Düş Şiiri - Yorumlar

Gülay Yıldız
241

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

zamanı aldılar
ve yerine bir düş verdi kahin
dedi ki;
içindekileri dök bu düş senin
düşü aldım, uykum süse boğuldu
Yüzün ellerimden kayan bir sevda masalı
Sevda masalı bir düş oldu

Tamamını Oku
  • Tolga Özsoy
    Tolga Özsoy 18.11.2004 - 11:11

    Böyle çok daha güzel olmuş :) Şimdi okurken takılmadım işte.
    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle

    İbrahim Tolga Özsoy

    Cevap Yaz
  • Barış Aluk
    Barış Aluk 18.11.2004 - 09:51

    Canım, ilk dizede 'aldılar' kelimesindeki -lar çoğul eki ile 'verdi' kelimesindeki tekillik bir arada olmamış gibi durdu bana. Şiirin güzel ama ben orda takıldım. Barış Aluk.

    Cevap Yaz
  • Tolga Özsoy
    Tolga Özsoy 18.11.2004 - 09:50

    Hakanın bahsettiği problemi anladım ben. Bu giriş , giriş olmayıp şiirin ortası olsaydı bir soru çıkmayacaktı. Çünkü bu satır şiirin hikayesinin gidişine oturacaktı. Fakat ilk okuduğumda bende 'aldılar' ve 'verdi' ye takıldım. Ne kural hatası var nede düşük bir cümle. Ama bunu anlamak için bir an duraklaman gerekiyor. Hakan da bu duraklamadan şikayetçi sanırım. Belki 've yerine bir düş verdi kahin' i bir satır alta alsan bu ortadan kalkabilir bilemiyorum.

    Bunun dışında şu kısacık şiiri okuduğumda sanki sayfalar dolusu okumuşum gibi hissettim kendimi. Sanki bitirdiğim bir romanın kapağını henüz kapatıyormuşum gibi... Kısa bir şiirde olmasını umduğum o doluluk var bu şiirde. İşte bu yüzdendir ki çok beğendim. Ellerine sağlık.

    Sevgimle

    İbrahim Tolga Özsoy

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 3 tane yorum bulunmakta