayyar YILDIRIM
Okudukça düşündüren düşündükçe insana bir şeyler veren mükemmel bir şiirdi yürekten kutluyorum güçlü kalemini saygılarımla tam puan
Hay kalemin var ola çok güzel bir şiir tebrikler
Bilgece yazılmış dizeleri kutluyorum.Yunus dergahından selam olsun........Tebrikler
Duygular berrak ve satır geçişleri mükemmel
ve yürek sesi özgürce dizelere dökülmüş,
kutlarım.Mutluluk ve sağlık dileklerimle...
Selam ve saygılar...
..
manidar olmuş. öğüt gibi. akıcı hoş. duyarlı yüreğine sağlık.
Bu şiir ile ilgili 8 tane yorum bulunmakta