Kalbim, gönlüm, gözüm sılaya dönük
Yıllardır bayrama olmadım tanık
Bu gurbet ellerde yüreğim yanık
Dostlar, bayramınız mübarek olsun
Ziyaret edecek mezarımız yok
Bayram için çarşı pazarımız yok
Hayatta ben en çok babamı sevdim
Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek-
Nasıl koşarsa ardından bir devin
O çapkın babamı ben öyle sevdim
Devamını Oku
Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek-
Nasıl koşarsa ardından bir devin
O çapkın babamı ben öyle sevdim
Şüphesiz günün şiirinin antolojide herkesi memnun etmesi beklenemez, bunu anlayışla karşılamak gerekir; ancak görünen odur ki hece şairlerini mutlu kılmıştır. Seçici kurul ve antolojiye teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgili kardeşim Mikdat Bal
Kurgu, duygu yükü, hecesi ve uyağı ile muhteşem bir hece şiiri olmuş. Tebrik ediyor başarınızın devamını diliyorum.
Şahsınızda sayfanız aracılığı ile çok değerli sevgili antoloji üyesi kardeşlerimin bayramını kutluyor; her şeyin sizin sevdiklerinizin ve üyelerimizin gönlüne göre olması dileklerimi iletiyorum.
Günün şiirini tam puan ile kutluyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
Dr. İrfan Yılmaz. TEKİRDAĞ.
ölçülü şiirlerde bir basmakalıp hava olduğu yadsınamaz bir gerçek.. ölçülü şiiri benzerlerinden ayıran, işlediği konunun orijinalitesi olsa gerek.. aynı sorun elbette serbest için de geçerli ama kalıp bağımlılığı olmadığından hemen fark edilmiyor..
güzel şiirdi.. selamlar..
gerçekten güzel bir eser ortaya çıkmış bize düşmez yorum yapmak ama bugüzel yapıta yorum yapmak isterim tebrikler
Derler ki ; bir aşın lezzetli olup olmadığını anlamak için illâ aşçıbaşı olmak gerekmez, tadan anlar...Buna göre diğer meslek dallarında da aynı görüş ileri sürülebilir...Bu fikir bâzılarına doğru gelebilir ama hakîkat böyle değildir...Bir aşçı yamağı düşünün ki kendi pişirdiği yemekler eh işte dedirtecek lezzetteyken ortaya atılmış ve tecrübeli , oldukça lezzetli yemekler pişiren birinin yemeğini basit ve yavan bulmuş, buluyor...Buna hak ve hakîkat adına ne denir :EVLÂDIM ÇOKBİLMİŞ,NİCE YEMEK PİŞİRMİŞ,HEPSİ DE AZ LEZZETLİ ;BAŞ AŞÇIYA LAF ETMİŞ...
Günün şiiri iyi ...Şâiri kutluyorum...Seçene de EYVALLAH...
Klasik sözcüğü Fransızcadan dilimize geçmiştir. Türkçedeki karşılığı kısaca; üzerinden uzun zaman geçmesine karşın değerini koruyan, sanatta kuralcı, alışılmış, kökleri olan yapıttır.
Bazı arkadaşlar şiiri eleştirmek isterken bile yukarıdaki anlamları kapsayan ‘’klasik’’ sözcüğünü kullanmak zorunda kalmış olmaları manidardır ve bence çok anlamlıdır.
Bir yapıtın geleceği de içine alabilmesi, gelecekte de görülmeye, okunmaya değer bulunması ona ‘’klasik’’ sıfatını kazandırır. Demek ki bu şiir eleştirmenleri tarafından kendini uzak geleceğe taşıyacak nitelikte bulundu ki ‘’klasik’’ olarak nitelendirildi.
Türk Dili ve Edebiyatı üzerine eğitim görmüş veya görüyor olmanın Türk Hece Şiir Sanatı üzerinde otorite olacağı anlamı taşımayacağı herkesçe malumdur. Hece şiir deyince bütün dünyanın aklına ‘’Türk Şiiri’’ gelir. Bize has olan bir tarzı popüler kültüre uymuyor diye eleştirenler belli zaman diliminde benimsenenlerin ömrünün gelecek zamanlara ulaşmadığını gördüklerinde fikirlerinin yanlışlığının farkına varacaklardır.
Tüm şiir dostlarının ve şairlerin bayramı kutlu olsun.
kutlarım üstad yüreğine sağlık.güzel mesajlar içeren bir şiir.saygılar.
Ziyaret edecek mezarımız yok
Bayram için çarşı pazarımız yok
Hiç bir şeye gıpta, nazarımız yok
Dostlar, bayramınız mübarek olsun
mübarek olsun
Bayramınız Mübarek olsun.
çok güzel içten ve deruni bir serzeniş üstadı ve üstadları kutluyorum. kurban bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum mutlu yarınlar diliyorum.
mustafa nuri inanç-sufist_05
Vatandan uzak geçmiş yılların ne olduğunu bilen bilen ozanım...
Hasret dolu yüreğini ve bayramını kutlarım.
Şiir seven tüm şair ve okurların da bayramını kutlarım buradan.
Sevgi ve saygılar.
Fikret Şahin
Bu şiir ile ilgili 47 tane yorum bulunmakta