nasibi yoksa güzellikten; uğraşma
görürsün en güzelini nankörlüğün..
boşunadır emek; soldurur ümidi
anlamaz; dikeni ayıklanıyor sanır gülün..
adam olmayacaksa olmaz insan
tütsülenmiş hayalidir o gördüğün..
salıver gitsin neresiyse mekânı
dön arkanı ve git; sen olma gömdüğün..!
Kayıt Tarihi : 1.4.2006 13:18:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu güzel çalışma ile karşılaştım.
Tebrik ederim
Yaşayacaklarınız,
Yaşadıklarınızdan
daha renkli,
Daha hareketli,
daha bereketli
Geçmesi temennisi ile
Doğum gününüzü tebrik eder
Sağlık
Afiyet
Başarı dolu bir ömür
Yüce Rabbimden niyaz ederim
Osman ERDOĞMUŞ
SAKARYA
dön arkanı ve git; sen olma gömdüğün..!
Hasan Basri Bey çok manidar
tebrikler ibretle okudum
HARİKA BİR ŞİİR ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KUTLARIM EMEĞİNİ..
SİZİ TANIMAK SAYFANIZA MİSAFİR OLMAK GÜZELDİ de BENİ ÜZEN ONCA YORUMCUNUN ARASINDA SADECE BİR TEK KÜTAHYALININ OLMASIYDI.. OYSA ÇOKCA KÜTAHYALI VAR ANTOLOJİDE.. DİYECEKSİN Kİ SENİN SAYFANDA KÜTAHYALI ÇOKMU?? MALESEF İKİ YADA ÜÇ ARA SIRA DÖRT OLUYOR OYSA 20 KİŞİ ÜYELİ KÜTAHYALI ŞAİRLER KULÜBÜ
GURUBUMUZ VAR.. NEYSE HOCAM SAĞLIK AFİYET DİLEKLERİMLE SELAM VE SAYGILAR ESEN KALIN...................
çok etkileyici bir nasihat.. gereksiz tek kelime yok. kutlarım.
İsyan duygularının yazdırdığı güzel bir şiir olmuş.
Sevgili kardeşim : Hasan Basri Kale
Öncelikle Bayramınızı kutlar, size ve sevdiklerinize Sağlık Mutluluk Başarı ve bütün ömrünüzün bir bayram sevinci içinde geçmesi dileklerim ile sayfanıza sevgi ve hürmetlerimle birlikte geldim.; Lütfen kabul buyurunuz.
Şiirinize gelince :
Şiirinizi dikkatli bir şekilde inceledim, Tabi bu da şiiri bir kaç kez okumamı gerektirdi... Duygular mısralara ustalıkla taşınmış. ve şiirin bütünlüğüne olan hakimiyetinizi kutluyorum. Pek çok yorumumda belirttiğim bir husus vardı. Bu tip duygu ağırlığının kendini hissettirdiği şiirleri bekleyen bir tehlike var diye. O tehlike de şudur: Şiirin bazı mısraları aşırı duygu yüklenimi ile donanırken bazı mısralar duygu yoksunu hatta içi boş sıradan cümlelere dönüşür. Kafiye ve hece sayısını tutturmak uğruna bazan duygu fakiri mısralar şiirde yer alır. bazan da hiç gereği yokken zorunlu olarak şiirin akıcılığını bozan ekler istenmeden ilave edilir...
Şiiri yazanın bilgi birikimi ve tecrübesinin yanında; ayrıca doğuştan da gelen sezgi ve var olanı daha iyi bir şekilde ifade edebilme yeteği gerekir. Şiir hiçbir zaman şairi hükmü altına almamalıdır yoksa kendi kendini yazdıran bir şiir ortaya çıkar ki böyle bir şiirde bu yapısını şairin bütün çabasına rağmen gizleyemez. Şiirin ilk giriş mısraları şiirin tamamını okutacak şekilde davetkar olmalı, son kıtalar, özellikle final mısraları da kendini unutturmayacak bir donanım ve fonetiğe sahip olmalıdır.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda:
Şiir üzerindeki hakimiyetinizi ve şiire yön verişteki ustalığınızı kutluyorum... Sonuçta nefis bir şiir ortaya çıkmış. Beğenerek ve saygı duyarak okudum.
Tebrik eder başarınızın devamını dilerim. Bu güzel şiirinizi ve şiirdeki ustalığınıza Tekirdağ'dan gönülden Tam Puan göndermek istediğimi bilmenizi isterim.
Sevgi ve saygılarımla.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Dr. İrfan Yılmaz. - TEKİRDAĞ.
TÜM YORUMLAR (36)